[]

IT Sorusu Gibi (Uzaktan eğitimle alakalı)

Yaptığım yüksek lisansta bir ders uzaktan eğitim sisteminde. Sınavları da öyle.

Dersin tüm dökümantasyonunu indirdim ve ilk sınava (online) girdim. Tüm soruları o dökümana dönüp ctrl+f yapıp doğruları buldum ve işaretledim. Sonuç? 83.5 almışım :)
Son sınavda da aynı yöntemi uyguladım. Online sınav için açılan pencerede soruyu görüp eğer azıcık bile tereddütüm olduysa dökümanı açtım ve doğruyu seçtim falan filan. Sonuç? 50! Aynı yöntemi yapan iki arkadaşımın da 33 aldığını duyunca dedim bu işte bir iş var..

Acaba sınavı değerlendiren kişi/sistem bu uzaktan eğitim sınavında sınav penceresi kaç kere aşağı indirilmiş ve başka bir şeye bakılmış görebiliyor mu? Neticede bir program kurmadık öncesinde. Sadece olsa olsa cookie vardır.

 
yöntem değil de cevaplarınızı karşılaştırsanız ?


  • saiko  (09.12.12 23:25:22) 
Kaç kere indirdiğini kendi bilgisayarın olduğu sürece anlayamaz ama testin toplam süresi üzerinden bir hesaplama söz konusudur belki.


  • cakabo  (09.12.12 23:56:42) 
uzaktan eğitim sınavlarının sistemini bilmiyorum ama soruyu açma ve cevaplama arasında geçen süreye bakabilirler. yani her defasında bir soru görüntüleyip mi cevaplıyorsunuz, yoksa yukarıdan aşağı sorular var siz test gibi sıra ile cevam mı veriyorsunuz. eğer birinci dediğim şekilde ise olabilir.

ayrıca o sırada sayfayı görüntüleyip görüntülemediğinizi anlamalarının zor olduğunu düşünmüyorum. mesela google mouse imlecini sayfa üzerinde nasıl dolaştırdığımızı takip edebiliyor, site de sizin o sırada sayfa üzerinde mouse hareketi olmadığından yola çıkabilir. bu kadar kasacaklarını pek sanmam. umurlarında da değildir zaten.
  • bihaber  (10.12.12 00:47:06) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.