[]

integral'in müfredattan çıkarılması

sebebi nedir?

diğerlerini biliyoruz din dersi ağırlıklı bir müfredat, evrim teorisi içermeyen biyoloji müfredatı vs. bunları biliyoruz ama integralin bu şekilde müfredat dışı bırakılmasının pratikte bir nedeni var mı?


 
Lisede inanılmaz gereksiz bir bilgi yükü var.

- Öğrenci hukuk okuyup avukat olmak istiyor, sistem ona türevi integrali logaritmayı permütasyonu trigonometriyi öğrenmelisin sınavda çıkacak diyor.
- Öğrenci bilgisayar mühendisliği okumak istiyor, sistem ona bitki biyolojisi, fotosentez, protein sentezi, organik kimya, asit-baz tepkimeleri, elektrokimya öğrenmelisin sınavda çıkacak diyor.

Sonra öğrencilerin çoğu üniversite sınavında bunları yapamıyor. Hatta bazıları eksi net yapıyor. Ama o kadar çok üniversite ve kontenjan var ki sistem "bak istediğin bölüme seni yerleştirdim" diyor.

Lise müfredatı çok gereksiz bilgi yüküyle dolu, bu bilgiyi alsan da almasan da bir yerlere yerleşiyorsun. Doğru düzgün integral bilenler zaten üniversite sınavında yüksek puanlar yapıp tıp kazanıyor. Sistem tam bir enerji ve kaynak israfı. Şimdi dediler integrali çıkaralım mühendislik okuyacak adam üniversite 1. sınıfta öğrensin.
  • cek  (07.05.24 12:35:25 ~ 12:36:14) 
Lise sonu geçtim, mezun olduktan sonra bile ne olmak istediğini bilmeyenler varken(normal bence) integrali öğrenmesi hukuk okumak isteyene yük değil. Zamanla başka bölümlere de geçmek isteyenler oluyor.

Bu tip konular beynini yormak istemeyenler için kaldırılıyor.
  • sevilen progressive türkücü  (07.05.24 13:06:51 ~ 14:29:12) 
O zaman ilkokuldan sonra meslek edindirme okullarından devam edelim eğitime yav öyle saçma sebep mi olur? Lisede öğretilen şeyler saçma değil, hepsi en basit ifadeyle genel kültürdür. İntegrali öğrenmem benim okuduğum bölümde işe yaramadı ama başka bir alanda bir girişim yapmak istesem yarayabilir ya da en azından bir mühendisle konuşurken integralin ne olduğunu teorik olarak bilmek fayda sağlar. Aynı şekilde bir mühendisin lisede insan sistemlerini öğrenmesine de gereksiz mi diyeceğiz tıp okumadı zaten diye. Öğrenilen her şey bi yerde işe yarar. Ayrıca üniversitedeki hocanın görevi mi yani integrali öğretmek


  • nundu  (07.05.24 13:20:03) 
@nundu+1
egitimin kalitesini artiramadigimizdan, bari kaliteyi dusurelim demis olabilirler.

  • gule gule  (07.05.24 13:41:58 ~ 13:46:07) 
Madem öğretemiyoruz, o zaman listeden çıkaralım mı demişler? İlginçmiş.

Bilgi çağında yaşıyoruz. Hukuk okuyacak adama integral niye yarasın diyorsun da, hukukçumuz daha sonra kendini yazılımda geliştirmek istiyor.

Bitki biyolojisi, fotosentez, protein sentezi bilgisayar mühendisinin neyine diyorsun da, bir bilgisayar mühendisi arkadaşım şu an bir ilaç firmasının ar-ge'sinde çalışıyor.
  • Mirket  (07.05.24 14:05:25) 
integrali müfredattan çıkartmanın tek açıklaması, bilerek ve isteyerek daha kötü öğrenciler ve daha kötü mühendisler yetiştirmeye çalışmaktır. integral kullanmasan bile böyle bir şey olduğunu bilmen lazım.

çünkü ufuk açar.

aynı şekilde, evrim de ufuk açar. etrafındaki her şeye "allahın hikmeti" diyip geçersen, hiç bir şeyi merak etmezsin, sorgulamazsın.
  • co2s2  (07.05.24 17:04:31) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.