[]

kaç yıl sigortalı çalıştığımız nasıl hesaplanıyor?

ssk hizmet dökümünde 740 gün bulunan birinin kaç yıl sigortalı çalıştığını nasıl hesaplıyoruz? yani direk 365 e mi bölüyoruz yoksa başka bir hesap yöntemi var mı? her yıl iş günü sayısı aynı değil falan dediler kafam karıştı.




 
sgk sitesine baksanız...


  • bisanthe  (15.02.13 12:45:01) 
kaç yıl sigortalı olduğunuz mu, kaç yıl sigortalı çalıştığınız mı? bunlar iki ayrı kriter.

1990 yılında ilk defa sigortalı olursunuz, bir hafta çalışır çıkarsınız mesela. sonra 2010 yılında tekrar sigortalı olur bugüne kadar çalışırsınız. sigortalı olma süreniz 23 yıldır. ama sigorta primödeme gün sayınız 3 yıldır.

ayrıca sigortada her yıl gün sayısı aynı ve 360'tır. her ay 30 gün kabul edilir. kaç çekerse çeksin.
  • kibritsuyu  (15.02.13 12:56:43) 
@bisanthe

ordan baktım zaten yıl yazmıyor, gün sayısı olarak veriyor toplamı.

şunun için soruyorum;

"xx yıl bu alanda çalış olmak" şartı olan iş ilanları var, o kadar yıl yatmış sigorta göstermeni istiyorlarmış. hizmet dökümünde yıl yazmıyor gün sayısı veriyor.

@kibritsuyu
hmm kaç yıl sigortalı çalıştığımı hesaplamak istiyorum aslında. bu durumda günü direk 360 a bölersek yıl çıkıyor.
  • yue  (15.02.13 12:59:12 ~ 13:02:19) 
sorgulama sayfasında o işe/şirkete girdiğin tarih yazmakta. aynı şekilde o işten ayrıldığın tarih de yazmakta. sistemde barkodlu belge oluşturma şansın bile var. ayrıca sgk için yıl önemli değildir. çalıştığın gün sayısı önemlidir. sgk yıla sadece hangi tarihte çalışmaya başladığın, hangi yasal düzenlemeden önce/sonra başladın diye bakar.


  • bilmemkacincinick  (15.02.13 13:16:54 ~ 13:17:15) 
360 baz alınır.


  • ground  (15.02.13 13:38:39) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.