[]

Hindistanda 2-12 ay arası kadar yaşanır mı?

Bir Türk buna ne kadar dayanır? Zorlukları nelerdir?

Bir sosyal sorumluluk projesi için gidilecek. Değer mi gitmeye? Güzel bir deneyim olur mu? Sıkıntı yaşar mıyım? Çok pis diye biliyorum orayı.

Bu arada esas amacım hem yurtdışı deneyimi, hem de dilimi geliştirme. İngilizcem burada ne ölçüde gelişir?

 
pismiş gerçekten, ben dayanamazdım.


  • rock n roll  (11.06.14 13:16:06) 
salkdjasld, yurtdışı deneyimin elbette olur fakat ingilizcen gelişmez. yani hint kardeşlerin ingilizcesi pek iç açıcı değil.

vat iz yor pörpıs of vicit hesabı olur
  • alm est  (11.06.14 13:22:17) 
bi arkadaşım, istanbul'dan bisikletiyle yola çıktıydı eylül 2013'te. şu an hindistan'daymış (şaka yapmıyorum.). ve bir süre daha orada olacak. demek ki yaşanabilir. katlanma sınırına bağlı sanırım.


  • deniztarafinabakankale  (11.06.14 13:22:58) 
Biraz zorlanabilirsin. Ama esasen gitme nedenine, motivasyonuna, orada ne yapacagina bagli. Ruya gibi bir zaman da gecirebilirsin.


  • puc  (11.06.14 13:27:00) 
hindistan ve çin'e umarım hiçbir zaman yolum düşmez. dünyanın en pis, en mide bulandırıcı milletleri. nasıl hastalıklarla dönülür hayal bile edemiyorum.


  • kamera motor  (11.06.14 13:29:13) 
hindistan'a gitmedim ama dünyanın pek çok ülkesinin iklimini şusunu busunu araştırmış, bilen, bu tip şeylerle uğraşmayı çok seven biriyim. hindistan, etrafımda koruma ordusu olmadan adım atmayacağım ülkelerden biri. hintlilere karşı önyargım kırıldı diyebilirim ama hindistan'ın kendisi inanılmaz itici ve korkunç geliyor. mecbur kalırsam işte "ekip"le falan şehrin en güvenli yerlerinde kalırım herhalde, onun dışında sosyal sorumluluk projesi ya da gezmek için gideceğim son yer olur.

abuk subuk yerlerde dil geliştirme modası da yeni sanırım. dün de birisi isveç'te ingilizcesini geliştiriyordu. yurtdışında bulunmak istemesen de dilini geliştirir ama hindistan'a gidişin öncelikli amacı ingilizce geliştirmek olmamalı. daha önce de dedim, ayder yaylasına türkçe geliştirmek için çıkmazsınız. gerçekten ingilizce öğrenmek istiyorsanız sürekli ingilizce konuşulan/konuşulabileceğiniz, DÜZGÜN ingilizce konuşulan bir ülkeye gidin.

yabancı dil gidilen her ülkede gelişir. hindistan'ın bu konuda hiçbir artısı olacağını zannetmiyorum.

ama hevesini kaçırmak da istemem, içine siniyorsa git tabii. muhakkak pek çok konuda katkısı olacaktır. ben şu ülkeden gitmek için can atan biri olarak gitmezdim ama öyle diyim. hindistan'la ilgili sevdiğim tek şey tunak tunak tun, o da zaten sikhlerin miymiş neymiş hintli de değil galiba öyle bi şeyler.
  • pescador  (11.06.14 13:29:30) 
Yaşam standartları bizim altımızda. Temizlik algıları da farklı tabi.
Ama yine de gideceğin yere bağlı olarak göreceli bir şey buna yorum yapmak.
Not: Ingilizce hususunda konuştuklarını anlarsan ne ala derim! :)
  • gece lampulu  (11.06.14 13:30:25 ~ 13:32:06) 
Neresine gideceksin, hangi sosyal proje?

