[]

işe alım sürecindeki saçmalık

sektöründe türkiye'nin en büyük firması. kurumsal bir yapısı var. orada çalışmayı çok istiyordum, hatta ilk tercihimdi. bana uygun bir ilanları vardı, başvurdum. görüşmeye çağırdılar. görüşme iyi geçti. 1 hafta sonra arayıp başka bir pozisyon için tekrar görüşmek istediklerini söylediler. ama bu hiç tecrübemin olmadığı bir konu. neden beni düşündüler hiç anlayamadım. bu arada benim başvurduğum ilana "eleman bulundu" diye yazmışlar. ikinci kez görüşmeye gittim. önce genel hatlarıyla işi anlattılar, şartları saydılar. hiç beklemediğim kadar düşük bir maaş teklif ettiler. hatta önceki işimden daha düşük. düşünmeme zaman bırakmadan kabul ediyor musun diye sordular. kendimi geliştirebileceğim bir pozisyon olduğu için kabul ettim. el sıkıştık. gerekli belgelerin listesini verdiler.
bugün arayıp "size ingilizce mülakat yapmayı unutmuşuz, şimdi birkaç soru sorucam" dedi ik yetkilisi. (ki pozisyon çok iyi ingilizce gerektiriyor) ben şok oldum tabi. anladığım kadarıyla cevap verdim. ama iki gündür büyük bir hayal kırıklığı içindeyim. ne yapmam gerektiğini bilmiyorum. bu maaşla orada çalışsam da mutlu olamayacağım, bu işi reddetsem de... hiç beklediğim gibi olmadı. ne yapmam gerektiğini bilmiyorum. bir akıl verin...



 
hangi firma ve hangi pozisyon acaba?

Bazı şirketler dışarıdan bakınca ooo süper dersin ama içine girince yok artık bu kadar saçma olamaz bu kadar ilkel olamaz diyorsun.
Sanırım firmanın ismi seni yanıltmış.

Cevabım mutlu olmayacaksan eski işine devam et.
Ararlarsada ben bu pozisyonda verimli olamayacağımı düşünüyorum de.
  • basond  (31.05.13 13:09:48 ~ 13:30:26) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.