[]

"tarayıcı" ile ilgili sorular

merhaba.

bir kitabın bazı sayfalarını taratmak ya da el yazısıyla oluşturulmuş a4 kağıttaki yazıları tarayarak bilgisayara geçirebilmek için bir tarayıcı arayışı içersindeyim.

fiyat-performans açısından önerebileceğiniz bir tarayıcı var mıdır?

kitabın taratılan sayfalarında altı çizili cümlelerin ayrıştırılması gibi bir süreç, tarayıcının özellikleriyle mi alakalıdır? yoksa tamamen yazılımsal olarak ele alınacak bir konu mudur?

 
cep telefonuyla da halledebilirsin artık.
altı çizili metinler varsa geçmiş olsun.
finereader yardımcı olur, ama altı çizili metinler hep sorun.
  • yalnux  (10.07.14 15:38:45) 
Eğer sayfaları OCR'dan geçirmeyi, yani metin dosyası haline dönüştürmeyi düşünüyorsanız sayfalar temiz olmalı. Altını çizdiğiniz satırları okuyamaz. El yazısı zaten okunamıyor. Resim olarak depolanıyor.

Tarayıcıda dikkat edeceğiniz nokta çözünürlük ve hızdır. Çözünürlük arttıkça OCR yazılımının hata yapma oranı düşer. Ben 300 DPI tarıyorum mesela.
  • zombi  (10.07.14 16:11:53) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.