[]

Eczane ve SGK Duayenlerine sorum var!

Soru kazıklandım mı sorusu.

İsteğe bağlı sigortalıyım. Devlet hastanesine gittim. Faranjitmişim. Buraya kadar bir sıkıntı yok.

Doktor 3 tane ilaç verdi. Bunlar:

Kloroben 30ml
Acetylcystein 600
Nurofen Cold

Üç ilaç için eczacıya 30 TL ödedim. Muayene ücreti de dahil. Bu normal mi?

 
ben babamın üzerinden sigortalıyım bu ilaçlara hiç para ödemiyorum. internetten ilaç fiyatlarına baktım toplamı 30TL den az. bana biraz fazla geldi ama sağlık sistemi ile ilgili çok bilgim yok.

edit: divit'in dediği olabilir geçenlerde eczaneye gelen birinin 50 tl borcu çıkmıştı ödemeden de ilçlarını vermemişlerdi. sizinde borçtan dolayı olmuş olabilir. eskiden eczahaneler erteleyebiliyormuş artık böyle bir hakları yok ondan yüksek bir mebla ödemiş olabilirsiniz.
  • kuzey li  (17.04.14 23:30:06 ~ 18.04.14 00:16:17) 
Ödediğin 30 liranın ne kadarı muayene ücreti biliyor musun? Daha önceden sadece doktora gidip ilaç almadıysan onlar da çıkmış olabilir.


  • Dr_Stat  (17.04.14 23:31:55) 
Muayene ücretim 8 liraymış. Geri kalan da ilaçlar için.

Daha önce doktora gidip ilaçları almadıysam eczanının almadığım ilaçları da bana vermesi gerekmez miydi?

Daha önce ilaç almadım fakat, röntgen çektirmek için randevu almıştım ve ona gitmedim. Röntgen için de mi para kesmiş olabilirler?

Bir de bunun detaylarını nasıl öğrenebilirim?
  • otonom  (17.04.14 23:41:24 ~ 23:41:39) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.