[]

Yardımsever mimar ve sanat tarihçileri

Aranıyor. Arkadaşlar, üzerinde çalışmak ve oldukça kısa denecek bir zamanda bitirmek durumunda olduğum bir proje için İSTANBUL'UN HAMAMLARI ile ilgili kaynaklara ihtiyacım var. Bu hazırlanmış bir el broşürü şeklinde olur, kitap şeklinde olur, katalog şeklinde olur, fark etmez. "Elan kullanılan ve tarihi vasıflara sahip hamamlar" öncelikli tercihimdir. Öyle olmalı ki adresi belli olsun, gidip resmini çekebileyim; hakkında azbuçuk malumat olsun, hamamın tarihçesiyle ilgili bir iki cümlelik bilgi not edebileyim.

Lütfen sevgili mimar ve sanat tarihçi arkadaşlar, ya da bu işlere hevesli olup elinde materyal, bilgi vs olanlar, (DURUMUM ACİL bana yardımcı olun. Ben de önce size çok teşekkür ederim, sonra da bu iyiliğinizi karşılıksız bırakmam:)


 
Şu kitapları biliyor musunuz?

İstanbul Hamamları, Mehmet Nermi Haskan
Bursa Hamamları, Elif Şehitoğlu

Mimar Sinan Üniversitesi'nin kütüphanesinde de bir şeyler bulursunuz bence.

Edit: YÖK'ün tez arama kısmında hamam diye aratınca da bazı tezler çıkıyor. Onlara da bakın.
  • sourlemonade  (30.08.10 17:44:02 ~ 17:53:04) 
bilmiyordum. teşekkürler. bu arada msü kütüphanesinden bir vatandaş olarak nasıl yararlanabiliriz?


  • lazarus  (30.08.10 18:00:48) 
Akademik bir bağlantınız yoksa giremeyebilirsiniz. Bir yerde öğrenciyseniz biraz dil dökmeyle girersiniz sanıyorum. Tabii önce online katalogdan bakın bakalım o dilleri dökmenize değecek bir şeyler var mı.


  • sourlemonade  (30.08.10 18:49:52) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.