[]

dünyayı gezmek

sürekli bir seyahat etme arzusu içindeyim. uçuşlara bakyıorum, otellere bakıyorum. acaba şu tarihte 1 haftalığına kaçabilir miyiz diye hayaller kuruyorum. abi keyfince dünyayı dolaşan adamlar nasıl yapıyor bunu bu anlatıverin bana. bende ne para var, ne zaman. bi hafta sonu abant'a gitmek için para bulamadım geçen kış. bu sene de az buçuk param var, birkaç avrupa şehrini görmek istiyorum ama 2 gün bile izin almam mümkün değil. emekli olmayı mı beklemek lazım?




 
kiminin parası olmaz. para ayarlamaya çalışır, kiminin zamanı olmaz işini falan bırakır. abi sende ikisi de yok. çözümün sadece ilahi. yoksa olmaz bu iş.


  • ykyt  (26.01.12 10:23:50) 
boşver yapamazsın. metrobüse bin, bi hava al.


  • anarsi yureklerde  (26.01.12 10:30:31) 
Sadece gezmek değil de genel olarak "yapmak istediklerine vakit ve para bulmak" olarak cevap vereyim. Ben bunun için en optimal çözümü memurlukta buldum. Haftada 2 gün tatil, akşam 5'e kadar mesai, resmi tatiller, düzgün bir yıllık izin ve eşimle birlikte toplam olarak baktığında yeterli bir para. Başka çözüm yollarını da duymak isterim ama. Fakat İstanbul'da yaşarsanız zor bu iş.


  • Jaaaccckk  (26.01.12 10:32:34) 
aa aynı ben:)
anahtar sözcük gözünü karartmak. öncelikle ucuz uçak bileti takip edeceksin. pegasus'la 140tl'ye avrupaya gidip dönebiliyorsun. daha ucuzları da vardır. aylar önce alıcan biletini. tabi düzenli bi işin olması lazım ki izin alırken sorun olmasın. izin alman mümkün değilse ya işi unut ya gezmeyi.
para konusuna gelince, ucuz bilet+couchsurfingle ücretsiz konaklama+uyduruk beslenme+bol araştırma (ki en hesaplı ulaşım şekillerini vs. bilesin) işte hesaplı seyahatin sırları:) ya da, gözünü daha da karartıp istifa et. yurtdışına çıkmanı gerektirecek bir sektöre yönel. (bunu denediğimde elimde patlamıştı. şirket battı, hiç yurtdışına fln çıkamadım)ya da yurtdışında da yapabileceğin freelance çalışabileceğin bi iş bul. (weble ilgili işler, blog yazarlığı vs)
  • jimicik  (26.01.12 10:35:34) 
Postcrossing'e üye ol. Dünyanın her yerinden rastgele kartlar gelsin sana. Seyahat etmiş kadar olursun.


  • zasch  (26.01.12 12:51:19) 
edit: bi de biliyosundur ama google eart'ün turuncu adamını alıp dünyanın bi noktasına bırak. sokak sokak parisi londrayı gezebilirsin. en azından o noktada çekilen fotoğrafları görürsün.. www.panoramio.com da olur.


  • jimicik  (26.01.12 13:02:29) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.