[]

acilen forma girme (forma yaklaşma diyelim)

her zaman olduğu gibi bi 5 kilo fazlam var. 10 gün sonra tatile gitmeye karar verdik. en azından biraz toparlansam süper olur.

akşamları 1 saat yürüyüş yapsam, gün içinde yediklerime çok dikkat etsem, abur cuburu tamamen kessem, bol bol su içsem falan 10 günde farkeder mi? yoksa hiç kasmayayım mı?

edit: kadınım.

 
bir saat değil de 2/3 saat yürü, en az 30 km, yada koş o daha iyi olur.


  • selam  (02.07.14 15:45:45) 
Karbonhidratı sıfırla, intermittent fasting yap. Yürüyüşü mümkünse yokuş çıkarak yap. Yürüyüşe çıkmadan önce sade kahve iç. Çoğunluğu su olmak üzere 2-3 kilo civarı gider.


  • arnold schwarzeneger  (02.07.14 15:46:50) 
30km yürümek en iyi ihtimalle 6 saat falan sürer :)

30 km koşabilen adamın da forma girmeye ihtiyacı olmaz.

Tavsiyem bir fitness salonuna git ve daha çok ağırlık çalışması yap. Günde 1 saatlik de yürüme-koşu karışık kardiyo yap. 1 ayda 4-5 kilo verirsin bir yandan da vücudun toparlanır.
  • vendorth  (02.07.14 15:47:57) 
ben bu hafta diyetisyene başladım. yağ ve tuzu kesti. ödem atmaya da yönelik. öğlenleri et, akşamları yağsız tuzsuz sebze ve 4 kaşık light yoğurt yiyorum. ara öğünler meyve. sabah da light beyaz peynir ve yumurta beyazı yiyorum. arada beyaz çay verdi. ekmek olarak da kahvaltıda iki, yemeklerde bir dilim light tam buğday ekmeği verdi.
yanına spor da yaparsan bence süper olur fark da eder 10 gün diye düşünme. 2 kilo gider.

  • kaputt  (02.07.14 15:49:16) 
Spor geçmişiniz varsa yürüyüş yerine 20/25 dakika hiit agzersizi yapın. Yalnız dediğim gibi, spor geçmişiniz varsa yapın, yoksa hiç bulaşmayın yürüyüş iyidir. Bol bol yeşil çay ve su için. Yağ yakımı çok olmaz ama bol bol ödem atar biraz incelirsiniz. Döndükten sonra düzenli bir spor hayatına ve sağlıklı beslenmeye devam eder bu böyle dönemsel değil de yaşam şekli haline getirirsiniz daha iyi olur. Bir yerden başlamakta fayda var.


  • angelus  (02.07.14 15:55:01) 
bu diyetisyenler şu saçma listeleri vermekten ne zaman vazgeçecek merak ediyorum. bir şey demeyeyim diyorum ama dayanamıyorum bazen.

soruya cevap: elbette fark eder. daha sağlıklı ve zinde hissedersiniz hepsinden önemlisi.
  • icemint  (02.07.14 15:55:52) 
"aynı" soruyu geçenlerde sormuştum. (sonra sildim gerçi)
bana yürümenin pek bir işe yaramayacağını, koşmamı ve kardiyo yapmamı söylemişlerdi. ben de içten içe kızmıştım, illa ukalalık yapacaklar diye..

Ama haklılarmış, 15-20 gün 1 saat eşşek gibi yürüdüm gram farketmedi.
benim de fazlam 5 kiloydu. eğer 20 kilo verecek olsam birkaç kilo verirdim ama ideal kiloya yakın olduğum için veremedim.
  • innerbliss  (02.07.14 16:00:35) 
farkeder ama

yürüyüşü laylaylom yapmaman lazım 40 dakika yürüyorsan mesela 10 dakikalık bölümlere ayır 8 dakika yürü 2 dakika koş sonra bunu arttır
tuvalet alışkanlığı düzenle ( sıçmakta kiloya etki eder)
  • Sskywalkeremre  (02.07.14 16:26:09) 
erkek. senelerdir yürürüm, günde 30 km yürüdügüm oldu sirtta cantayla, gecen seneye kadar günde en az 3 km, ondan öncede günde yaklasik 10 yürüdüm, neredeyse her gün. boyum ve yürüme tempomdan dolayi gayet hizliyimdir da, kolay yetisilmem, kondisyon saglamdir, kolay da yorulmam.

"kismen göbekliydim", yürümeyi birakali bogaza sarmistim iyi de kilo almistim, demem odur ki, yürüyerek pek bir halt olmuyor yag bazinda. ha ama sagliklidir, yürüyün. ama fit vücut faalan demeyin. onca sene kilo almadim ama zerre de kilo vermedim.

kosu ve hiitle ip atlamayi birlestirin. ikisi de verecegim tek ögütlerdir.
  • portmanto  (02.07.14 16:31:15 ~ 16:32:03) 
hergun 20-25 dakika hiit yap denildigi gibi.

bunun disinda en az yarim saat de pilatese veya agirlik kaldirmaya ayir. kas yapan hareketler yap yani.

seni bu kadar surede asil toparliycak olan kas yapmaktir, cardioyla 10 gunde tas catlasa 2 kilo ya verirsin ya vermezsin.

bolbol su ic, cok dikkatli ye, karbonhidrati kes.
  • gerard  (02.07.14 17:22:42) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.