[]

Akademik unvanlar hakkinda

Merhaba,

Bir ogretim uyesinin sahip oldugu Prof., Doc. gibi unvanlari, egitim kurumuyla iliskisi suresince kullanabilecegi, bu unvanlarin okuldan ayrildiktan sonra kullanamayacagi gibi bir sey okudum. Dogru olabilir mi bu?

Bir de, Ingilizce konusamayan docent olabilir mi yahu?

 
hmm kendime cevap: soyle bir sey buldum

2547 Sayılı Yükseköğretim Kanunu - Madde 29 : Unvanların korunması

Öğretim üyeleri, bu kanunda yazılı hükümler dışında kazanmış oldukları akademik unvanlardan yoksun bırakılamazlar.

Başka bir işe geçmek, emekli olmak veya çekilmek ya da işten çekilmiş sayılmak yoluyla öğretim görevinden ayrılanlar, akademik unvanlarını taşıyabilirler. Ancak profesörlük, doçentlik veya yardımcı doçentlik unvanlarını kazananlar her unvan dönemi içinde yükseköğretim kurumlarında fiilen iki yıl görev yapmadıkları takdirde yükseköğretim kurumları dışındaki çalışmalarında bu unvanı kullanamazlar.
  • kartonpiyer  (23.07.14 09:27:16) 
Dr ve Doç'luk ünvandır. Prof.,Yrd.Doç., Araş. gör., Öğretim görevlisi ise kadrodur. Ünvanlarını okuldan ayrılsa dahi kullanabilir.

İngilizce konuşamayan doçent olabilir, önemli olan yds (eşedeğeri) sınavından 65 ve üzeri almasıdır.
  • piotr  (23.07.14 09:44:16) 
İngilizce konuşamamaları gayet normal, çünkü yds konuşma veya dinlemeyi ölçen bir sınav değil. Aslında bilgiyi de ölçmüyor da, neyse artık...


  • mutlusismankedi2015  (23.07.14 09:50:29) 
konuyla ilgili bir yazi: akademi.enginarik.com


  • kartonpiyer  (23.07.14 10:58:36) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.