[]

ERP/SAP nasıl öğrenebilirim?

Bu programlara sahip olmak için yüksek meblağlar ödeniyor diye biliyorum. Evde öğrenmenin mümkünatı yok dolayısıyla, değil mi?

Nasıl, nerelerde öğrenebilirim?

Bu programı öğrenmemle ne tür avantaj elde ederim. Bununla iş bulabilir miyim?

 
Bizim firma SAP'ye geçiş yaptı 6 ay boyunca müdürler herkese kurs verildi. Kurumsal büyük çaplı firmalar artık tamamen SAP'ye geçiş yapıyor Öğrenirsen ilerde mutlaka işine yarar. Kurs dışında öğrenmenin tek yolu bir firmanın satınalma/arge/planlama bölümüne kapak atmak. o da işe alırlarsa..


  • my name is faith  (10.09.14 15:37:33 ~ 15:38:05) 
Buralara bi bak istersen.
training.sap.com
training.sap.com

Ama en iyisi bi sirkette ögrenmek
  • emrahday  (10.09.14 15:42:39) 
Öğrenmekten kasıt bir kullanıcı olarak öğrenmek ise, evde öğrenebileceğiniz bir şey değil. Şöyleki, SAP'de malzeme açılır, teklif talepleri yaratılır, satın alma siparişleri yaratılır yada SAT'a(Satın Alma Talebi) istinaden SAS(Satın Alma Siparişleri) yaratılır, bunların mal çıkışları olur, faturaları ödenir, duranvarlık yaratılır, dönemselleştirilir vs vs vs. Yani bu bahsettiklerim birçok departmanın görevidir. Siz nasıl bir kullanıcı olacaksınız, hangi departmanda çalışacaksınız, muhatap olacağınız ekranlar, modül hangisidir, kaldıki Z'li işlem kodu dediğimiz her firmaya özgü ekranlar vs var, bunları anca o firmada işe başlayınca göreceksiniz. o yüzden sap ile evde vakit kabetmeyin derim ben


  • akilyazar  (10.09.14 15:52:00) 
SAP bildiğin üzere ingilizce bir program ve bayağıda detaylı bir program, lansman olarak SAP nin farklı arayüzleri var şöyleki mesela AR-GE bölümünün kullanıdığı SAP la , finans bölümünün kullandığı SAP farklı ama hepsi tabanda bir birine bağlı


  • john  (10.09.14 16:26:05) 
Başka bir ERP programı kullanıyoruz. Arkadaşların söylediği gibi ancak kullanarak öğrenebilirsin. Onda da ancak kendi kullandığın modülü öğrenirsin. Zaten ERP yazılımları da hazır paket programlar değil. Firmanın ihtiyaçlarına göre şekillenen şeyler. Bizde arada menüler değişiyor, yeni raporlar geliyor falan.

Ancak bu işin bir de programlama/danışmanlık boyutu var. Kendini bu yönde geliştirmek istiyorsan ABAP falan öğrenebilirsin.
  • zombi  (10.09.14 17:03:26 ~ 17:04:27) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.