Yerinden bilgi alabiliriz belki. Hindistan çok büyük, pis-mis ama yaşıyorlar ve oldukça da kalabalıklar. Aşılarını olur ve biraz da dikkat edersen sorun yaşama olasılığın azalır diye düşünüyorum. Gidip de sağlam dönen çok kişi var. Biraz da senin bünyene bağlı bu olay.

Yurt dışı deneyimi çok güzel olur tabii, ingilizce pratiği yaparsın da telaffuz biraz sıkıntılı, alm est +1
  • hayat aklini konusacak bir filozof uret  (11.06.14 13:35:42) 
  • speedy  (11.06.14 13:40:01) 
kadınsan tekrar düşün. orada toplu tecavüzler çok oluyor.


  • dessy  (11.06.14 13:44:09) 
ingilizcen gelişmez orada. hintlilerin hepsi ingilizce bilmiyor, sadece üst tabakadan olanlar ve servis sektöründe çalışanların bazıları biliyor. büyük ölçüde hindistan'ın neresine gideceğine de bağlı, köylerde sıfır ingilizce bilgisi gerçeği var.

ben 1 ay çeşitli şehirlerinde kaldım ama her adımımda bana rehberlik eden tanıdıklarım vardı. yoksa yanlış bir şey yeme içme ihtimalin, yanlış sokaklara denk gelme ihtimalin çok yüksek.

tecavüz konusunda mumbai oldukça güvenli ama delhi bu konuda sıkıntılı. delhi'de hava kararınca kızlar sokağa yalnız çıkmıyor. taciz ise her türlü kadına her yerde her zaman var.

aşı olmadım sadece sıtma hapları kullandım ama sürekli paranoya halinde gezdim aman bir yerim kesilmesin, aman sinek ısırmasın diyerek. gerçi gideceğin yere ve mevsime göre aşı gerekip gerekmediğini karaköy'deki hudut ve sahiller sağlık genel müdürlüğü'nden öğrenebilirsin.
  • patricia kitten  (11.06.14 13:52:16 ~ 13:59:34) 
ingilizcen daha da kötüleşir onu biliyorum
bir dönem hindistanlılarla çalıştım çok kötü ingilizceleri var, benimkini bozdular

  • dafuq  (11.06.14 13:54:54) 
@kamera motor: çin'in bazı bölgeleri son derece gelişmiş, bazı şehirleri istanbul'dan çok daha temiz, güvenli ve altyapısı çok daha iyi durumda.

gideceğin yere bağlı değişir. şu an orada bulunan ya da bulunmuş kişilerle iletişim kurarak en doğru bilgileri edinebilirsin.

ingilizce kimlerle iletişim halinde bulunacağına göre gelişebilir de gerileyebilir de:)

ama iyi bir deneyim olacaktır. ben olsam eğer güvenlik ve sağlık konusunda aşırı sorunlu bir bölge değilse giderdim.
  • goldentitan  (11.06.14 14:24:12) 
dayanmayı, hastalığı falan bilemem ama işim gereği ara sıra hintlilerle muhattap oluyorum, her seferinde ingilizcem köreliyor. ingilizceni pek geliştiremezsin. tabi simpsons'taki Apu gibi konuşmak istiyorsan ayrı.


  • r_u_h  (11.06.14 14:46:59) 
ben 1 arkadasimla 21 gunluk hindistan turu yapmistim 6-7 yil oluyor. Hangi sehirde nasil sartlar altinda yasayaagina bagli olarak degisir. Bombay (Mumbai) merkezi gayet modern, yasanilasi bir yer. Varanasi'ye gidersen, yuksek hayat standatrlarina alisiksan sikinti olabilir.

Ingilizcen gelisir. Evet adamlarin aksanlari epey kotu, zor anlasiliyor falan ama herkes konusuyor.
  • perkele  (11.06.14 14:57:41) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.