[]

yurtdışı ip adresleri

merhaba direnişçiler!

yurtdışından direniş ile ilgili tweet vb. attıkları gereçşeyiler ülkeye girişte göz altına alınan insanlar olduğunu söyledi bi arkadaşım. bana pek mantıklı gelmedi. böyle bir şey mümkün mü? yani atıyorum ben ispanya'dan direniş ile ilgili tweet atsam bizim gazcı türk polisi izimi sürüp ülkeye girişte beni göz altına alabilir mi? ip/isim bilgilerini nereden alıyorlar bu durumda?

teşekkürler.
direnişe devam!

 
biraz abartı gibi geldi ama şöyle bir durum var,

eğer tweet sahibi kişi açık bir şekilde kendi adını ve soyadını kullanıyorsa o ad soyada göre gözaltı için takip edebilirler. bunu yurtdışından girişleri de kontrol edecek kadar abartmış olabilirler.

fakat gelen haberlere göre bunu sadece izmir emniyeti uygulamış/uyguluyormuş.
(bkz: izmir'deki twitter gözaltıları)

eğer kendi adı ve soyadını filan açık etmediyse + ilgili tweet'leri yurtdışında attıysa tutuklaması teknik olarak zaten mümkün değil.

çünkü böyle bir durumda polisin önce twitter'dan ilgili kişinin ip loglarını istemesi lazım.

edit:

konuyla ilgili şöyle entry'ler var.

(bkz: #32189424)
(bkz: #34348015)
  • ocanal  (07.06.13 23:47:27 ~ 23:51:38) 
ip'ler yurtdışındaysa takipsizlik kararı veriliyor diye biliyorum ben. ocanal'ın söylediği gibi twitter'ın ip vermediği söyleniyor. sadece ad soyad ile yazdıysanız öyle bulunuyormuş. ama o zaman bile, o twitleri ben atmadım diyerek sıyrılabileceğiniz yazıyordu. bunları hep söylüyorlar da ne kadar doğru bilmiyorum, söyleyeyim dedim.


  • groundhog day  (07.06.13 23:52:19) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.