[]

Sizce yapay zekanın yabancı dil öğrenmeye etkisi ne olacaktır?

Öğrenmeyi kolaylaştıracak başta ama asla bazılarının beklediği gibi tamamen ortadan yok etmeyecek.

Bazı uygulamalar varmış, söylüyormuşun istediğin dilde çeviyormuş karşındaki çat diye anlıyormuş. Karşındaki söylüyormuş sana çat diye Türkçe söylüyormuş filan filan. Yemin ediyorum yazarken üşendim şu an. Uygulamayla uğraşmayacağıma 2-3 kelime öğrenmeye bakarım.

Neyse; Reddit gibi ortamlarda İngilize yazmam gerekiyor, yapay zekadan destek alıyorum bu durumda. Diyorum kral, şuna baksana bi. Çat çat düzeltiyor, diyor senin yazdığı böyle ama hataların bak şu, bu. Al sana düzgününü veriyorum.

Bazen speaking'de anlaşamadığım oluyor ama bir iki cümleyle Google transalte'den yardım alıyorum ve böyle acayip yorgunken, kafam güzelken filan tam konuşamıyorum.

3-5 kişilik goygoy ortamında yapay zeka yabancı dilin yerini alamayacak bence. 10-12 kişiliğe rehberlik edip akşam yemeğinde de yapay zeka zor gibi geliyor bana. İki ayrı ülkeden Erkek kadın tanışıp flörtleşerken dur lan yapay zekadan cilve yapalım mı diyecek?!?!!?

Çevirilerde çılgın attığı söyleniyor ama hangi çeviriydi tam bilemedim şu an. Simülasyon çevirisiydi sanırım


Düşünceleriniz neler?

 
Temu'dan translate kablosuz kulaklık aldım. Yabancı dilde bir belgesel açıyorum. Konuşmaları Türkçe dinliyorum.
Kulaklığı iki kişi birer tane takıyorsun, biri japonca konuşuyor, sen Türkçe dinliyorsun, sen Türkçe konuşuyorsun o japonca dinliyor.
Dil ayarı falan yapmıyorsun. Dili kendi tanıyor.

Daha gidecek yolu var. Sorunlu çalışıyor ama en fazla 5 senesi var.
  • Mirket  (16.07.25 22:34:04) 
merhaba. düsüncem simultane tercumanların önü kesilecek. sular seller gibi dil bilen insanlar bile sadece vurgu doğrumu, aksan anlaşılır mı diye yerlerinde bir kaç yıl daha oturacaklar.

ali erbaş "yaa ben arapça biliyorum da o bölgenin arapcasını bilmiyorum" diyerek arapça sorulan soruyu anlamamasını geçiştirmişti. tayyip, süleyman soylu falan zırt pırt arapça konuşabiliyormuş taklidi yapıyorlar artık taklit yapmalarına gerek kalmayacak.

bence maksimum iki yıl içinde insanların dil bilip bilmemesi airpod kadar aletlerle ortadan kalkacak.

arrival filminde dil üzerine çok sevdiğim bir sahne var. kendisine gelen siz bizim ikinci secenegimizsiniz diyen ordu görevlilerine filolog başrol kadın ilk seçeneğinize gidin savaş kelimesi sanskritçe nedir diye soruyordu. kelimenin dönemsel anlamının "daha fazla inek sahibi olma arzusu" olduğunu açıklıyordu.

ai bunu uzun yıllar yapamayacak ama kısa dönemde sözlük anlamı, atasözü, deyim vs bunları yıkıp kişilerim dil konusunda yetersizliğini örtecek.

where is your kravat, (leasing demek isterken) siz bunu rent a car ile mi aldınız falan gibi gaflar bir şekilde önlenir.
  • libertine  (16.07.25 23:47:11) 
Yabancı dil öğrenme ihtiyacını neredeyse tamamen ortadan kaldıracak bence.
Belki sadece İngilizce bilmenin bir avantajı olur, yapay zekayı hazırlayanlar İngilizce olarak hazırladığı, çoğu bilgiyi ingilizceden aldığı için.

Dil öğrenmek için bir araç olarak bahsediyorsanız zaten şu anda bile çok iyi, birkaç yıl sonra çok daha iyi olur.
  • michael_knight  (17.07.25 08:50:07) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler basond, compumaster, fraise, kibritsuyu, rakicandir
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.