[]

sadece kyk bursu ile tıp fakültesinde okunur mu?

Okul, tekirdağ namık kemal üni olacak.

3 yıldır kyk kredisi çıktı ama hiç almadım.

Tıbba geçersem kredi de olsa alsam, şu an 3bin tl.

700-800 kyk yurdu.

KYK yemekhanesi var zaten + okul yemekhanesi 30tl civarı.

Kitap masrafım olmaz, tabletim var her şeyi ondan hallediyorum. Ekstra tıp masrafı yok sanırım, öyle diş hekimliğindeki gibi?

50bin tl de birikmiş param var, zor durumlarda da bunu kullansam? Yazları çalışıyorum öyle biraz üstüne de eklerim.

Kalanıyla geçinilir mi ekstra yardımsız?

 
teoride okunur pratikte okunmaz. çok bazal bir hesaplama yapmışsın ama hiç mi dışarı çıkıp kafa dağıtmayacaksın, hiç mi sana ders anlatması karşılığında sınıf arkadaşına yemek vs ısmarlamayacaksın ya da sabaha kadar çalıştığın için uyuyakalıp sınava yetişmek için taksiye binmeyeceksin. mesele tıp okumak da değil sadece bu kadar az gelirle evde boş dursan yine sıkıntı yaşarsın.

ha bu demek değil ki tıp okuma. kazanabiliyorsan gir kaydol mutlaka. ekstra burs bulunur, part time çalışırsın falan bir şekilde halledilir.
  • kanatlı kontun müşfik öpücüğü  (19.08.25 08:32:58 ~ 08:36:24) 
yatay geçiş yapacaktım aslında.

dışarda yemek yemiyorum kolay kolay.
4 yıllık üni hayatımda bir kere bile taksiye binme ihtiyacım olmadı. geç kalacağım zaman mecbur geç kaldım. ama sınava falan asla geç kalmadım, sınavlara hep 2 saat önceden giderim.

amaç aileden bağımsız okumak. beni en çok bilmediğim masraflar korkutuyor. tıp fakültesinde ekstra bir şey gerekir vs.
  • divergent  (19.08.25 08:47:21) 
İhtiyacınız varsa TEV ve KAHEV burslarının şartlarına bakın mutlaka. Ekstra bir masraf yoktu bizim zamanımızda.


  • unalub  (19.08.25 08:54:32) 
Bir işte çalışırsın. Okursun.


  • arbre  (19.08.25 09:00:19) 
Bir arkadasim ailesinden sifir destek alarak okumustu. Ama sadece KYK bursuyla degil. KYK + CYDD bursuyla. Yani bu ikisiyle ayi zor geciriyordu. Ama bir sekilde halloldu.

Ama sadece KYK bursuyla imkansiz gibi birsey.

Yazlari calisip bir sekilde yapabilirsiniz. Hatta olmadi bos zamanlarinizda part time calisirsiniz. Sadece KYK ile olmaz. Yanina birsey eklerseniz olur.
  • nuevo  (19.08.25 09:55:19 ~ 09:56:17) 
tıbba yatay geçiş hangi bölümden yapacaksın anlayamadım. ama böyle bir imkanın varsa kesinlikle yap burs alırsın çalışırsın okursun bir şekilde.


  • gercekdunya  (19.08.25 11:04:53) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler basond, compumaster, fraise, kibritsuyu, rakicandir
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.