[]

bu kaymakamlar neden böyle ve niye izin veriliyor?

şikayet edemiyor da kimse. biri evini devletin arabasıyla taşıttırmış ve halk eğitim hocalarından birine tablo yaptırıp parasını vermemiş. milli günde gözleme dağıtıp parasını müdürden çıkarttırmış. peki neden izin veiliyor. insanlar neden korkuyorlar peki? gidrken ağlayanlar olmuş birde gitme diye.




 
Valla onu ben de düşünüyorum hep tanıdığım 2 kaymakam oldu benim de.
İkisininde eşi öğretmendi ve okul yüzü görmeden sadece maaş alıyordu.
Çok ilginç.
Sanırım biraz da müsade ediliyor. Aman ağzımızın tadı kaçmasın diye.
  • kirmizipilotkalem  (07.05.24 13:08:12) 
bunları yapan keşke sadece kaymakamlar olsaydı. imam cemaat mevzu. öyle bir sistem oluşturdular ki göreve geldikten sonra malına mal katmayan tek bir belediye başkanı, emniyet müdürü, m.vekili, kaymakam vb. yok. -Çok nadir olan istisnalar kaideyi bozmaz- bu ülkede manisa belediye başkanı seçimi kaybettiği açıklandığı anda bilmem kaç milyon tl. lık gayrimenkulü değerinin çok altında sattı. peker doğru veya yalan bir sürü iddia ortaya attı. tek bir savcı soruşturma açıp doğru mu diye araştıramadı. böyle şeyleri deneyen dürüst insanlar ya sürüldü. veya fetöcü vb. diye içeri atıldı/korkutulup istifa ettirildi. giderken ağlayanlar ya çorbalarının kesileceğinden korkanlardır çoğunlukla. yeni Türkiye ye hoşgeldin bro.


  • unabomber  (07.05.24 13:14:11) 
Eskiden olsa açığa çıkınca medyanın, haberlerin ve hatta komedyenlerin diline düşüyordu. Mahkemede bir şekilde hasıraltı eden çıksa bile istifa ettirilene kadar ağır mobbing uygulanıyordu. Tansu Çiller'in oğlunun jetski skandalının %1'i kadar yaptırımı ya da etkisi olmadı RTE'nin oğullarına akan vakıflar üzerinden akan devlet paralarının ve gemiciklerin. Devir yolsuzlukla mücadele değil, yolsuzluktan pay kapma devri.


  • nawar  (07.05.24 13:29:48) 
@unabomber, @nawar, bunlar hep sizin yüzünüzden zaten evet sizin yüzünüzden. o da yapıyor, o daha kötüsünü yapıyor. yapmasın kardeşim kuralları yok mu bunun? muhtemelen yasalarda açıklık var. ötekisi de berikisi de gelse yapıyor bunu. aldıkları maaş nelerine yetmiyor. bir iki daha çemkireyim belki sesimi duyan olur. tüyü bitmemiş yetim diyenlerle dalga geçen de yine böyleleri. evet kardeşim tüyü bitmemiş yetimin hakkı. yerken utanın.


  • geveze yazar  (07.05.24 17:38:12 ~ 17:38:57) 
Bu Türkiye'de genel bir sorun insanlar hak aramayı bilmiyor veya yanlış inançlara sahipler başlarına bir şey geleceğini fala düşünüp korkuyorlar hiç kimse bir konuda şikayetçi olmak hak aramak istemiyor. Herkes halinden memnun olduğuna göre sorun yok demek?


  • doharkoman  (07.05.24 20:08:10) 
böyle çooook var. ama nedense patiswiss ceosu kadar tepki çekmiyor. daha beter linç edilmesi insan içine çıkamayacak duruma gelmesi gerekiyor.

devletin malı deniz yemeyen keriz mantığı var.

esnaflar boykot ediliyor. şirketler boykot ediliyor. ama konu siyaset olunca herkes fanatik gibi tuttugu adama söz söyletmiyor.

çünkü insanlarda şu düşünce var. yemeyecekse niçin devlet görevlisi olsun ki? ben olsam ben de yerim diye düşünüyorlar. en azından yiyenin yanında olayım belki bana da düşer. kafa böyle çalışıyor.

ayrıca kaymakamlarda büyük güç var. ilçedeki en büyük idari amir o. emniyet teşkilatı ve jandarma kaymakama bağlı. ülkede adalet olmayınca böyle oluyor işte.
  • abelardo  (07.05.24 20:13:44) 
@geveze yazar "yapmasın kardeşim kuralları yok mu bunun?" dedin ve yolsuzluk bitti. Teşekkürler. Bu kadar basit bir şeydi. Bu cümleyi kurmak kimsenin aklına gelmemişti bugüne kadar. Sayende kurtulduk. Burası cumhuriyet savcılarıyla dolu, hemen müdahale edip çözeceklerdi de bizim yorum yüzünden yolsuzluklar devam ediyor @unabomber. Gel emniyete teslim olalım.

