[]

İki Soru (Çalışma Hayatı)

1- Diyelim işyerinden çıkarıldınız ve tazminat için mahkemeye verdiniz, çalışan bir arkadaşınız şahitlik etti ve davanızı kazandınız. Sonrasında şahitlik eden arkadaşınız şahitlik etmesinden dolayı çıkarıldı (tabi öyle denmeyecek) sizde onun için şahitlik yaparsanız mahkeme kabul edermi? ederse nasıl, ne kadar eder?

2- İş yerinden kendi isteğinizle çıksanız dahi kıdem tazminatı vs. için dava açılabilirmi? Mesela resmiyetteki maaş ile gerçek arasında uçurum var, normal çalışma saatinden (haftalık 45 saat) %30 fazla çalışıyorsunuz, resmi tatillerin bir kısmı verilmiyor vs. vs. arada imzalanmış bir sözleşme de yok.

Durumlar hayalidir. Bilgi amaçlı sorulmuştur. Ama bir çok kişinin ve benimde karşılaşabilmemiz mümkün durumlardır. Hukukçular cevap verirse belirtsin.

 
işyeri aleyhine şahitlik eden kişi belki işten çıkarılmaz ama o kadar zor durumda kalırki işten kendi çıkar.

kendi isteğinizle çıktığınızda hiçbir tazminat alamazsınız. (evlilik, doğum vs hariç)
resmiyetteki farklar için ise şikayetde bulunursanız işyeri ceza alabilir ama size gene tazminat ödenmez.
  • orpheus  (05.04.11 18:25:38) 
kolay gelsin.. açık açık konuşarak 2. maddeyi pazarlık yoluyla halledebilirsin bence, babamdan ööle duymuştum, mali müşavir, anlar bu tarz sigorta vesaire işlerinden. dava açmayı da üstü kapalı tehdit olarak şeedebilirsin de, eğer mümkünse güzel ayrılmak lazım şirketten. bu türk şirketlerinde ne kadar mümkün o da ayrı bir konu tabi..


  • kveldulv  (05.04.11 19:56:23) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.