[]

devlet memuru nasıl vize alır & konsolosluğa verilecek dilekçe nasıl birşeydir?

bir sürü şey araştırdım. şimdi, şirketin bilmemnesi ticari belge fln yazıyor muhtelif yerlerde... benim öğrenmek istediğim devlet memuru (sağlık bakanlığından) olup yeşil pasaportu falan olmayanlar, ne gibi belgeler istetiyor çalıştıkları yerden? bordro kolay, onu anladım ama diğerlerine kafam basmadı... sigortalı değilim, emekli sandığı şeysi oluyorum sanırım... işe başlama hedesi fln personel şubeden mi alınıyor???

ikincisi de dilekçe, (ispanya vizesi için) onun hakkında fikri olan varsa da pek sevineceğim...


 
Adamların derdi sizin ülkenize döneceğinizden ve İspanya'da geçirmeyi planladığınız günler için yeterli paranız olduğundan emin olmaktır. Burdan yola çıkarak:

- Devlet memurlarının izin almadan yurt dışına çıkmaları yasaktır(zaten izin belgesi götürmezseniz vize de vermezler). Kurumunuzdan ilgili tarihlerde belirtilen ülkelere gitmenizde sakınca olmadığını belirten bir yazı alınız.

- (Tercihen maaşınızın yattığı) banka hesabınızın son altı aylık dökümünü orjinal hesap cüzdanına işletiniz.

- Limiti olan bir kredi kartınızın son dönem orjinal ekstresini hazırlayınız.

- (Varsa) Tapu, araba ruhsatı vb. varsa fotokopilerini sunun.

- Evliyseniz evlilik cüzdanı fotokopisini hazırlayınız.

- Konsolosluk veya Büyükelçiliğe hitaben yazacağınız dilekçede belirttiğiniz tarihler için vize talebinizi bildireceksiniz. Belki matbu bir formları da vardır.
  • pppedant  (27.04.09 21:45:04 ~ 22:41:59) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.