[]

antidepresan kullanmak / kullanmamak

kullanırsam;
daha sakin, sabırlı oluyorum. depresif ruh halim ortadan kalkıyor. mutlu ve huzurlu hissediyorum. sosyal, neşeli bir insan oluyorum.

ancak, sıfır cinsel istek. 5 yaşında bir çocuk kadar talepkar. üstelik ilacı bıraktıktan aylar sonra normale dönülüyor. düzenli cinsel hayatı olan biri için oldukça zor..

kullanmazsam;
çok gergin ve stresliyim. iş hayatına, mallar sürüsüne tahammül edemiyorum. bazı günler stresten midem ağrıyor. canım hiçbir şey yapmak istemiyor. hep erteliyorum. arkadaş sohbetleri bile angarya geliyor. asabi oluyorum. annemi bile tersleyip azarlıyorum. sonra da kendime kızıp daha çok strese giriyorum.

ne yapayım ben?

edit: doktora sordum bu durumu. "başka bir ilaç önerebilirim ama böyle bir yan etkisi olmaz diyemem" dedi.

 
cinsel istek konusunda daha az yan etkisi olan bir antidepresan yok mu? (antidepresanlar ile ilgili hiçbir şey bilmiyorum)


  • wildkiller  (11.01.13 12:36:53) 
vücudunda birikmesi lazım ki cinsel açıdan da isteğin normale dönsün.

bence bunu burda değil psikiyatrisle görüşmeniz gerekir. burdan tavsiye almanız kendi sağlığınız açısından kötü olur. bu haplar aspirin değildir.
  • hosein  (11.01.13 12:36:59) 
"düzenli" spora başla.
Çok sıkı bir program olmak zorunda değil, hafta 2-3 gün gitsen kafi.
antidepresan kullanma.
  • jimjim  (11.01.13 12:41:56) 
spor tavsiyesi mantıklı. epey stres attıran tahammül arttıran bişey. yüzme havuzu falan da olursa haftada bir iki yüzmek de iyi geliyo gerçekten insana.

baktın olmuyor antidepresana devam
  • conundrum  (11.01.13 12:49:43) 
depresif ruh haliniz için terapi düşünebilirseniz bence. bi psikiyatriste danışıp durumu bu şekilde ona anlatırsanız çözüm sunar size.

ayrıca spor +1
  • merena  (11.01.13 12:49:56 ~ 12:50:08) 
kullan.cinsel isteğini olumsuz etkiliyor belki ama başka sıkıntılar da oluyor bu sefer.ayrıca doktor sana bunu verdiyse demek ki gerek görmüş,doktorunla konuş,belki yan etkisi daha hafif bir ilaç varsa onu verir.


  • rock n roll  (11.01.13 12:56:12) 
evet ne yazık ki antidepresanların bu etkisi oluyor.

cinsel açıdan yaş ve cinsiyet faktörleri de önemli gibi. hayat seks değildir öncelikle, eğer 17 yaşında bir ergen değilseniz. sizin sağlığınız daha önemlidir tabii ki. olası bir depresyon sadece sabır değil daha başka anlamda da hayatınızı rezil etmeye yetecektir. ve dediğiniz gibi insan ilişkilerinizi de köreltecektir.

cinsiyet açısından da kadınsanız daha halledilebilir bir durum oluyor. istek birkaç ay sonra o sürece alıştığınızda geri geliyor ve cinsel hayatınız sekteye uğramıyor. ama erkekseniz ve eğer bu isteksizlik sertleşme sorunlarına da sebep oluyorsa o zaman sıkıntı yaşarsınız haliyle. bunun da hayatınızda bir problem haline gelmemesi için anlyışlı bir partnere ihtiyacınız olması gerekir. bir de doğal yollardan belki biraz istek artırıcı bir şeyler alınabilir.

ama bence asıl karar vermeniz cinsellikten bağımsız olarak siz bu ilaca gerçekten ihtiyaç duyuyor musunuz. çünkü evet bir sorunum var ve duyuyorumsa bunu engelleyen şey cinsellik olmamalı. ikisini karşılaştırınca cinsellik çok basit kalıyor. ama dediğim gibi yaşınız da bu konuda etken, olayları ne kadar olgun karşılıyorsunuz bunlar önemli.
  • clementine the tangerine  (11.01.13 12:56:12 ~ 13:18:21) 
aynı etkıyle doktora gıttım,
stablon verdı. cipralex kullanıyordum öncesinde.
şimdi ben isim yazıyorum böyle ama;
bence doktoruna bir danış sen, ne yapabileceğin konusunda.
  • botamaniaensis  (11.01.13 13:39:08 ~ 13:39:20) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.