[]

Kaká Leite vs Mesut Özil

Antrenör olsanız ve kesin bir tercih yapmak zorunda kalsanız hangisini takımınıza transfer etmek itersiniz?

(Bu yılın; form, istatistik, antreman vs. verileri geçerli)

Şimdi aslında sormak istediğim ''Hangisi iyi futbolcudur?'' değil. Futbol'un büyük kısmında oyuncu yoktur; onu oynatabilmek ya da ona göre oynatabilmek vardır.

Küçük örnek: Alex'in formda olduğu bir Fenerbahçe'yi, Alex'ten kat kat kat iyi bir oyuncu olmasına rağmen, dünya çapında pek çok yıldız oynatamaz. Çünkü oyun Alex'e göre kuruludur. %75 Fenerbahçe = Alex'tir. Alex, böyle bir formatın yıldız oyuncusudur. Hiç bir büyük kulüp, bu ayrıcalığı Alex'e vermez.

Şimdi size Alex mi Kaka mı desem elbet Kaka dersiniz. Elbette ki Kaka dünyanın en büyük oyuncularındandır. Ama Kaka, Fenerbahçe'yi böyle oynatamayabilir. Kaka daha farklı sahanın, formatın oyuncusudur. Kaka, iyi bir oyun kurucu ile mucizeler yaratabilir. Ama takım onun etrafına kurulursa (Kaka Fernerbahçe'de olsaydı gibi) bu kadar başarılı olabilir mi?

Armut gibi anlattım, daha doğrusu anlatamadım ben.

Sorumu tekrarlar isem; Mesut'u mu, Kaka'yı mı istersiniz?

 
mesut

başarıya aç, daha genç, golden çok asisti düşünüyor, alman disiplinine sahip, piyasası var.
  • ocanal  (26.10.11 18:06:17) 
mesut bir sistemin içine konulabilecek bir oyuncu, sistem etrafına kurulabilecek bir oyuncu değil real madrid seviyesinde. kaka ise tam tersi, etrafına sistem kurulabilecek, direk kaleye gitmeyi seven bir oyuncu.


  • uckac  (26.10.11 18:06:56) 
Ben mesutu isterim. Daha genç daha yetenekli daha teknik daha hırslı vs.vs.vs.


  • skywalkeremre  (26.10.11 18:07:40) 
kaka. finansal gelirleri de düşünmek gerek.

mesut 1 forma sattırırsa kaka 3 sattırır.
  • fakyoras  (26.10.11 18:19:20) 
bence bu durumda arsene wenger gibi düşünüp; her daim potansiyeli yüksek genç oyuncuya şans verilmeli.
kaka, her ne kadar büyük bir oyuncu olsa da, artık daha fazla ilerleyebileceğini zannetmiyorum. bir de artık çok yoğun fizikselliğin döndüğü günümüz futbolunda (özellikle hız ek olarak balans ve dayanıklılık) kaka görece yavaş kalmaktadır.(bit gün kalktım ve futbol entellektüel işi olmştu.)
velasıl mesut'u tercih ederim.
bu arada bizim de artık alex'siz oynamayı öğrenmemiz lağzım. adam bizim için reis, efsane; evet ama geldi 35 yaşına. daha ne kadar sırtlayacak bu kadar ağır yükü?
  • pangea  (26.10.11 18:33:21) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.