[]

İş yerinde aldığım uyarı abartı değil mi?

Kullanıcı desteği veriyorum bilgi işlem.
Üst yönetici, benim yöneticiye benim için "bir işe konsantreyken kendisiyle konuşanlara karşı soğuk duruyor" demiş. Normalde sevilen, güler yüzlü biri ama bu davranışını düzeltmesi gerek falan demiş. Sonra ben kendisiyle konuştum bunu şikayet olarak değil kendini geliştirmek için bir fırsat olarak gör dedi.

Abi aklımda bir dünya iş varken o an başka bir şeyle uğraşıyorken nasıl karşıdakinin yüzüne gülebilirim ki anlamadım. Ruh halimin hemen değişmesini istiyorlar anladığım kadarıyla.

 
kurumsalda verilen sıradan bir geri bildirim gibi geldi tuhaf karşılamadım. iç müşteriye hizmet veriyorsanız beden dilinize,mimiklerinize, ses tonunuza dikkat etmeniz beklenir.


  • delidiyorum  (09.05.24 13:25:49) 
Bir işe konsantre olmuşken gülümseyemez ki insan. Mesela ben aşırı güler yüzlü biri olmama rağmen bir şeye odaklandığım zaman gülümseme olmuyor bende. Kimseye küfür etmiyorsan, hakaret etmiyorsan nasıl bir sıkıntı olabilir ki? Çalışanlardan çok şey bekliyorlar ama kendileri hiçbir şey yapmıyor.


  • rock n roll  (09.05.24 13:31:51) 
bunlar böyle hocam. iş hariç her türlü show şekil şukulu düşünürler. abartı ve saçma tabii ki. beyaz yakada iki esas kural var: 1. iş yapıyormuş gibi görün, 2. işini severek yapıyormuş gibi görün. yani olay görüntüde. kendi boş kafalarına göre bunları sağlamıyorsan ne yaparsan yap saçmalamaya devam ediyorlar. boşverin he deyin geçin.


  • nic cage  (09.05.24 13:35:26) 
bunu bir övgü cümlesi olarak söylese şaşırmazdım. şikayet olarak söylediğini anlayınca şaşırdım.


  • harmanyeri  (09.05.24 13:50:03) 
Neredeyse yalakalığa varan özel ihtimam göremeyince egosu incinmiştir. Muhtemelen işini hallettiğin ve kendisine gerçek anlamda şikayet edecek bir malzeme de vermediğin için de bunu bulmuş.


  • salihdt  (09.05.24 14:30:15) 
Herkesin hoşuna gidecek cevap: Şirketin böyle bir şey istemeye hakkı yok. Gerizekalıymış şirket. Çalışanlar palyaço değildir.

Gerçek cevap: Yüz yüze hizmet veren herkesin güler yüzlü olması beklenir. Bu çok doğal. Size verilen uyarı da abartılı değil. Düzgün bir tonda, kibar bir havada.

Güler yüzlü olmayıp da iş/aşk/sosyal hayatında başarı yakalamış insan çok azdır.
İş yerinde iş işin en önemsiz kısmıdır. İş illa ki yapılır. Önemli olan güler yüzlü olmak, güven vermek, karşındakini hoş tutmak.
Bu geri bildirimi sinirlenerek heba etmeyin, üzerine düşünün derim.
  • michael_knight  (09.05.24 14:35:19) 
Michael knight +1

Başkan bir şey diyeyim; sana geri bildirim yapılmış çalıştığın yerde. Demek ki çalıştığın ortamda göze batmış.
Bunu gerçekten oportunities to improve denilen şekilde görebilirsin ya da ters alıp devam edersin, sonra iş araman gerekebilir. Haklisin haksizsin demiyorum ama verilen geri bildirime negatif reaksiyon her zaman böyle sonuclanir.
  • logisticsmanager  (09.05.24 14:40:03) 
Gereksiz bir eleştiri yapmış.
Ama , bunu şikayet olarak değil kendini geliştirmek için bir fırsat olarak gör... cümlesi belki ilerde başka bir pozisyon için seni düşündüğünün habercisi olabilir.

  • diyecevaplandı  (09.05.24 18:55:42) 
bence birisi seni şikayet etmiş veya arkandan konusmus. yoksa üst yönetici nereden bilecek. zaten iş hayatında böyle oluyor, arkadan konusmalar referans teşkil ediyor. saçma sapan işler ya. boşver.


  • abelardo  (09.05.24 20:50:28) 
Yöneticileriniz ruh hastası.


  • doharkoman  (10.05.24 01:46:25) 
Maykılnayt +1
Muhasebeye gidiyorum masraf fişi vermeye, yüzüme bakmıyor, doğru düzgün dinlemiyor, 2 dakikada bitecek iş 10 dakika sürüyor. Evet işiyle uğraşıyor. İyi de o şirketteki herkes iş, keyfimden mi oradayım ben? Müsait değilsen söylersin başka zaman gelirim.

Sen de helpdeskmişsin, görev tanımında var insanların sorunlarını çözmek. Soğuk duruyor demiş ama suratsız ya da ilgisiz demek istemiş bence.

İş değil goygoy amaçlı gelene bana bulaşma demek için surat yapılır ama bunu da suratı yiyen anlar zaten, sana bu geribildirim tepeden geldiyse çoklu şikayet olma ihtimali var.
  • Bruce  (10.05.24 02:08:17) 
bu uyarı değil, feedback.


  • nuisance2  (10.05.24 10:01:06) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.