[]

Çin'den giysi almak mantıklı mı?

Böyle nasıl üretildikleri belli değil, kanserojen madde içeriyor falan olabilir diye aklıma takıldı. Abartıyo muyum?




 
Giydiğiniz şeylerin çoğu büyük ihtimalle Çin'de üretiliyor zaten?
Ayrıca Çin'den her kalitede ürün çıkar, firmaya bağlı.

  • whoosie  (13.10.13 17:36:02) 
3 dolara da giysi var 50 dolara da, kalitesini fotoğraflarla anlamak mümkün olmuyo çin mallarında "pahalı olan daha kalitelidir heralde" kafasıyla girişiliyor ama kadın giysisiyse zaten 2 kere giyilip dolapta durcak pek fark etmez.


  • irrasyonel kedi  (13.10.13 17:39:45) 
kardeş şöyle ki çok klasik bir örnek olacak ama apple neredeyse bütün ürünlerini çin'de üretiyor. neredeyse diyorum çünkü belki bilmediğim amerikada üretilenler vardır. çin'e taşınmasının sebebi çin üs gibi bir şey, her türlü malzeme geliyor, her türlü ucuz insan gücü var...

lordhelpus.files.wordpress.com

akşama kadar tek işi oradan minnacık komponentleri geçirip milimetrik lehimleme yapmak olan insanlar var. aynı karttan yüzlerce üretiyorlar bir günde. kamp gibi amk fabrikaları. küçük bir şehir resmen. bedavaya geliyor resmen her şey. kalite firmaya bağlı, ülkeye değil.
  • zazazaraeta  (13.10.13 17:42:18) 
@whoosie,
@zazazaraeta

Çoğu firma Çin'de üretim yapıyor demişsiniz, tamam. Ama şimdi Çin'de ürettirmekle tamamen Çin malı olması arasında fark var ya hani?

Adam mesela kumaşını Türkiye'den alır, üretimini Çin'de yaptırır. Çoğu büyük firma da böyle yapıyor bence.

Ben daha çok Çinlilerin kendi üretimi ürünlerini merak ediyorum. Şöyle biraz ucuz 30-40 liralık şeyler ya da şöyle mont, kaban türü şeyler.

İşte bunlar sağlığa zarar verir mi ki?
  • otonom  (13.10.13 17:49:38 ~ 17:50:24) 
bedenleri bizim standartlarımıza göre çook ufak. normal kesim almak isterseniz de mecburen yine tanınmış markalara bakmak lazım, o zaman da fiyatlar avantajlı olmuyor.


  • quasiromantic  (13.10.13 17:54:05) 
evet direkt kanser yapar.


  • baldur  (13.10.13 17:54:53) 
çin'den giysi almak dedin abi. ne farkı var anlamadım. made in china yazanlar çin yerli sanayisinin ürünü demek değil, çin'de üretilmiş demek. sorun yok o zaman. sen direk çakmaları diyorsan hata var anlatımında. ama öyle anlayıp devam edelim.

bir görsel vardı adiclas ayakkabı almış eleman, çorapsız giymiş kıpkırmızıydı ayağı çıkarttığında. hayal edebileceğimizden çok daha büyük zararları var onların. ama çin'de üretilmiş kaliteli markalarda böyle bir olay yok.
  • zazazaraeta  (13.10.13 17:57:59) 
ebay da görüp görüp almaktan vazgeçiyorum ben de. bedeni geçtim kumaş kalitesi hatta renkler bile fotoğraftaki ile alakasız bir şey çıkabiliyor. ben çok güvenemediğim için denemedim açıkçası. hani böyle burada bulamayacağım çok değişik bir şey olursa belki o zaman düşünürüm ama onun dışında benzer fiyatlara buradan da giysi bulunabiliyor.


  • dust in the wind  (13.10.13 17:59:23) 
tekstil devi türkiyedir,çinden ne alıcaksınız ki,malezya endonezya deseniz bi derecede çinin tekstil konusunda bi başarısı yok.


  • ganyotçu  (13.10.13 18:00:59) 
@zazazaraeta,

Çakma ürün değil de, kendi markaları ya da markasızlarını diyorum.
  • otonom  (13.10.13 18:03:18) 
Şimdi bir iki kere giyip atacaksan bir şey olacağını zannetmiyorum, uzun süre giyerim dersen de zaten o kadar dayanmazlar çoğu uyduruk şeyler. Ama risk alır mısın bilmem.

Aklıma geldi bir de LCW lacivert şapkalarını toplatmıştı bir ara kanserojen boya içeriyor diye. Marka dediğimiz şeyler de öyle çok sağlıklı değil.

Bir de @zazazaraeta demiş ki ayağı boyuyor kaliteli markalarda olmaz öyle şey. kaliteli markalarda da böyle sorunlar oluyor. Koton'dan alınan kırmızı kaban ve New Balance ayakkabıda boyama sorunu yaşandığını gördüm. Düzelteyim dedim.
  • Lim5  (13.10.13 18:59:33) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.