[]

Üniversite akademik personeli ek işte çalışabilir mi?

Pek sevgili Romalı kardeşlerim.. Sorum gayet açık.. Diyelim ki üniversitede öğretim elemanıyım ve ek iş yapmak istiyorum. Şİrket kurdum, müzisyenlik yaptım, limon sattım vb. ne dersiniz yasak mı?




 
devlet memuru olduğun için resmi olarak bi yerde ortak, sahip falan olamazsın.. ama kağıt üstünde olmayan şeylerde sorun olmaz sanıyorum.. şirket kuramazsın ama bi barda çalabilirsin ya da limon satabilirsin.. evet.


  • triacilgliserol  (04.01.08 00:58:28) 
ama biz 657 sayılı devlet memuru olayına baglı değiliz. 2547 sayılı üniversite akademik personeli kanununa baglı hareket ediyoruz. bi farklılık olabilir mi acaba?


  • wolkymus  (04.01.08 01:30:13) 
yasak diye biliyorum ancak kesin bilgi için ilgili kanunu okumanızı tavsiye ederim..


  • sharpenter  (04.01.08 04:20:51) 
Eski patronum, üniversitede öğretim görevlisiydi ama şirket eşinin üstüne olduğu için hiç bir sorun olmuyordu. Şirket üzerinize olmadıkça sorun yok.


  • wehrmacht  (04.01.08 08:55:58) 
efendim kurum izni olmadan disarida calismak yasak. üniversitelerde devlete bagli sonucta. bunun vergiden kurum sayginligina kadar bircok sakincasi var. calisan calisiyor elbette, herkes biliyor göz yumuyor ama sorun burada amiriniz konumunda olanlarin kime ne dereceye kadar göz yumdugu.


  • atmacaged  (04.01.08 08:58:27) 
resmi olarak yasak. sonuçta resmiyette vergi kaçırmak da yasak, fiş kesmemek de.hatta özel şirkette çalışan benim bile böyle bir hakkım yok çünkü sözleşmemde haber vermeden yapamazsın edemezsin diyor. hangi patron elemanının kafasında başka bir iş olmasına dayanabilir ki? kovarım valla.


  • ozdek  (04.01.08 09:21:46) 
Valla benim bildiğim kadarıyla vakıf üniversitelerinde (ki onlar da 2547'ye tabidir), eğer üniversite uygun görüyorsa danışmanlık niteliğinde bir ek iş yapabiliyorsunuz. Durumu üniversitenize haber veriyorsunuz, üniversite de aldığınız ücretin belli bir kısmını kesmek suretiyle danışmanlık yapmanıza izin veriyor.

Biz buralarda böyle gördük duyduk.
  • sui  (04.01.08 10:04:13) 
teknokentler yasasında böyle bir kıyak var, üniversite bünyesinde teknokent varsa , teknkentte olan firmalarda yasal çalışabilirsin


  • magoria  (04.01.08 10:25:43) 
  • pain  (04.01.08 10:56:40) 
doçent (yardımcı doçenti kapsamıyor) ve üstü akademik personel, kendi şirketlerini kurabilir, danışmanlık yapabilir. aslında alt kademedekiler de yalnızca danışmanlık hizmeti verebilir ama okulun döner sermayesine gider o zaman paranın çoğu.


  • 15th november  (04.01.08 15:38:57) 
cok tesekkurler..


  • wolkymus  (04.01.08 21:14:30) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.