"Neden izin veriliyor?" dedin, neden izin verildiğini anlattık. Sanki "şu da yapıyor, ona da bak" dedik.
  • nawar  (07.05.24 20:19:19 ~ 20:20:08) 
@nawar, eskiler çok matahmış gibi örnek vermişsin ama bence al eskiyi vur yeniye. hep aynıydı. neyse hiç takatim yok sana laf anlatmaya. tabiki herkesin aklına gelmiştir ama ben siyasette şunu sevmiyorum, o daha fazlasını yapıyor, bu gene kötünün eyisi falan... bak yukarda arkadaşlar bütünü kapsayan yorumlar yapmışlar. aradığım kan bu. yolsuzluklarda el ele olmalıyız. hep beraber tükürmeliyiz.
öteki beriki yok. evet memleket kurtulmuyor ben burda saydırdım diye. ama ferahladım. du biraz da saydırcam. belki biri görür yüzü kızarır.
hatta dur karşımda o kaymakam varmış gibi kızayım.

bak beyim sana 2 çift lafım var: sen zaten mayışını almıyor musun, kişisel eşyalarını kurum arabasıyla çektirmekte neyin nesi yahu. yazık değil mi orda kimlerin hakkı var. zaten sana devletin ün üst makamlarından birinde yer verilmiş ona göre de hakkını alıyorsun daha da ne bu doymazlık. aaa. yeter. 90 yaşına gelince 1 odaya tıkılacaksın zaten. sarayın olsa ne yazar. bırak başkaları da yaşasın beee!!!
  • geveze yazar  (07.05.24 21:29:08 ~ 21:30:02) 
Çünkü Türkiye feodal bir ülke ve bürokrasi ortaçağlardaki derebeyliklerinin devamı. Ben de ilk farkettiğimde çok şaşırmıştım, lan cumhuriyet falan demiştim ama üzücü gerçek bu. Bir ülkenin adını "cumhuriyet" yapmakla toplumun eşit vatandaşlığı içselleştirmesi hızlıca olmuyormuş. İngiltere de bu süreç bir kaç yüzyılı bulmuş. Ki adında halen cumhuriyet yazmıyor. Türkiye de kanun önünde kim bir hakimle, bir savcıyla bir generalle veya bilmediğimiz bağlantıları olan orta kademe bir bürokratla eşit yargılanabileceğine inanıyor? Siyasetçiyi de katalım ama sayısal olarak siyaset derebeyleri bir kaç binse, bürokrasi yüzbinlerce küçük derebeylik şeklinde. Halk da aslında bu olayı benden çok önce -ve çok doğru bir şekilde- çözdüğü için; yoluna bakıyor. kısa vedede çıkarına olana ağam paşam deyip geçer en alttaki. Hiç öyle bir Fransız devrimi yapacak zahmete girmek niyeti yok halkın :) Anca senin benim gibi
okumuşlar(!) eşitlik masallarıyla büyütülmüşüz. Aslında bizi de bu bürokrasi şekillendirdi. Lan yoksa...

  • mesuta  (08.05.24 05:11:32) 
mesutaya katılıyorum. demokrasi eşitlik demektir. demokrasi ile yönetilmeyen -türkiye gib ülkelerde ayrıcalıklı bir sınıf vardır.

kimisinde soylular (örn: arap emirlikleri veya ortaçağ feodal devletleri),

kimisinde din adamları (örn: papalık, iran, ortaçağ teokratik devletleri),

kimisinde askerler (örn: askeri diktatörlükler, militarist rejimler),

kimisinde zenginler (örn: eski venedik, ceneviz devletleri)

türkiye ise bürokrasi devletidir. bürokratlar üstündür. yasalarda böyle olmasa bile hem halkın kabulü hem de uygulamada böyledir. hiç bir sade vatandaş savcı, hakim, kaymakam, vali, emniyet müdürü vb ile eşit olamaz.
  • abelardo  (08.05.24 12:06:36) 
@abelardo, "hiç bir sade vatandaş savcı, hakim, kaymakam, vali, emniyet müdürü vb ile eşit olamaz." yani kaymakam cebimdeki paramı alabilir Allah onu kaymakam olarak yaratmış diyorsun. bence sade bir vatandaşınkini almıyor aman ağzımın tadı bozulmasın diyenlerinkini alıyor.


