[]

Diz Ağrısı&Sancısı

Merhaba arkadaşlar, birkaç duyuru okudum soracağım şeyle ilgili ama yine de tam olarak cevabını alamadım, bi de ben sorayım dedim.

Son birkaç haftadır, haftada 7-8 kere sol dizim, içine çivi sokuluyormuş gibi bir sancıya tutuluyor, yıllardır da uzun otobüs yolculukları sonrasında bu sancı 2-3 günde anca geçerdi zaten ama artık daha fazla olmaya ve merdiven çıkarken çıkamamaya, sürekli uzatma ve kırmama ihtiyacı duymaya başladım.

Bu durumu yaşayanlardan, ne yaptıklarına ve sonuçta ne olduğuna dair cevaplar öğrenmek isterim. Nedir ne değildir?

Şimdiden teşekkürler.

 
Merhaba,

Diz kapağınızdaki sıvının azalması gibi bir durum olabilir. Çok uzun süre ayakta kalmayın. Abimde benzerini yaşadık. 1 yıl kadar bir krem kullandı ve düzeldi.

Daha ciddisi ise bel fıtığı olabilir. Ayak başparmakları ne durumda? Siyatikle karıştırmadığınıza eminseniz acilen bir doktora gitmenizi öneririm.

not: ve tabii ki geçmiş olsun.
  • besili melek  (27.06.13 15:24:39 ~ 15:30:44) 
  • kobretti  (27.06.13 15:33:57) 
spor geçmişiniz var mı? devamlı olarak, dizinizi zorlayacak bir faaliyette bulunuyor musunuz?
merdiven çıkamama durumu, patellar kondromalaziyi akla getiriyor. dizlerinizi fazla bükmeyin, alaturka tuvalet kullanmayın. koşu, bisiklet gibi dizi zorlayıcı aktivitelere biraz ara verin, merdiven çıkmayın.
en kısa zamanda, bir ortopediste gidin.
  • marcelorios  (27.06.13 15:35:24) 
marcelorios,
Spor yapmıyorum ama genellikle ayakta durduğum bi iş yapıyorum, ayaktayken oturduğumdan daha az sorunum var. bisiklete binmeyi seviyorum ama birkaç ayda bir ancak fırsat bulabildiğim için sorun bunlar değil sanırım. doktora gideceğim bu gidişle, çok teşekkürler.

  • amelie poulain  (27.06.13 15:57:05) 
dizinize aniden fazla yüklenmeyin, merdiven, yokuş gibi yerlerde dikkatli basın. buz koymak işe yarar, doktora mutlaka gidin ama ameliyatlık bir durumsa iyice araştırın, başka doktorlara da gidin, ameliyat pek faydalı olmuyor böyle durumlarda. bir iğne var, doktor bahseder belki, o epey işe yarıyor, beraberinde de eklem yerlerindeki sıvıyı arttıran bir gıda takviyesi var, glucosamine chondroıtın msm diye solgar'ın, onu kullanmak gerekiyor, fizik tedavi çok işe yarıyor, bir de marjinalx diye bir krem var, masaj yaparak sürünce ağrıyı dindiriyor ama bu kremi bir doktora danışmadım. Bizim yaşadığımız süreç böyle oldu.


  • tiny penny  (27.06.13 16:22:33) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.