[]

karbonmonoksit dedektörü vs. doğalgaz dedektörü?

merhabalar,

evde merkezi ısıtma kullanıyoruz. ama mutfakta bi tane şofbenimiz var. duş alacağımızda sıcak su için şofbeni (baymak marka, eski) yakmamız gerekiyor. aylık doğalgaz yüklüyoruz kendisini çalıştırmak için.

şofbene çok güvenemiyoruz. bu yüzden mutfağa bi dedektör takalım dedik; ama doğalgaz dedektörü mü karbonmonoksit dedektörü mü takmamız gerektiğini bilemedik. daha önce benzer sorular sorulmuş; ama ben bu konuda komple cahil olduğum için anlamadım. hangi dedektörü taktırmak gerekir? bir de tavsiye edilebilecek, güvenilir markalar hangileri bu konuda?

 
neyi dedekte etmesini istiyorsanız onu takacaksınız.

biliyorsunuz ateşin yanması için oksijen gereklidir. bacalı kombi ve şofbenler ortamdaki oksijeni yakar, dolayısıyla ortamın oksijenini tüketir. çalışma prensibi budur. ortamdaki oksijen yanıp tükenince karbonmonoksit artar (bunun kimyasal açıklamasını bilen yapsın).

şimdi sizin endişeniz, düzgün çalışan şofben, ortamın oksijenini fazlaca tükettiğinde haber versin ise karbonmonoksit dedektörü işinizi görür.

yok ben şofbene güvenmiyorum, doğalgaz kaçağı yapabilir derseniz doğalgaz dedektörü takmalısınız. en güzel ikisini de takıp kafayı rahat ettirmek.

şofben bacalı değil de hermetik denilen bacası pencereden dışarı uzatılan boru gibi olanlardansa onlar ortamın oksijenini yakmaz. o boru çift bölmelidir. yakacağı oksijeni de dışarıdan alır, yaktığını da dışarı verir.
  • kibritsuyu  (03.01.14 11:20:11 ~ 11:20:25) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.