  • geveze yazar  (08.05.24 12:18:20) 
@geveze yazar. bu yazdığım cevaptan bu durumu desteklediğim anlamını mı çıkardın?
soruna cevap olarak ülkedeki durumu anlattım. niçin böyle garip cevap verdin anlamadım.
allah kaymakam olarak yarattı demiyorum. uzun uzun açıkladım demokrasi olmayan ülkelerde egemen sınıf vardır diye. allah ile olayın ne alakası var?
mesela bir örneği aşağıda paylaşıyorum. bunun gibi olaylar her gün oluyor. gayet te herkesin başına gelebilecek bir olay.
www.sozcu.com.tr
  • abelardo  (08.05.24 12:41:03 ~ 12:41:51) 
@abelardo, evet öyle bir anlam çıkardım ve daha fazlasını.. bunu kabul etmelisin yapacak bir şey yok gibi. Eylem tok olayında belki aynı duyguyu hissetmişindir sen de. Öfke doluyuz ama kadın zengin ve Amerikan vatandaşı. Ama senin sadece tablo yorumladığını ve bu haliyle tablo çok güzel dokunmayın demek istemediğini de biliyorum. Yine de inşAllah değişir. Takatim bu kadarcığına yetiyor benim. Bu bile umarım etki yapar.


  • geveze yazar  (08.05.24 12:53:24) 
@geveze sen ciddi misin? yoksa devasa bir fanusta mı yaşıyorsun?

-yapmasın kardeşim kuralları yok mu bunun -ananı öpen kadı ise kime kime şikayet edeceksin? evet kurallar var evet yasalarımız mevcut. ancak yargıda korkunç bir çürüme mevcut. çok fazla para dönüyor. "itibarlı" tanıdığın mevcutsa kolayca sıyrılabiliyorsun. azınlıkta kalan dürüst yargı mensuplarını sindirdiler/emekliliğe zorladılar. evet yapmasın tabi. ama yapılıyor.
-muhtemelen yasalarda açıklık var. yasalarımızdan çok insanlarımızda sorun var. normal bir ülkede yasaları yargı işletir. halk takip eder. gerekirse tepkisini koyar. "anayasayı bir kere delmekle bir şey olmaz" diyenlerin yönettiği ve yönetilenlerin bir tepki veremediği ülkeden bir halt olmaz. bir ülkeye en sıkı yasaları da getirsen, eğer yargı sistemin çürümüşse o yasaların içinden geçerler.
-ötekisi de berikisi de gelse yapıyor bunu. eğer halk buna rağmen ötekisini de berikisini de destekliyorsa yapmaya devam ederler.
-aldıkları maaş nelerine yetmiyor. normal bir insana yeter tabi. ama bu güruh doymuyor. bunun cevabını onlara sorman gerekli.
-bir iki daha çemkireyim belki sesimi duyan olur. buna gerek yok. insanların bilmediği bir şey söylemiyorsun. bir kısım çarkın içinde çorbasına bakıyor. bir kısım fanatik. öteki veya berikinden. benim taraf yaparsa sorun yok diyor. bir kısım bazı olaylardan sonra bu işlerden soğudu. tabiri caiz ise her halk layık olduğu şekilde yönetilir. bizim hak ettiğimizi bu diyerek elini ayağını çekti. bir kısım sindirildi, korkutuldu. ama herkes biliyor işte.
-evet benim yüzümden. itfaiyesi olmayan aksaray topakkaya ya lüks audi itfaiye öncü aracını! ben aldım. 50kg uyuşturucu ile yakalanıp sadece içiciyim diye araya tanıdık sokup ben tahliye oldum. benim yüzmilyonlarca liralık vergilerim sürekli sıfırlanıyor. oğlumun çinden aldığı beş para etmez çelik yelekleri ben sattım hatırlı kişiler aracılığı ile fahiş fiyata tsk ya. ben seçimi kaybettiğim ysk tarafından netleştiğinde milyonlarca liralık belediye ait gayrimenkulu korkunç düşük fiyatlara sattım.
@nawar gerek yok bro, hatırlı tanıdıklar var, yırtarız:) güç bizde nasılsa
  • unabomber  (14.05.24 23:03:48) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.