[]

Panaché,makaron ve donut bulmaca

Panaché diye bir bira cesidi var (ingilizcesi shandy sanirim),tadini cok seviyorum ama Turkiye'de daha once hicbir yerde gormedim.Istanbul'da Panaché satilan herhangi bir yer var midir?Yoksa Turkiye'ye gelirken getireyim diyorum ama kutu seklinde satildigi icin valizin icinde patlar mi?Patlamamasi icin ne yapmak gerekir?


ikinci sorumsa istanbul'da en iyi makaron ve donut nerede satiliyor?Ozellikle avrupa yakasi'nda (taksim,besiktas,bakirkoy civari ) bir yer olursa sevinirim.Makaronu evde yapabilen varsa denenmis bir tarifi de uygulamak isterim.Tesekkurler efendim simdiden hepinize.

Not:Panaché icin limonlu biralar var Turkiye'de ama onlardan soz etmiyorum,tatlari ayni degil zira.

 
İstanbul'da laduree var en ünlü sanırım ama ben en çok divan'ın dışı kakao kaplı çikolatalı olanını seviyorum. Laduree'nin çiçekli meyveli olanları başarılı. tarif için özelinden link yollayayım.

donut: krispy kreme.
  • april12th  (03.10.13 19:37:35) 
makaron konusunda baylan (kadıköy rıhtımda) benim en çok beğendiğim oldu.


  • ontheroad  (03.10.13 19:43:38) 
donut: cevahir avm'nin içinde krispy creme


  • vejeteryanvampir  (03.10.13 19:50:18) 
ontheroad + 1500

laduree'nin hem paris'te hem de istanbul'daki şubeleri baylan'ın yanında 0 kalır.

baylan ve laduree dışında da başka bi yerden makaron alma. carte d'or un hazır makaronları var, tadı güzel oluyor ama biraz zahmetli ve görsel olarak gerçek makaronlara çok benzemiyor :D
  • la noix  (03.10.13 20:19:51) 
işte geldim.

makaron için bilgi vereyim.

bebek'te baylan var. iyidir makaronları.

pelit pastanelerinde de makaron oluyor. klasik makaron gibi değillerse de güzeller, ben beğeniyorum.

laduree bebek'tekini kapattılar, istinye park'ta var diye biliyorum bir de şubeleri.

divan'ın makaron'larını çok beğenmiyorum.

makro marketlerde ve migros'larda divan'ın bir kuruluşu olan pastaneler var, onların makaronları da idare eder, güzel.

pera müzesi kafesinde de divan'da yapılan makaronlar satılıyor. onlar da güzel oluyor.
  • mea maxima culpa  (03.10.13 21:34:45) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.