[]

lisansı okunmayan bölümde akademik kariyer

merhaba.

Buna benzer bir soru daha önce sorulmuştu ama bir kere daha sormakta fayda görüyorum.

yaptığım yüksek lisans, lisans eğitimimden farklı bir alanda. lisans endüstri m., yüksek lisans ise çevre bilimi ile alakalı.

amaç okumak, akademisyen olmak. ama yurtdışında yüksek lisans alanımla aynı adı taşıyacak doktoraya başvururken bu lisans-yüksek lisans farklılığının önüme büyük bir dezavantaj olarak çıkıp çıkmayacağını merak ediyorum.

türkiye'de kadrolar genelde "x alanında lisans, yüksek lisans, doktora yapmış olmak" şeklinde yayınlanıyor. olur da türkiye'ye dönmek istersem başvurabileceğim kadro çok sıkıntı.

akademik insanlar varsa önerileri okumak isterim.

şimdiden sağolun.

 
@cosmicstring

teşekkürler. yurtdışında doktoraya başvururken bu lisans-yüksek lisans farklılığının önüme büyük bir dezavantaj olarak çıkıp çıkmayacağı konusunda bir fikrin var mı? ya da çevrende tanıdıklar vardır belki?
  • hiperaktifmanyetik  (18.09.12 00:54:04) 
çevre bilimi derken çevre mühendisliğiyse o kadar da farklı değil zaten. başvuracağın yere bağlı olmakla birlikte genel olarak hayır, problem yaratmaz.


  • hophophoba  (18.09.12 00:57:31) 
@hophophoba

çevre mühendisliği değil, gidip "iklim değişikliklerinin planktonlar üzerindeki etkisi" gibi konularda çalışan arkadaşlarımızın olduğu bir bölüm. yer sistem bilimleri diye geçiyor, odtü ve itü'de var bir tek. merak ettiğim, doktoraya kabul almaya çalışırken yüksek lisans aşamasında yaptığım çalışmalara mı bakarlar ağırlıklı olarak?
  • hiperaktifmanyetik  (18.09.12 01:08:19) 
doktora yapacaksan hocalarina sor onlarin baglantisi olan okullara basvur hocalarin bilmiyorum derse doktorayi unut, zaten kimse tanimadigi adamin ogrencisini almaz. referans muhim.


  • iplikci  (18.09.12 10:13:54) 
Alan önemli değil. En azından teoride olmaması gerekiyor, interdisiplinerlik, multidisiplinerlik gibi işler var, hani çok önemli bıt bıt bıt diye atıp tutulan. Ama Türkiye'de kazın ayağı her zaman öyle olmayabiliyor, bu da seni kabul edecek hocaların dinazoruk katsayısıyla alakalı bir şey. Yurtdışında alan değiştirmek daha kolay, ama Türkiye'de de imkansız değil tabi, hocanın vizyonuna bakar özetle. Kimisine göre farklılık "çok büyük avantaj" iken, kimisine göre dezavantaj.


  • sui  (18.09.12 11:31:37) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.