[]

Gün Almadan Evlenmek

Var mıdır böyle bir şey? Hiç salondu, merasimdi olaylarına girmeden, basit bir evrak işi gibi (gerekli belgeler de beraberinde olsun) gelin+damat+2 şahitle devlet dairesine gidip, imzaları atıp evlenmek mümkün müdür? Misal kimim kimsem yok veya kimseyi çağırmak etmek istemiyorum. Belki de formalite nikahı kıyıyorum vs. yapılabilir mi bu?

Gelinin, ailelerin vs. tepkilerini aşağı yukarı kestirebiliyorum. Devlet baba ne der, sorduğum o.


 
tabii ki.
evlendirme dairesine gidin, nikah memuruna gerekli belgeleri verin, isteğinizi söyleyin. sessiz sedasız evli bir çift olarak oradan ayrılacaksınız. ama tabii ki gün alacaksınız. ondan kaçış yok. yıldırım nikahı ile ilgili resmi bilgim yok. kaptan vs. lazım onun için.
ancak bu ilk haliyle de sessiz sedasız evlenebilirsiniz.
  • herospower  (02.02.14 04:19:22) 
eğer yamulmuyorsam 2/3 ay sonrasına kadar gün verilen zamanlarda yıldırım nikahını 1 haftada hallediyorlardı, birde çok aceleniz varsa hiç bişiyde önemli değil diyorsanız büyük şehir harici bir başka şehirdede evlenmek mümkün, en yakın küçük şehire gidip evlenebilirsiniz.


  • selam  (02.02.14 04:24:32) 
başka şehre gidip evlenemiyorsunuz. kadının veya erkeğin ikametinin olduğu belediyelerden birisini seçmek zorundasınız.

edit: ha sırf bunun için ikametini başka yere aldıran yok mu, tabii ki var.
  • herospower  (02.02.14 04:29:29 ~ 04:29:59) 
Evraklarınızı tamamlayın,hafta içi erken saat, memurun odasında nikâhınız kıyılıyor, şahit şart. Yoksa birileri bulunur.


  • rn  (02.02.14 09:25:44) 
Öncelikle istediğiniz şeyin adı "oda nikahı."

Nerede evlenmek istediğinize bağlı olarak şartlar değişir. Örneğin Kadıköy Evlendirme Dairesi bununla ilgili şöyle diyor:

"Müracaat edildikten sonra en erken gün varsa 3 gün sonraya gün verilmektedir.Müracaat tarihinde yasa gereği evlilik akdi yapılmamaktadır."

En temizi başvuracağınız belediyeyi arayıp sormak.
  • spooky  (02.02.14 12:33:17) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.