[]

ne yapmalıyım?

2 yıldır aynı işte çalışıyorum. 3 kişilik bir ekibiz. 2 kadın, 1 erkek. 6 ay önce müdürümüz değişti. adam son 2-3 aydır bana ve diğer kadın arkadaşıma çok ciddi şekilde mobbing uyguluyor. ama bunu çok sinsice yapıyor. sürekli hatamızı arıyor ve bulursa genel müdüre şikayet ediyor. her fırsatta laf sokuyor. rahatsız etmek için ne gerekiyorsa yapıyor. ama lafa gelince "ben çok iyi niyetliyim, yardım severim, size böyle yapsam da arkanızdan sizi korurum, laf söyletmem" vs vs.

diğer bölümlerde çalışan arkadaşlarımız adamın hep bizim arkamızdan konuştuğunu söylüyorlardı. her gittiği yerde dedikodumuzu yapıyormuş. kadınlarla çalışmak istemediğinden tut, işimizi düzgün yapmadığımıza kadar.

ben de bu şüpheyle, geçen hafta odasında bir arkadaşıyla otururken gizlice konuşmalarını kaydettim. açıkçası bu kadarını beklemiyordum.

müdür benim için "alevi midir ateist midir nedir imansız bişey" diyor. karşısındaki adam da "evet belli zaten yüzünde nur yok kadının" diyor. bizimki iyice gaza geliyor, başka bir şeyler daha söylüyor benim hakkımda. çok kısık sesle konuştukları için bu kısımlar anlaşılmıyor. arkadaşının cevapları anlaşılıyor sadece, "cık cık cık bak bak bak görüyor musun" falan gibi tepkiler.

benim hakkımda konuştuktan sonra 3 dakika içinde 5 kişi hakkında daha dedikodu yapıyor. herkese sallıyor. diğer bölüm müdürlerine, genel müdüre vs. en sonunda da "hadi cumaya geç kalıcaz" diye çıkıp gidiyorlar :)

ben bu konuşmaları dinledikten sonra şok oldum ve ne yapacağımı şaşırdım. öfkeyle kalkmamak için bir iki gün bekledim. ancak bugün iş arkadaşımın bizim bölümden alındığını öğrendim. yani adam uğraştı uğraştı ve sonunda başardı. şimdi de sıra bana geldi.

ne yapmalıyım ben bu durumda? dinlediklerimi anlatıp şikayet mi edeyim? onunla çalışmaya artık devam edemem. ama işimi seviyorum, şirketi seviyorum. onun yüzünden işimden olmak istemiyorum. kafam çok karışık bir akıl verin.

 
Güzel bir dayak her şeyi çözebilir. Başka türlü çözülmez bu sorun.


  • amarikanya fitbolcusu  (11.10.14 21:06:04) 
dinlediklerinizi aman sakın anlatmayın, kovarlar direkt. ayrıca tazminat davası da açabilirler hakkınızda çünkü kişilerin sesleri üzerinde kişilik hakları vardır ve birinin izni olmadan sesini kaydetmek hem kişilik hakkının ihlalidir hem de kaydı kişinin özel odasında yaptığınız için özel hayatın gizliliğini ihlal suçunu teşkil eder.

ses kaydından bahsetmeden, bu müdürün sizinle kişisel olarak bir alıp veremediği olduğundan bahsedin ama mutlaka diğer kişilere davranışlarıyla size davranışları arasındaki farkı ortaya koyacak somut durumları örnek gösterin. ses kaydını göstermeyin tabi. aman, sakın!

ben olsam müdürle konuşurdum, tehditkar değil ama nazikçe derdini söyle derdim. bir açığını yakalamaya çalışırdım, bulduğum anda da kullanırdım ya da kullanacağımı gösterip gözünü korkuturdum.
  • m e l t e m  (11.10.14 21:06:18 ~ 21:13:23) 
Anaa farklı bi çözümü de varmış. Benim aklıma gelmediydi. Harbiden açığını arayıp bulmak süper olur. Ava giderken avlansın denyo. Tabi yine dayak da şart. Eheheheh


  • amarikanya fitbolcusu  (11.10.14 21:16:45) 
@meltem müdürle aynı odayı paylaşıyoruz. ben ses kaydını başlattıktan sonra odadan çıktım. ben çıkınca başlıyor dedikodu. benim kaydetmem suç da, bu adamın benim arkamdan ateist bilmem ne demesi suç değil mi ya? şimdi bunu söylediği adam gelip beni vursa ne olacak?

bana kötü davrandığını herkes biliyor. ama benim baş edebildiğimi düşünüyorlar. diğer arkadaşım baş edemedi, hemen yeri değişti.

müdürle konuşmanın bir faydası olmaz çünkü adam inanılmaz derecede sabit fikirli ve kesinlikle tartışmaya açık değil. kendisine en ufak bir laf edersem bana bin kat olarak döner ve anında gidip bire bin katarak anlatır.
  • make a wish  (11.10.14 21:19:20) 
1- odayı paylaşsanız dahi orası adamın da odası ve siz odada yokken konuştukları özel hayatın gizliliği kapsamında kabul edilir. adamın iğrençliğini bir taraf bırakıp aynısının size yapıldığını düşünün.

2- "ateist" lafı hakaret değil. size hakaret gibi gelse dahi ya da adam hakaret kastıyla demiş olsa dahi hakaret sayılan kelimeler sinkaflı kelimeler ya da onur kırıcı kelimeler. ateist demesi, alevi midir nedir demesi, imansız demesi, yüzünde nur yok demesi yani hakkınızda dedikodu yapması haksızlık olsa dahi hakaret olarak kabul edilmez. ancak iş davasında tartışma konusu yapabilirsiniz bu durumu ama bunun için de yüzünüze söylemesi lazım ve hatta tanıklarınızın da bulunması lazım.

3- diyelim ki kayıtta küfür vb. ediyor hakkınızda, bu durumda da izinsiz ses kaydı delil olarak kabul edilmiyor mahkeme tarafından.

benim önerim yukarıdaki şekilde. açığını yakalayın, kullanın.

hakkında dedikodu çıkarın mesela ama kaynağının siz olduğunu anlamasına imkan olmasın. ofis ortamının en dedikoducu kişisi ve onu pek sevmeyen veya koltuğunda gözü olan kişisi kimse ona dedikodu malzemesi verin. ofis entrikalarıyla alt edersiniz ancak böyle birini.
  • m e l t e m  (11.10.14 21:30:52 ~ 21:31:59) 
Adam evliyse müthiş bi fikrim var. Bi hatun adamı tavlasın. Sonra bunu koz olarak kullanın. Beni rahat bırak yeter de. Başka Bi şey istersen tehdite girer.


  • amarikanya fitbolcusu  (11.10.14 22:28:54) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.