[]

ilgisiz eşten boşanırken ağlanır mı?

yıllardır çekmişsiniz, hep yalnız hissetmişsiniz ve artık böyle gitmemeli diyerek boşanma kararı alıyorsunuz. zar zor alıyorsunuz bu kararı ama zorluğun sebebi sevgi mi yalnız kalma korkusu mu belirsiz... böyle düşünürseniz dilekçeyi verdikten sonra günlerce ağlamak normal mi?




 
İptal edin bence. Günlerce ağlıyorsanız sadece yalnız kalma korkusu olamaz. Sevdiğiniz için olma ihtimali daha yüksek.


  • dissendium  (07.05.24 18:20:04) 
Ben kullanmadigim 10 yillik kiyafeti yirtik diye atarken bile uc sefer dusunuyorum. Yillarca ne kadar cekilse de bir sekilde ilk basta severek evlenilmis kisiden, istenerek, bikmis sekilde bosanirken insan dogal olarak uzulur aglar.
Hic yoksa aliskanliklar, geride kalan baska bir hayat vs. var. Es dahil olmasa dahi onunla kurulan hayatin icinde bireyin kendi dunyasi var, var da var.
Normaldir, aglamamak da normaldir. Nasil hissediliyorsa o iyidir.
(Aklinizda "agliyorum acaba hata mi ettim" gibi bir soru vardi diye hissettim aslinda, ama oraya girmek istemedim.)
  • quaker  (07.05.24 18:21:13 ~ 18:21:51) 
Normal. Olması gereken. Üzülme.


  • numlock  (07.05.24 18:24:25) 
Gayet normal, boşanma da bir yas süreci; kayıp yaşıyorsunuz. Bu kayıp illa ki kişi olmak zorunda değil. evlenirken kurulan hayaller, beraber mutlu olma ihtimali, yaşanmışliklar, paylaşılanlar vs hepsi buna dahil. Dolayısıyla üzülmek gayet normal ve anlaşılır.


  • fraise  (07.05.24 18:30:35) 
sen ne hissediyorsan normal. hislerin, tecrüben, algilama bicimin, tepkin neyse senin normalin.


  • robert bosch  (07.05.24 18:38:55) 
ya boşanmayın be. ilgisizse size ne siz ilgilenin kendinizle. kendinizle mutlu olmayı becerin. gerçi sözlükte okumuştum 2. eşte aradığı her şeyi bulan biri varmış ama valla o raddeye gelene kadar çekilecek acılara değmez. bazen bana da gelirlerdi ama etrafa bakardım şöyle diğer tüm erkekler eşek pisliği gibi gelirdi gözüme. telefonumda kayıtlı ismine bile bakıp ağlardım sonra vazgeçerdim.


  • geveze yazar  (07.05.24 18:47:55 ~ 18:49:33) 
Bence normal. Sevdiğin için de olabilir, neden bu hale geldik diye de olabilir. Haksızlığa uğramış hissediyor da olabilirsin.

Neticede ilgisiz eş cidden çekilecek bir çile değil bence. Zaten sabahtan akşama hayat mücadelesi içinde eriyip gidiyoruz bari evde beni seven ilgilenen gözümün içine bakan biri olsun dimi? Destekliyorum boşan. Umarım tekrar çok mutlu olduğun evliliğin olur.
  • kaptan maydanoz  (07.05.24 18:57:52) 
Bir insan bu kadar sıkıntılı ve acılı bir süreçte ağlamıyorsa ne zaman ağlamalı? ağlamak o kadar anormal bir şey değil hani çok her gün her gün ağlarsan o zaman terapilik bir durum vardır bunu boşanmadan vazgeçerek de çözemezsin muhtemelen evliyken de agliyorsun dur ya da ağlamışsındır


  • ala09  (07.05.24 19:44:26) 
Davayı açarken ben de ağlamıştım. Onun için değil de kendim için. Genç yaşta kucağımda 23 günlük bebek, yaşadıklarım… Ağlayın tutun yasınızı. Sonra çok daha güçlü bir şekilde devam edeceksiniz, acı güçlendiriyor.


  • cilekli pasta  (07.05.24 19:46:48) 
Normal olup olmaması önemli değil. Her çeşit insan her çeşit duygu var.
Dilekçe verecek hale gelmişseniz mutlaka sebepleri vardır. Yürümeyen evlilikte ısrar etmeyin.
Bir ömrümüz var, en mutlu şekilde yaşayalım.

Dilekçeyi verdiniz veya boşandınız diye o insan yeryüzünden silinmiyor. Gerçekten birlikte olmak istiyorsanız yine birlikte olursunuz. Hem de evililik mecburiyetiyle değil de ikiniz de istediğiniz için birlikte olmuş olursunuz.
  • michael_knight  (07.05.24 19:47:28) 
İlişki çok kötü bir hale gelmişse dahi biterken ağlamak normal çünkü onca mutlu anı, paylaşılmış şeyler, yaşanmışlıklar var. Dolayısıyla mutsuz bir ilişkinin bitiminde dahi üzülmek doğal.


  • crinix  (07.05.24 20:56:38) 
Bunun normali var mı bilmiyorum. Normalde de duygusal biriyseniz son derece doğal mesela. Boşanırken verdiğiniz dilekçe sadece geçmişteki ilgisizlik değil. Kaybolan yıllarınız, kurduğunuz ama yıkılan hayalleriniz, geleceğe dair umutlarınız vs. var içinde. O yüzden o kadar mantıksız değil.

Başlıktakine benzer sebepler ile boşanan arkadaşlarım oldu. O dönemki üzüntü ve moral bozukluklarının yanında bile değiller şu an. Tekrar evlenenler bile var aralarında.
  • nawar  (07.05.24 21:03:41) 
Elbette ağlamak normal. Alışkanlıklarımız var, bağımlılıklarımız olmuş bir yaşam tarzı var. Bocalamanız da olası bir süre. Hepsi geçer, daha güzel günler gelir ve iyi ki dersiniz. Hayat mutsuzluk veren kişileri, durumları vs çekmek için çok kısa be. Gönlünüzce olsun bundan sonrası.


  • Kediyi üzdün  (07.05.24 22:07:38) 
kadınlar olur olmaz her şeye ağlıyor. ben empati yapmıyorum ve sebebini anlamaya, çözmeye çalısmıyorum.


  • abelardo  (08.05.24 15:34:34) 
Normal. 5.5 yıl birlikte olduğum ilişkimden sonra 8 ay ağladım. Sonra gözyaşı kalmadığı için ağlamayı kesen çocuk gibi sustum.


  • gabe h coud  (08.05.24 18:52:53) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.