[]

Son 100 yıl içinde duvar resmini etkileyen teknolojik gelişmeler?

Sizce neler olabilir? Günümüz duvar resmi derken graffiti, stencil ve daha geleneksel yöntemlere dayanan duvar resminden bahsediyorum.

Örneğin sprey boya bu konuda oldukça etkili oldu. Ulaşılabilir ve kolay uygulanabilir bir yöntem çünkü. Bunun gibi ne gibi gelişmeler geliyor aklınıza? Dijital baskı falan gibi?

Herkes aklına geleni söylese uyar bana, doğru olmasa da kafa açar.

Teşekkürler.

 
Çok fena atıyorum. Umarım zihin açar.

3D yazıcıların yaygınlaşması ve 3D çıktı alınabilen malzeme sayısının çeşitlenmesi ile, oraya yapıştırılabilen hem 3 boyutlu olup hem de duvardaki bir şeylerle ve çevre ile bütünlük gösteren bir duvar sanatı olabilir.

Pis edit: Duvara bir adam çizilir, 3D sümük akar burnundan ya da ağaç resmi çizilir ve elmaları 3D olur.

Zamanın ötesi editi: Amanın, ben önümüzdeki 100 yılı düşünmüşüm. Ama bunlar olsa fena olmaz.

Edit 3: Madem bugünden söz ediyoruz. Teknolojiden ziyade akımları söyleyeyim. Andy Warhol'den gelen pop sanatının, dünya sanatı (earth art) haline dönüşmesi ile üstüne bir de sokak sanatı (chalk art) eklenmesi bayağı bayağı etkili oldu diye düşünüyorum.
  • aychovsky  (11.12.13 17:59:14 ~ 18:25:04) 
internet, değişik tekniklerin, işlerin geniş kitleye ulaşılır olmasını sağladı. öğrenim hızını yükseltti.

sprey boya örneğndeki ki, boya sanayisinin gelişmesi. üretimin artması ulaşılır olması.

iç mekan duvar resimlerinin korumasına dolaylı yoldan etken olarak; izolasyon sistemlerinin gelişmesi. binalardaki nem rutubet vs doğrudan duvar resimlerini etkiler.

aklıma geldikçe yazarım şimdilik gelenler bunlar.

edit. tepegöz; tepegöze asetatta cizim veya yazı koyulup duvara yansıtılarak duvarda boyanıyor. bir tür şablon olarak kullanılıyor.
projeksiyon aletleri de bu şekilde kullanılabilir.
  • nwnd  (11.12.13 18:03:49 ~ 18:10:54) 
dış ortam koşullarına dayanıklı yapıştırıcıların geliştirilmesi. mesela bir kısmına kırık ayna parçaları yapıştırılmış bir duvar çalışması..
aynı şekilde montaj aparatları da kullanılıyor. mask vb şeyleri tutuşturmak için.
sprey boya zaten olmazsa olmaz.
yazıcı ve kullanılan kağıt özelliklerinin de gelişmesiyle beraber ozalit baskılar da önem kazandı diyebiliriz.
  • nax  (11.12.13 18:15:12) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.