[]

Askerlik: Kasım celbinde soğuk hava şartları

Kasım celbinde gidiyorum. Götümüz buz kesicek :/

Termal içlik giymek bir sıkıntı yaratır mı?

Başka ne gibi önlemler alayım?

 
içlik sorun yaratmaz. biraz pahalı olabilir ama yünlü ve kaliteli olanlardan al. hem daha ince hem daha iyi ısıtır. daha az terletir hem.

slikonlu bot tabanlığı al bir de.
  • dahili meddah  (14.10.14 14:32:40) 
esimin komutanlari sadece askeriyenin verdigi renkte iclik giyilmesini sart kosmuslar, farkli renkte olanlara carsi kitleme cezasi veriyorlarmis.

o yuzden beyazindan alin.
  • halanne  (14.10.14 14:36:40) 
yav baştan söyleyim. sandığın gibi ya da anlatıldığı gibi olmuyor o işler.
çok insan gördük, götümüz donacak diye torba torba içlik aldılar. İskenderun'da Kıbrıs'ta hepsi çöp oldu.
diyeceğim şu ki önce biryerin belli olsun. alışveriş bir günde yapılır, o kolay... paran cebinde kalsın, zamanında harcarsın.
  • cliquot  (14.10.14 14:42:47) 
valla bizim bi kere bile iç çamaşırlara bakılmamıştı geçtim termal içliği.

arkadaşın dediği slikonlu bot tabanlığını biraz küçük al benim gibi büyük alıp götürdüğüm gibi getirme sonra veya erkenden teslim ol da dene falan botunu.botu ne çok sıksın ne de çok gevşek kalsın.botunu alınca da ez hemen ranzanın altına falan koy yumuşat o ayakkabıyı

neyse ya soru bu değildi sorun soğuklardı eldiven falan alabilirsin bere işte tabi askeriye yeşili olsun bunlar.boğazlık da al iyi oluyor.kazak gibi veya polar olan üstler var gerçi bize acemi birliğinde vermişlerdi polar.tabi amk hepimiz erzuruma falan gittiğimizden vermişlerdi.bu arada termal içlik seni acemilikte idare eder de nöbetlerde bi halta yaramıyordu polar olan çok daha sıcak tutuyordu.
  • high hopes of the sozluk  (14.10.14 14:50:23) 
kışın ağrıda yaptım. kimse icine ne giydiğine bakmıyordu. ben siyah termal içlik giyiyordum.


  • all girls dream  (14.10.14 14:52:01) 
doguya falan gidersen ztn eldivenler de bi işe yaramıyor


  • all girls dream  (14.10.14 14:53:10) 
postalın içine keçe tabanlık koymuştum. sıcacık mis. 4-5 kişiye de dağıtıp bölükte reisliğimi ilan ettim.

acemilikde silikon tabanlık olabilir yürüyüş için, ama soğuk/ıslak yere düşerseniz keçe tabanlık alın, kral olun.
  • check minus  (14.10.14 14:53:31) 
Ben de kışın yaptım, soğukla ilgili en büyük sıkıntıyı ayakta yaşadım. İçlik, haki renk boğazdan görünmeyen kazaklar falan koruyor her türlü. Ama sorun yaşamayım dersen beyaz renk içlikler bak. Termal denenlerin çoğu bir halta yaramıyordur zaten. Pahalı olanlar işe yarar, onlara da değer mi bilmem.

Ayak konusu ise çok çetrefilli bir konu. Dayanıklı yapacağız diye öyle bir bot geliştirmişler ki, geliştiren büyük ihtimalle kör olmuştur. Gidince anlarsın. Ayak için her türlü malzemeyi al, cimrilik yapma.
  • osurdum  (14.10.14 14:59:56) 
içine ne giydiğine bakmazlar geçen sene kastamonu ve hakkari yaptım. kastamonunda tek kat hakkari'de çift kat yün içlik(bildiğin sarı) üstüne kalın kazak ve kamuflajlarla yaşadım.

termallere filan dünya para vermeyin yünden vazgeçmeyin derimn.
  • emininsel  (14.10.14 15:10:34 ~ 15:15:08) 
kalın corap giyersen su gibi terler ayakların. ınce corap daha iyi.


  • all girls dream  (14.10.14 15:11:53) 
boyunluk falan lazım olucak bere vs. ama gittigin yerin carsısından alırsın


  • all girls dream  (14.10.14 15:12:16) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.