[]

yaşlıyı bakımevine verip maaşını yemek isteyen biri

bu amacına ulaşabilir mi? ben değilim çok şükür bir tane yaşlım var Allah kabul etsin elimizden geleni yapıyoruz. ama öyle biri var etrafımızda uğraşıyor bunun için. kurul raporu çıkaracak şimdi.




 
Bakımevinin parasını kim ödeyecek de maaşı nasıl yiyecek bu insan?

Devletin, belediyelerin vs huzurevleri/bakımevleri orada kalan yaşlının emekli maaşı karşılığında hizmet veriyor diye biliyorum.
  • kobuzchu kiz  (08.05.24 20:00:45) 
ah inşAllah öyledir kobuzchu kiz, bunlar galiba ücretsiz zannediyor. devlet de kerizdi. sana hem adama bakıtmayacak hem parasını yedirecek. bana ne oluyor bilemedim ki... bir avukat gelse de yanıtlasa. ben adamcağızın evindeki konforunu yitirsin istemiyorum. ama bunların hayalleri var. suya düşse bari.


  • geveze yazar  (08.05.24 20:05:51 ~ 20:30:45) 
Avukatlık bir durum değil, kobuzchu kız doğru söylüyor. Bakımevlerinde de ücret ödeniyor ve odenen ücret maaşı kadar neredeyse.


  • fraise  (08.05.24 20:38:51) 
ibb darülaceze maaşının büyük kısmını alıyor. sadece 4te biri kadarını geri harçlık olarak veriyor.
muhtemelen devletin huzurevleride öyle.

birde buralar her isteyeni kabul etmiyorlar. kendisine bakmakla yükümlü birinci derecede yakını olmayacak. ancak öyle kabul ediyorlar.
  • my fault  (08.05.24 20:57:28) 
Bakımevine yatırma amacına belki ulaşır ama maaşı yeme hedefine ulaşması zor.
Bir yaşlının maaşını yemeye çalışan biri tarafından bakılmasından kat kat iyidir bakımevinde olması. Dünya'nın en kötü yeriymiş gibi düşünmeyin.
O yaşlının vasisi olmak için kurul raporu alıyordur belki. Vasi olmak da hukuki olarak insanı uğraştıran bir dert. Harcadığın her kuruşun hesabını vermek gerekiyor hakime, bazen defter tutmak gerekiyor vs. Başına ne geleceğini bilmiyordur belki buna kalkışan.
  • michael_knight  (08.05.24 21:20:38) 
@fraise, ücretli olanlar ayrı olmayan da varmış.


  • geveze yazar  (08.05.24 21:21:10) 
@michael_knight, dünyanın en kötü yeri gördüm. paralı olanlar konforlu ama devlete ait olan öyle.


  • geveze yazar  (08.05.24 21:25:05) 
Bir de vakıfların huzur evi oluyor, devlet ve özel arası

Annem geçen sohbeti geçince konuşmuş, öyle bir düşünceniz varsa şimdiden başvuru yapın 10 yıla anca sıra geliyor demişler

Örneğin çevrenizde 60-65 yaş kişiler varsa resmi işleri şimdiden araştırsınlar, maaş karşılığında iyi temiz nezih bir yer bulmak o kadar kolay olmuyor

Hatta vakıf bir arazi satın almış oraya izinler çıkınca ek bina da yapmaya başlayacakmış böyle şeyler de süreyi kısaltır

Tabi her yerin durumu farklıdır şimdiden araştırmak iyi olur
  • grimavi  (08.05.24 21:45:14) 
Böyle bir şey olmaz da ben sadece size bir parantez açmak istedim

1- Parasını yemek istediğini siz mi düşünüyorsunuz yoksa kendisi bu niyetini açıkça belli etti mi?

2- Yaşlı kişinin bu konudaki fikri ne ve şu an sahip olduğu fikre varmasında sizin ne kadar etkiniz oldu?

Çünkü şöyle düşünün, bu kişiye bakmakla yükümlü kişi siz değilsiniz. İyi niyetle elinizden geleni yapıyormuşsunuz ancak ailesi gibi olamazsınız. Yarın birgün onlar başka bir yere taşınır gider sizin bakım yükünüz fazlasıyla artar ve altından kalkamazsanız işler çok farklı bir hal alabilir. Bu sefer "böyle rezil halde yaşayacağına en azından huzur evinde doktoru, hastabakıcısı olurdu" dersiniz. Ya da daha kötüsü bu kişinin "keşke huzur evine yerleşseydim" dediğini duyabilirsiniz. Hayatta her şey oluyor. Yarın birgün altını düzenli olarak alabilecek misiniz örneğin gerekirse?

Bazen elinizden geleni yapmanız yeterli olmaz. Eğer ailesi bu kişiye bakmaya gönüllü değilse ve siz buna karşı çıkıp sorumluluğu üstlenmeyi düşünüyorsanız bunu her haliyle ele almalısınız. Sadece şu an veya önümüzdeki birkaç yıl için değil. "Biz istiyoruz ki kendi evinde, kendi istediği gibi yaşasın" diyebilirsiniz. Ama sonrası? İnsanlar "benim yaşadığım yeter, artık öleyim" diye ölmüyor. Yaşlılık uzun, geri dönüşü olmayan, hep daha da zorlaşan bir süreç. Siz nereye kadar orada olacaksınız? Sonrasında ne olacak bu kişiye?

Bence bu müdahil olmak için çok büyük ve ciddi bir konu. Sadece hatırlatmak istedim.
  • akhenaten  (09.05.24 10:12:18 ~ 10:19:04) 
@akhenaten, konuyu tam anlayamadığını düşünüyorum. ama böyle bir şey yapamayacak olmaları da sevindirici.

ama şu konuda haklısın sözü edilen yerlerde evdekinden daha iyi bakılcaksa çok çok haklısın ama olmaycağı da gün gibi ortada.
  • geveze yazar  (09.05.24 10:18:34 ~ 10:19:31) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.