[]

Linux, Freebsd vs vs

Aslında windowsla cpu ya tecavüz etmesi dışında hiç bir sıkıntım yok. Virüs yiyen biri değilim ama arka planda her ne çalıştırıyorsa zaman zaman fan sesi değişiyor yani cpu biraz hareketleniyor. Daha önce denediğim bir kaç gnu/linux distroda cpu genelde sabit çünkü arka planda senden izinsiz network yaratmıyor. Her neyse konu bu değil, konu şu;

okuduğum kimi sitelerde, i chose freebsd over windows gibi başlıklara rastlıyorum adam altında sıralamış,

çok hızlı, çok güvenli, windowsda yapabildiğim her şeyi yapıyorum, ayrıca port sistem olduğundan linuxun tum yazılımları bende de çalışıyor gibi.

kimi başka şey sıralamış,

şimdi burada yandaşları var mı? Varsa buyursunlar buraya tartışalım biraz olmaz mı?

 
bilgisayarı ne için kullanıyorsun? adobe ürünleri ile yüzgöz olma durumun varsa linux vs sıkıntı


  • yuto  (16.04.13 02:02:27) 
flash haricinde adobe ürünü kullanmıyorum suan, php programcısıyım ve istatistikciyim, matlab nix türevlerinde calısıyor biliyorum, fakat benim aslında tartısmak istedigim sey su, windows program havuzu olarak cok genisken insanlar nasıl tercih edebiliyor desktop olarak diğer sistemleri?


  • Yigitabi  (16.04.13 02:12:04) 
uzunca süre ubuntu türevlerini kullandım (xubuntu kubuntu ) sonra normal ubuntuya geçtim sanırım en son 12 küsür sürümüydü, yıllardır bilgisayar kullanırım hayatımın en güzel bilgisayar deneyimiydi 2 yıl kadar kullandım inanılmaz stabil çalışıyor fakata linux temele geçince ister istemez kurcuklama başlıyor şunu deneyeyim bunu deneyeyim çünkü sana özgürlük veriyor ve bu sebepten ilk dönemlerde agzına ettim :) ama yazılımı restore etmekten hiç korkmadım alıştıgım haline geri geliyordu hemen. adobe yazılımları kullanmak zorunda olduğumdan ve vine türevi şeyleri kullanmaktan hiç haz almam o yüzden windowsa geri geçtim.
benim en güzel deneyimim şu olmuştu, bir gün şirkete bir hayvanı bir fotokopi makinası geldi bir şeyler taramamız gerekti yüzlerce sayfa usb girişi var diye ona taktık oraya kopyaladı, sonra taramaları almak için pc ye takınca o da ne diski görmüyor format istiyor bilmem kaç binlik maclere takıldı aynı dalga dulga bir de ben deneyeyim dedim çat gördü, baya bir dalga geçmiştim o dönemde.
bir de ubuntu remote diye bir program vardı android için oradan bilgisayarı kontrol ediyordum çok uç bir şey değil ama seviyordum :)

bu arada gimp (photoshopun linux versiyonu derler) çok iyi olduğunu söylüyorlar ama alışkanlıktan dolayı onu kullanamadım.
  • exodia  (16.04.13 03:23:41) 
@yadigar, eline sağlık uzun yazmışsın bilmeyen arkadaşlar faydalanabilirler, lakin ben de uzun yıllar linux uzerinde calistim gerek iş icabı gerek de merak nedeniyle ki bu 1998 senesinden 2006 yılına kadarki bir süre evrimleşmeye epey bir süre şahit oldum. benim tartısmak istediğim unix ve türevlerinin ne olduğundan ziyade, insanların nasıl bu kadar büyük fanatizm içine düşmesi adam demiş ki, ben windowsda yapabildiğim her şeyi yapabiliyorum, ben inanmıyorum arkadaş, wine falan hikaye bence mesela minitab kullanılamıyor wine da açılıyor ama anında göçüyor hangi distro ile denenirse denensin ki zaten software için distro seçeceksek vay halimize :)

demek istediğim bu yani, forumda tartışan insanlardan rastlıyorum, her şeyi yapabildiğinden bahsediyorlar konu bu
  • Yigitabi  (16.04.13 17:58:02) 
freebsd linuxdan daha sağlam deniyor, freebsd tecrübem hiç olmadı. bunu diyenler genelde windowstan geçtim diyenler, benim kafamı bu kurcalıyor işte. windowsdan nix e geçenler bir çok konuda kendini kısıtlamış oluyor gibi sanki


  • Yigitabi  (16.04.13 22:34:18) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.