[]

istifa etmek

çalıştığım yerde sözleşmem yok. istifayı basıp gitmek istiyorum. ama herkes yıllık izinde. çekip gitsem etik olmaz. ayrılmak istediğimi söylesem şu zamana kadar gel bari diye ısrar edecekler. ne desem ne yapsam da kurtulsam?




 
Ayrılmak istediğini söyle ve ayrıl. zorla çalıştıracak değiller ya. Çekip gitmek ayıp olur bence.


  • nedendir bilinmez  (13.07.11 12:57:38 ~ 12:58:30) 
hiçbir alacak talebiniz yoksa basit bir istifa metni yazıp en yetkili kişiye verin. ihbar süreniz kadar çalışmanızı veya bu sürenin karşılığı olan ücretinizi sizden talep etme hakları oalcak yalnız.


  • nesilsiz  (13.07.11 13:04:53) 
ayrıca sözleşme yoksa istifaya gerek yok denmiş ama bu yanlış. yazılı bir iş sözleşmesi olması gerekmez. çalışma tanıkla, sgk kaydıyla her yolla kanıtlanabilir.


  • nesilsiz  (13.07.11 13:28:37) 
ne demek sözleşme yoksa istifaya gerek yok. ayıp denen birşey var sanki hepiniz özel sektörde sözleşmeli kazanıyorsunuz paralarınızı.
1-ayrılmak istediğini söyle
2-tatil zamanı kendilerini yüzüstü bırakma tabii ki.
3-makul bir tarihte anlaşın. bu kadar basit.
  • african rain  (13.07.11 14:08:36) 
ne yaparsan nasıl yaparsan yap, kapıyı sert çarpma çıkarken, üsturuplu bir şekilde yap,

sakın ben çeker giderim ardıma bakmam ne halleri varsa görsünler diye yaklaşma emin ol ileride sen kaybedersin

bir an önce ayrılmak çalışmak istemiyorsan, acil ailevi sıkıntılarım var istesemde gelemem, acilen bırakmam lazım dersin nedir derlerse benimle değil ailemle ilgili paylaşamam dersin olur biter
  • acilin ben akrebim  (13.07.11 17:29:21) 
evet sözleşme yoksa ayrılmak hep öneriliyor duyuruda. sözleşmenin yazılı olması gerektiği zannedildiğinden, hukuktan/kanundan bihaber şekilde. yazılı olmasa da işveren ve işçi çalışma konusunda karşılıklı irade beyan etmiş ve çalışılmış, sözleşme var yani.

yasal olarak, çalıştığınız süreye bağlı olarak bir ihbar süresi olacak. yani üç ay çalışmış adamla bir yıl çalışmış olanla üç yıl çalışmış olan filan birbirlerinden farklı ihbar sürelerine sahip. ayrılmadan önce belli bir sürede istifanızı bildirmeniz gerekir. diyelim bir ay önceden bildirmeniz gerekiyorsa ve pat diye çıkmışsanız bir aylık ücretinizi işveren isteyebilir. en fazla sekiz hafta olabilir bu süre, uzun zamandır çalışıyorsanız iki aylık ücretinizi feda edeceğinizden emin olun. (işveren yasal hakkını talep etmeyebilir, ama ederse maliyet budur.)
  • tedirginlik hucresi  (14.07.11 04:53:45 ~ 04:54:18) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.