[]

Sedasyon ile diş çekimi?

Arkadaşlar ben dişçiden feci şekilde korkan biriyim. Yıllar sonra bugün cesaretimi toplayıp dişçi koltuğuna oturunca tekrar aklıma geldi. "Ben dişçiden korkuyorum." Dişçi de sedasyon ile çekimi önerdi. Aslında toplam 9 işlem var ama sadece 3 diş çekimi için sedasyondan bahsetti. Kabul ettim. Ama bilmiyorum nedir ne değildir? Nasıl olur bu olay? Bilen, yaşayan, yaşatan var mıdır aranızda?

İkincisi de ben dolguya bile karşıyken (kişisel olarak) kanal tedavisi diyor bana bunlar? Ortalama ne kadar sürer bu?

not:"off kanal fecii, çok acıyo, ben yaptırdım" tarzında mesajları yazmaktan lütfen sakının çünkü gerçekten beni kötü etkiler. morale ve desteğe ihtiyacım var.

 
Eskiden bende çok korkan biriydim hatta hala korkarım dişçi gibi yerlerden ama devlet hastanelerini bıraktığımdan beri dişçi koltuklarında hiç sorun yaşamadım.Zaten iğne vurduktan sonra soruyorlar uyuştumu diye.Eğer uyuşmamışlarsa çekmiyor.
Sözlükte 20 yaş dişi hakkında yazanları okuduğumda baya korkmuştum dişimi çektirirken ama beklediğimdende acısız bir şekilde sonlandı.Kimsenin dediklerine bakma yani.
Diyeceğim odur ki yazdıklarım soruna cevap olmasa bile diş çektirirken belki biraz rahatlatır.
  • pyrotoxin  (02.05.08 02:52:37) 
teşekkürler. dişçiden korkmayan insan yoktur heralde?ama ben acısıdan değil (gerçekten) psikolojisinden korkuyorum. ağzıma soktuğu aynadan bile huylanıyorum.

sedasyon nasıl olur, kısaca öğrenmek istiyorum bilen varsa eğer.
  • supergirl  (02.05.08 06:34:22) 
www.protetix.com
www.dental.ufl.edu

tanım olarak soruyorsanız, linklerdeki şekilde, ama sanırım siz prosedürden çok hastanın hissettiğini soruyorsunuz..

"Valyum, Xanax, kloral hidrat veya hidroxizine ile oral sedasyon, dental tedavi esnasında hastanın anksiyetesini azaltmada yardımcı olur." dendiğine göre, korku psikolojisi büyük ölçüde kalmayacak demektir..

"çekim esnasında kaygı olmayacak ama ben zaten şimdi de kaygılıyım" derseniz dişçiye gidene kadar mümkün olduğunca düşünmemeye çalışın.. diş tedaviniz kapıdan girdiğiniz an başlasın, çıktığınız an bitsin..

sizin tam tersinize ben acıdan rahatsız olacağım için iyice uyuşturulmak istediğimi belirtiyorum ama bahsettiğiniz korkuyu / kaygıyı yaşamıyorum.. o yüzden sorunuzu tam anlamayıp doğru noktaya temas etmemiş olabilirim..
  • sharpenter  (02.05.08 08:42:15) 
Engin [yaklaşık 15 sene :)] diş tedavisi tecrübelerime dayanarak şunu rahatlıkla söyleyebilirim ; önemli olan anestezi olana kadar dayanabilmek. Bu,hiç görünmeyen 20 liklerin çekimi işlemi için de geçerli. Şayet Korkularımızın kaynağı acı ise uyuştuktan sonra hiç bir şey hissetmeyeceğiz,Rahat olalım bu nedenle. Ağzın içine birşeyler girmesinden huylanıyorsak da ne bileyim tedavi esnasında gözleri kapamak bir alternatif olabilir diye düşünüyorum. Ne olursa olsun unutulmaması gereken şey ;biz ne kadar korkularımızla yüzleşip hekime yardımcı olursak bu iş o kadar çabuk ve kolay olacaktır.

SuperGirl hiç bir şeyden korkmamalı hem :)
geçmiş olsun
  • villeneuve  (02.05.08 10:50:19) 
ablam çok narin ve acıya dayanıksız biridir. zira kendisi kanal tedavisi yaptırdı ama öyle kötü bir acıdan bahsetmedi. bende nefret ederim dişçinin o matkapvari zıv zıv döner-oyar aletinden. söyledim, koltuğa lcd tv monteliydi kumandasını verdi, aç sesini kanal değiştir oyalan dedi, biraz olsun rahatladım öğlen vakti kadın programları izlerken. (beterin beteri var).
ayrıca, (bkz: supergirls don't cry)

  • neronas  (02.05.08 13:14:18) 
ehehe.. teşekkür ederim hepinize.
kapıdan girene kadar çok iyiydim zaten. koltuğa oturup ağzımı açınca başladı korkum. şu an da korkum yok mesela. bu yüzden sedasyon benim için iyi olacak sanırım.

prosedürünü de merak ediyordum. linkler için de teşekkürler.

edit: rüyamda dişim çekildi sanki. uyanınca yoklardı ama. :)
  • supergirl  (02.05.08 16:55:48 ~ 17.09.08 20:51:06) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.