[]

altın fiyatı

şimdi ben internette bakıyorum küçük altın 174 tl diyor. haberlerde bangır bangır altın yükseldi diyorlar. annem bugün kuyumcuya gidip 164 tl'den küçük altın aldı. ben gittim başka bir yerde sordum 173 dedi. nasıl olur, az önce annem 164'ten aldı dedim. "tanıdık kuyumcudur o" dedi.

ne demek yani tanıdık kuyumcu? altın altındır, fiyatı her yerde aynı olması gerekmez mi? ya da ne bileyim en fazla 1 lira falan değişir. öyle değil mi yoksa?


 
Kuyumcudan kuyumcuya göre değişebiliyor ama 10 tl oynaması anormal biraz. annen belki eski tarihli almıştır. sana yeni tarihlisinin fiyatını vermişlerdir.


  • kingbulva  (20.09.12 17:58:35) 
bu tarih olayını da anlamıyorum zaten. ne oluyor eski tarih olunca modası mı geçiyor, bozuluyor mu.


  • make a wish  (20.09.12 18:02:23) 
eski tarih olayı çok değiştirmiyor fiyatı. ama o zaman altının yapılış maliyeti şimdikine göre daha fazla oluyor ve günümüze kadar da içinde başka madenler bulunan altın çok az da olsa aşınıyor. ama antikası çok pahalıdır.


  • silver apple  (20.09.12 18:26:59) 
senin annen eski altın almıştır kesin. başka türlü o fiyat farkı olmaz

eski altın, üretim tarihi bikaç seneden eski olunca oluyor. aşına aşına gramajı değiştiği için düşük fiyattan alıp satıyorlar.
  • smoothcriminal  (20.09.12 18:38:01) 
şimdik şöyle olabilir sayın amirim.

herif annene sattığı altını örnek verelim altının fiyatı 120 lira iken almıştır.
eski tarihlidir yani. sonra da yükselince de böyle iskonto yaparak satmıştır.

olur mu olur.
  • gominist redar  (20.09.12 18:56:26) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.