[]

namaz kılmak uzerine

Duyuruda gördüğüm üzere,
sorulara cevap verecek kişi özelden mesaj atsın" diye girilmil
duyurudaki abes lafına kızdım şimdi, namaz kılmak niye abes karşılansın ki?
yani bu kadar sinmiş miyiz? Sindirilmiş miyiz?
bir yere ait olma ya da ötekileştirilme bu kadar mı ilerlemiş?

 
Arkadaş o yüzden değil ibadetin sevabı veya ovunmeme gibi sebeplerden söyledi bence.
Ama bence o yuzdende olsa gerek yok. Namaz farz bir ibadettir sonuç olarak.

  • efrasiyab87  (12.09.13 14:14:15) 
yok ilerlememiş de, şunu da kabul etmek lazım. ekşi sözlük de, burası da gerçekten hiçbir yerin örneklemi değil. yani başka yerde sorulur da, burada sorulunca böyle şeyler illa ki tepki alıyor. ya da taşak geçiliyor v.s


  • ya ben lan neyse  (12.09.13 14:16:47) 
arkadaş, neye sinmiş ya da sindirilmişsiniz ya? oturduğum yerde ben 5 tane senkronize ezan duyuyorum, neyin sindirilmişliği la bu?

bırakın mağdur edebiyatına giriş 101'i artık.
  • pain of liberation  (12.09.13 14:24:11) 
yorumlara katılıyorum. aynen ordaki abes kısmı, "ben namaz kılıyorum bana sor" olarak algılanmaması için. ayrıca taşak geçilme ihtimalide var.

sen çok alınganlık yapıyosun bence bro.
  • trajikomix  (12.09.13 14:26:59) 
@efrasiyab87 Ya geçen bu olayı bende tartıştım bir arkadaşla.

Şöyle deniliyor;
Farz ibadetler göstere göstere yapılmalı, İsteğe bağlı olanlar gizli.
Ben de hepsinin gizli olması gerektiğini, ibadeti insanların gözünün içine sokarak yapmanın samimiyetsizliğini dile getirdim.
Cevap olarak İslam alimlerinin bu yönde görüşleri bulunduğunu, farz ibadetleri göstererek yapmanın insanları dine özendirme gibi bir amacıda olabileceğini, cemaatle yapıldığı takdirde de toplumsal barış ve birlikteliğe katkı sağladığını belirtti.
Ayrıca savunduğum görüşlerden dolayı; laikçi, kemalist, self oryantalist ilan edildim.

Keza burada namaz ile alakalıbir konuda konuşmanın sakıncasını görmüyorum. İnsan hayatının bir parçası olan ibadet konusunda neden konuşulmasın. Adamlar burada cinsel hayatlarını anlatıyor. Bu da insan hayatını ilgilendiren bir konu.

Kısacası rahat olun gençler. Düşüncelerimizi savunduğumuz için insanlar bizi yaftalayabilirler. Problem yok.
  • cliquot  (12.09.13 14:32:59 ~ 14:33:47) 
vay arkadaş, kırk yıl düşünsem sindirilme aklıma gelmezdi. aklıma ilk gelen ibadetle övünüyor diye düşünmesinler maksadıyla yazmıştır olmuştu. ki zaten sindirilmeye çalışanlar ibadetini düzgünce yapanlar değil, dinini inanmayanların suratına suratına çarpıp "ateistlerin cehennemde yanacağını bilmenin huzuru" tarzı söylemlerde bulunanlar.


  • cuentista  (12.09.13 14:47:42) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.