[]

dövizli askerlik "gün" sorusu

onumuzdeki aylarda okulu bitecek bir arkdasım var ve almanyada calısmaya baslayacakmış.

calıscagı sirket, bir suru ulkeye ihracat yapıyor, oralarda santiyeleri var. ornek, türkiye, rusya, ukrayna, ürdün kazakistan falan. yani avurpa birliği dışı.

soru su: bu arkadas 3 yıl boyunca calısınca dovizli askerlige basvurma hakkına sahip oluyor bildigime gore. ama yeri geldi mi rusyaya, ürdüne, turkiyeye gidecek. diger ulkeler sorun degil TSK nın sayfasında okuduguma göre, ama turkiyeye girişlerinde girdigi gunler kayıt altına alınıyormus. bir maddede : "bir yılın yarısından fazla turkiyede bulunamaz" gibi bir ibare var.
simdi bu ibare, turkiyede bulundugu zaman kadar fazla mı calısmak zorunda, yoksa sadece o gunleri sayıp bu yarım yılı gecip gecmedigini gormek icin mi yapıyor asker?

insallah dogru anlatabilmişimdir, sevgiler soguk almanyadan.

 
6 ayı geçerse hakkı yanıyor.(yeni 3 yıl başlar.) burada olduğu kadar uzatılmaz.


  • grgn  (08.02.11 17:28:25) 
tr bulundugu gün kadar fazladan calısmak zorunda mı peki?


  • hubble  (08.02.11 17:41:37) 
3 yıl sigortalı çalışıp 4 sene orda yaşaması lazım.


  • quaresma metternich  (09.02.11 03:53:57) 
en dogru bilgiye askere alma daire baskanligi'nin asagidaki internet adresinden ulasabilirsiniz.

(git: www.asal.msb.gov.tr)
  • schokopudding  (09.02.11 08:33:24) 
Türkiye'de geçirdiği günler dikkate alınmıyor 1095 gün sayılırken. Hangi yabancı ülkede olduğu önemli değil, Türkiye'de olmaması yeterli.

Öte yandan da 365 günün 183 gününü yurtdışında geçirme zorunluluğu var, bu süreyi geçirirse dövizli askerlik hakkını kaybediyor, gün sayısı sıfırlanıyor da olabilir, emin değilim.
  • cakabo  (09.02.11 09:04:00) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.