[]

Sürekli söylenen "Üniversitede kendinizi geliştirin!!!" sözü

sürekli ama sürekli "üniversiteye girmek önemli değil; üniversitede kendini geliştirmek önemli" deniyor. bundan kastedilen nedir? kitap okumayı vs geçtim bunun üniversiteyle alakası yok. aranızda bu cümleyi kullanmış olan insan varsa bunu söylerken neyden söz ettiğini açıklayabilir mi lütfen? insan ne yapar da kendini geliştirir?




 
üniversitede hocalar lisedeki gibi üstüne düşmez. konunun mantığını anlatır, teorisini sana öğretir. sen bu anlatılan konuyla ilgili kaynaklara bakarsın, soru çözersin. bu bir yönü.

diğer yönü bölümünle alakalı makaleler, tezler okuman gerekir yetkin bir insan olman için. eğer mühendislikse bilgisayar program donanımın olmalı. excel, matlab vs. vs.

yabancı dilin olmalı.
  • neysene  (26.02.12 01:36:01) 
üniversiteye girmek önemli elbette,iyi üniversite,iyi okul,iyi dereceyle girmek ,kisacasi okul adi cok önemli,bu biraz da dandik yerlere girenlerde avuntu cabasi ama kisaca,nerde okursan oku bunlar gerekiyor.

sosyal olmayi,sosyal olabilmeyi ögrenmek,yeteneklerini gelistirmek.

mesela yagli boya yapmayi,dans etmeyi ögrenmek,eskrim yapmaya baslamak,yelkenli ögrenmek etc.

klupler,derneklerle tartismayi,konusmayi,oturup kalkmayi ögrenmek.

kitap okumak bolca farklia alnlardan.

is tecrübesi edinmek,staj yapmak,part time calismak kendi ayaklari üstünde durmayi ögrenmek.

yurtdisina gitmek,sifiri,dibi görmek,ac kalmak,bazen cok para bulmak etc.

dersleri ders oldugu icin degil,kisisel tatmin icin ögrenmek.

liderlik edebilmeyi ögrenmek,organizasyonlar düzenleyip büyük bütceli projeler yönetebilmek.

girisimci olmayi ögrenmek,girip cikmadik yer birakmamak.

yabanci dili /dilleri cok cok iyi ögrenmek.

yarismalara katilmak,kazanmak,kaybetmek(opsyonel bu kaybetmek,kazan kazan kazan)
  • serabetan  (26.02.12 01:38:24 ~ 01:44:01) 
topluluk işi çok önemli hacı. girip çıkmadığın topluluk kalmasın bence.


  • saka yapiyorum  (26.02.12 01:51:00) 
kısaca üniversite süresince alacağın her türlü pratik veya teorik katkı şeklindeki eğitimler ya da senin öğrenme çabaların bir tür gelecek için yatırımdır.

üniversite senin beynine bilgiyi enjekte etmez, bilgi dağarcığını sen geliştireceksin. gerekirse yabancı dil kursuna gideceksin ya da bölümün alakasız olsa bile yazılım kursuna gideceksin. bunlar sana kalmış. ben yurtdışında 1 aylık tam burslu yaz okuluna gitmiştim mesela, büyük katkısını gördüm...
  • suleyman kargi  (26.02.12 02:40:54) 
bize lisedeki hocamız şöyle özetlemişti, hangi taşı kaldırsalar altında olun. okuldaki tüm klüplere yazılın, katılın. etkinlikleri faaliyetleri takip edin. konferanslara, seminerlere gidin, demişti.

sosyal yoldan geliştirmek çok çok önemli.
  • dahinnotha  (26.02.12 03:07:45) 
diyorlar ki; bizim verdiğimiz eğitim sizi ayrıcalıklı kılmaz ve diplomanız da tek başına işe yaramayacağı için kandizi alanınız neyse orada ayrıcalıklı kılın.. olay bu.


  • un  (26.02.12 08:54:41) 
daha çok kendini okul sonrası hayata hazırlamakla ilgili bir söz bu. okulun kulüplerine girip çıkmaktan ziyade oralarda aktif rol edinebilmek, yeni insanlar tanımak, belli organizasyonlarda görev üstlenmek önemli. bir insan ne kadar fırlama olursa olsun üzerinde biraz çekingenlik oluyor üniversite hayatında. bu sayede hem çekingenliğini atıyor, hem de sosyal hayatla ve iş hayatıyla ilgili iş bitiriciliği, oturup kalkmayı, kimle nasıl konuşursa daha çok işe yarayacağını öğreniyor bu topluluklarda. mezuniyetinin üzerinden çok geçmemiş biri olarak tavsiyem, ilgi alanlarınız dahilinde mümkün olduğunca yön katmaya çalışın kendinize. özellikle gönüllü çalışmalarda bulunun, insana beş üniversitenin katmadığını katıyor. yeni bir dil öğrenin, fırsat bulursanız o dilin konuşulduğu ülkeyi gezin. mezuniyette elinizdeki cv'ye yaptıklarınızı sığdıramayınca şahane bir his oluyor. iş bulurken de akademik kariyer yaparken de dolu cv hem türkiye'de hem yurtdışında her zaman kazandırır.


  • marikaki  (26.02.12 10:16:31) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.