[]

suyla birlikte kaya tuzu içmek faydalı diyen var

Sizce? ben denemeye korkuyorum.




 
Böbreklerine bir kastın varsa yap tabi.


  • Mirket  (18.05.24 16:32:16) 
Aslında böyle cevaplarla da karşılaşacağımı biliyordum ama uzun yazmaya üşendim. Benim aradığım burda bunu savunan arkadaşlar vardı onların görüşlerini almaktı.


  • geveze yazar  (18.05.24 16:37:02) 
Belki mineral alımı için öneriyorlardır. Bunun yerine maden suyu icebilirsin belki. Direkt olarak tuzu tüketmek zararlı olabilir. Bir ne miktarda tuz tuketeceksin o da önemli.


  • rock n roll  (18.05.24 16:42:57) 
Kaya tuzu vs bilemem de ben spor salonuna su yaparken içine limon suyu ve tuz koyuyorum. Limon tadı için ama tuz spordayken terleme sonrası oluşan kayıp sebebiyle.

Faydalı vs demiyorum ama böyle alıştım. Acayip fantastik bir faydası olur diyen bence yalan söyler.

Misal ben yemek sonrası sıcak suya limon suyu koyup içiyorum ve bana iyi geliyor. Bilimsel kanıt yok ama sonuçta bana iyi geliyor.
  • logisticsmanager  (18.05.24 16:48:50) 
Kaya tuzuyla suyu karıştırıp sinüs temizliği yapmak çok daha mantıklı geliyor bana.


  • sekizdokuzon  (18.05.24 18:00:03) 
cisiniz sudan farksiz renkteyse elektrolit icin biraz tuz almaniz faydali olur evet. ama suyla birlikte almaniz gerekli mi bilmiyorum.


  • supergirl  (18.05.24 22:19:49) 
Neden? Yani karıştırıp gargara yapmak (mesela aft için) ya da burnu temizlemek için neyse ama içmek... Neden?


  • nawar  (18.05.24 22:27:09) 
@nawar, vücutta su tutulumunu sağlıyormuş ve bu da iyi geliyormuş ficuda. öyle bi şey duymuştum peşinden koşuyom ben de şimdi.


  • geveze yazar  (19.05.24 11:01:54) 
Vücutta su tutulumuna ödem denir. Sağlıksız bir durumdur.
Vücudun günlük tuz ihtiyacı bir çay kaşığı kadardır ve hemen hepsi yenen ve içilen besinlerden karşılanır. Fazladan tuz tüketimi ihtiyaçtan değil damak zevkindendir.

Fazladan tuz ihtiyacı ishal veya haddinden fazla terleme durumlarında ortaya çıkar. Askerlere çöl sıcaklarında yoğun eforlu eğitim ve tatbikatlarda tuz tableti verilir ama bu şekilde tuz alımı çok uç bir noktadır. Normal bir insanın yapacağı bir sporda bu denli tuz ihtiyacının ortaya çıkması pek olası değildir.

Fazla tuz tüketimi böbrekleri yorar, zarar verir. Bu nedenle bir dönem, restoranlarda masalara konan tuzlukların toplatılması gündeme gelmişti.

İşin bir de tansiyonu zıplatma ihtimali tarafı var tabi.

Bu arada alınan tuzun nehir tuzu, kaya tuzu, deniz tuzu, himalaya tuzu, yemek masasında kendimizin öğüttüğü tuz olmasının sadece fiyat farkı vardır. Konu kapitalizm açısından önemlidir.

Ülkemizde tiroid sorununun sık yaşanıyor olması nedeniyle satılan büyün yemeklik tuzların iyotlu olması zorunludur. (dedim ama bundan emin olamadım şimdi.
  • Mirket  (19.05.24 12:10:45 ~ 12:19:27) 
@ah canım Mirketcim, bunlar zaten yılllardır duyduğumuz şeyler biliyorum zaten ama bu teori tam tersi tutulma olmazsa böbrekleri yorduğuyula ilgiliydi ve kaya tuzu da bunu sağlıyordu. bunu savunan biri vardı burda onu arıyom ben.

dur o soru ve cevabı bulcam sana. bulamadım
  • geveze yazar  (19.05.24 12:18:12 ~ 12:26:46) 
Tuzun içine ampul koyup yakınca dertlerinin biteceğini sanan biri sallamış gibi geliyor. O da baya popüler oldu.


  • nawar  (19.05.24 17:28:28) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.