[]

askerlikte kindle

kullanabilir miyiz? yoksa el koyarlar mi?




 
Normalde kullanabilirsiniz el koymaya hakları yok fakat işgüzarlık yapmak isteyen düşük rütbeli bir asker el koymaya çalışabilir böyle bir durumda üstlere şikayet ederek sorunu çözebilirsiniz.


  • doharkoman  (06.05.24 20:29:42) 
Askerlikle ilgili bu tarz şeylere izin verilip verilmemesi konuları askerlik yaptığınız yere göre değişir. İzin veriliyor olsa dahi çalınma riski vardır. Ben olsam yanıma birkaç kitap alır sonra ortamın durumuna göre hareket ederdim.


  • pispinti  (06.05.24 20:43:29) 
bence yaş, eğitim, şehir gibi hiçbir filtreden geçilmeden aynı koğuşa en az 28 gün konulacak 54 kişiye o kadar güvenmemek lazım.


  • patronaj1  (06.05.24 20:56:53) 
tamamen keyfi. powerbanka bile bazı yer izin veriyor bazı yer el koyuyor.

tablet gibi görüp el koyabilirler. içeri sokabilirsen saklarsın.
  • jelly bear  (06.05.24 21:00:50) 
Çalınır +1
Dolaplarda kilit olmayacak dostum devlet yurdu yatakhanesi gibi düşünme.
Aklına sıkıntı sokmayım ama neler neler çalındı bizim orda. Çalınma da demezler onlar yer değiştirme diyorlar çünkü sonuçta alıp evine götüremiyor alan kişi de, oralarda bir yerlerde oluyor. Durumun bu şekilde yumuşatılıp sulandırılması da biraz daha rahat hareket edebilecek hale sokuyor insanları orada. Daha da yüzsüz hareket edebiliyorlar yani sıkıntılı insanlar da olursa, gözünün içine baka baka bile yapabilirler.
  • norek  (06.05.24 21:17:27) 
www.dailymotion.com

şu videoyu anımsattı bana bu soru :-)
  • oligomer  (06.05.24 21:49:08) 
Abi askerde benim terliğimi çaldılar. Terlik bak. Kişisel bir şey. Yeni olduğu için onu çalabiliyorlar. Ben kantinin temizliğinden sorumluydum. Temizlik eşyalarını bıraktığımız bir depo vardı. Deponun kilidini kırıp fırça çalmışlar. Düşün. Kindle çok hızlı çalınır. Zaten şarj edemezsin. Yat saati geldiğinde bir şeyle uğraşmak yasaktır. Elinde telefon bile olmamalı.


  • dissendium  (06.05.24 21:56:28) 
yasak. girişte yazıyordu bizde


  • jackyr  (06.05.24 23:05:09) 
Giderken götürmen gereksiz risk olabilir. Neyle karşılaşacağını bilmiyorsun. Yerini yapıp düzenini oturttuktan sonra koşullara göre istediğin şeyi getirirsin. Bence daha sonraya bırak o işi.


  • Nature Works  (06.05.24 23:17:41) 
Acemilik geçsin bir. Sonrasında dağıtımdan sonra gittiğiniz yerdeki duruma göre düşünürsünüz.


  • la traviata  (07.05.24 00:36:40) 
Sen ne anlatıyon be olm?

Askeri birliklerin kütüphanelerinde bulunan kitaplar bile, komutanın onayından geçmeden rafa koyulmuyor. Senin o aletle, ne okuyacağını kim ne bilecek? Ana kucağı değil orası, asker ocağı.

El koymaya hakları yok diyen arkadaşa gelince, hadi oradan çok bilmiş...
  • bay yeşil  (07.05.24 03:51:21) 
Bayım, akşam yatağınızda kitap okurken capucino mu arzu edersiniz, latte mi?


  • el conquerador  (07.05.24 03:59:40) 
mevzuata göre normalde sadece görsel ve işitsel kayıt yapabilen cihazlara el koyuyorlar. kamerasız tuşlu telefona böyle belirtilmesinden dolayı izin verilir. kameralı tuşlu telefonlarda kameraları sökerek veya gözle görülür hasar vererek kullanıma izin veriyorlar. Powerbank gördükleri zaman "bu powerbank getirmişse akıllı telefonu vardır" mantığıyla powerbanke bile el koyuyorlar ki micro usb girişi olan tuşlu telefon gösterilmesine rağmen kendi bildiklerini okuyan işgüzar personeller var.

Kindle kullanmadım, herhangi bir görsel ve işitsel kayıt imkanı var mı bilmiyorum ama iki şekilde tavsiye verebilirim:

Bedelli olarak gidiyorsanız bu riske hiç girmeyin, fiziksel kitap götürmeniz daha iyi olacaktır.

Normal askerliğe gidiyorsanız yine yanınızda götürmeyin, ilk ay için kitap götürün, sonra zaten usta birliğinize gönderileceksiniz. Usta birliğinizde ilk ay içinde zaten birkaç rütbeliye kendinizi sevdirirseniz onların inisiyatifiyle kargo ile getirtebilirsiniz. Yine de çok dikkatli olun derim çünkü askerlikte hırsızlık olmaz, eşyalarınız "yer değiştirir."
  • b30wu7f  (07.05.24 14:57:45) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.