[]

Dil Okulları Hakkında

Merhabalar.
Aranızda yurtdışındaki dil okullarından herhangi birine gidip, belli bir süre kalıp (ortalama 6 ay ya da daha az veya çok) İngilizce öğrenerek ve gerçekten konuşarak ülkesine dönen birileri var mı?

Böyle bir şey yapmak mantıklı mı sizce? Pişman olup alternatif önerisi olan var mı?
Son olarak da ortalama ne kadar masrafınız oldu?

Not: Orta seviyede İngilizcem var diyebilirim, aşırı kötü değilim ancak konuşma konusunda anladığım kadar da iyi değilim. Evet 'anlıyorum ama konuşamıyorum'cu gruptanım. Günlük hayatta İngilizce konuşabileceğim bir ortamda ilerletebileceğimi düşünüyorum işte.

Cevaplar için şimdiden teşekkür ederim.

 
disarida yasamana gerek yok orta ingilizcen varsa , cok rahatca kendinde eger istersen catir catir konusabilecek duruma gelirsin.

istek önemli burda.
  • serabetan  (11.04.13 22:09:52) 
konusmak zorunda kalmadigin surece hep anliyorum ama konusamiyorum olarak kalirsin. bu bakimdan yurtdisi guzel bir secenek. yalniz gidipte hep turklerle birlikte olursan ayni sekilde geri donersin. orta seviyedeyim diyorsan bulabilecegin ucuz bir tane okul sec derim ben. ve mumkunse ana dili ingilizce olan bir yer olsun, ingiltere gibi. ve gittiginde mumkun oldgunca herkesle konus, markettekilerle konus, bara git konus, konus da konus. ancak konusarak atlatiyorsun o durumu.
4 ay kaldim. gayet guzel dondum 2 sene gene az oranda kullaninca gittigim seviyeye geldim.

  • 65 derece  (12.04.13 00:39:37) 
Eğer yurtdışına çıktığın zaman kendini Türklerden ve Türkçe konuşmaktan soyutlamayı göze alıyorsan elbetteki ilerletirsin ingilizceni.
Ben Chicago'da bir okuldayım şu an okul ücreti ile beraber aylık masrafın 1200 - 1500 dolar civarı olur..

  • darthcat  (10.05.13 23:42:07) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.