[]

Estetik, botoks, ajda pekkan ve çeşitli sorular

Botoks nasıl bu kadar yaygınlaştı? En son Sertap erener'in halini görünce sormak istedim. Bugün iş yerinde de yüzü gözü şiş bir arkadaşımız geldi ve maalesef çok kötü görünüyordu.

Ajda pekkan tarzı klasik yüz gerdirmeye ne oldu? Ajda pekkan yıllarca hep gerdirmedi mi?

Ne oldu da böyle oldu? Atladığım, bilmediğim bir şey olmalı. Bu kadar insan bunu düşünmemiş olamaz :)

 
Bence sosyal medyanın etkisi ile dolgu + botoks inanılmaz patladı moda oldu ama uzun dönemli etkileri ve yan etkilerini çok bildiklerini sanmıyorum. Özellikle 20'li yaşların başındaki genç kızların yüzüne dolgu doldurmaları korkunç çünkü dolgu ileride inanılmaz yüz sarkması yapıyor. (hayır dolgu tamamen eriyen bir şey değil, etici ile eritme olayı da %100 doğru değil. Şansa kalmış bu o yüzden masum bir işlem değil.) Botoksu da düzgün teknik yapan adam çok azdır bence çünkü kontrolsüz basıyorlar ve kırışıklığı silelim derken kaş kalkıyor ya da göz sarkıyor yani öyle yan etkisiz bir şey değil. Özellikle ünlülerin çoğunun bilinçli doktor seçtiğini düşünmüyorum menajeri nereye sürüklerse oraya gidiyorlar çünkü çoğunun yüzü korkunç, photoshopa filan aldanmayın özellikle çene dolgusu olanlarda mimiklerde deri tuhaf kırışıyor. Yabancı doktorlar çok az enjeksiyon yapıyorlar bizdekiler inanılmaz overfilled. 45 sonrası yüz germe öneriliyor ama şu an 20 yaşlarda yüz gerdirme olayı başladı, herkes fox eye olacam derken aşırı agresiz bir surat ifadesi ile dolaşıyor çok kötü bence.

Ekleme: Sertap bilmiyorum ama özellikle o jenerasyon ünlüler ''kalıcı'' erimeyen dolgu dönemine denk gelenler. Eritilemeyen dolgular çok temizlenmiyor ve yüz germeyi de bozuyor hatta burun dolgusu olanları plastik cerrahlar burun ameliyatı bile yapmıyor genelde. O yüzden yüzleri tam anlamıyla gergin olmuyor gerdirseler de. Eski jenerasyonda yine Ajda düzgün yaptırdı bence kesin yurtdışında yaptırmıştır:D
  • titanic kemancısı  (06.05.24 19:57:31 ~ 20:37:59) 
yuz gerdirmek cok acili ve iyilesmesi uzun bir surec. ayrica pahali. sertab erener de son 15-20 senede epey ameliyat oldu benim gozlemime gore, sadece botoks degil.


  • hot potato  (06.05.24 20:14:39) 
her estetiğe de botoks demeyin be kardeşim be.... evet her şey gibi artınca boku çıktı, iyisini bulamaz olduk, kalite düştü, beklentiler de değişti. o hayvan gibi dolgu yapanlar kendileri hayvan gibi dolgu istediği için böyle oldu. sırf asimetriyi düzeltmek için yapılan belli belirsiz dolgular da var yani çoğu taleple alakalı


  • ala09  (06.05.24 20:45:38) 
Öncelikle yaptırdığı işlem Botox olmayabilir. Zira Botox öyle bir şişlik yaratmıyor, yaratsa da ertesi güne geçmiş olması gerekiyor. (Mezoterapi iğnesi ile işlem oluyor çünkü)

Yüz gerdirme işlemleri artık Ajda Pekkan zamanındaki gibi değil. Onun için de askılama yöntemi gibi alternatifler çıktı. Sebebi de eski türden germe operasyonlarının sonuçlarının geri döndürülemez oluşu (dolayısı ile ilerleyen zamanlarda ek işlem için zorluk çıkıyor) ve fazla invasif oluşu. Artık daha çok yaşlanmayı önleyici işlemler daha erken yaşlarda uygulanmaya başlıyor.

Sektör içinden konuştum ve öbtüm.
  • le wild girl appears  (07.05.24 00:53:13) 
Eger cok nadiren yan etki veya kotu uygulama sebebiyle yuzunun yanlis kasi vs etkilenmemis ise bir kisinin botoks yaptirdigini kendisi soylemezse anlamaniz cok zor. Iyi yapildiysa diye altini cizmek isterim. Ben senelerdir yaptiriyorum, henuz fark eden birini gormedim. Soyledigimde de sasiriyorlar cunku botoks ile dolguyu ayni sey saniyor insanlar.

Botoks da yayginlasti cunku yanginlasti. Yani sacma bir cumle oldugunun farkindayim da, botoks yaptirmak icin uc vasita ile baska bir sehire falan gitmeniz gerekmiyor, guvenilir merkezler ve doktorlara erisim kolay. Bu kolaylik ve sosyal medya vs uygulamayi normallestirdi. Insanlar da disposable income'larinin bir kismini bu ulasilabilir hizmete ayirmayi secebiliyor.

Sertab Erener ve diger bazi baska insanlarin baska estetik operasyonlardan zarar gordugunu dusunuyorum botokstan ziyade.
  • sopiro  (07.05.24 07:53:50) 
geçen akşam bu programa yarısında denk geldim. hepsini tanıyorum 90'ları da severim. ama esmer kadın kim acaba falan diyorum içimden sonra sibel alaş olduğunu söylediler. inanılmaz olmuş. tanıyamadım. çok severdim zamanında, hala da severim ama bu nasıl bir estetiktir hiç tanıyamadım

www.youtube.com

bu tarz dokunuşlar çok yaygınlaştı. insanlar hep birbirine benzemeye başladı
  • exlibris  (07.05.24 08:54:31 ~ 08:55:42) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.