[]

istanbul'da araba kullanmak...

...ve arabayla hem ankara'ya hem edirne'ye gitmek?

ehliyeti avusturya'da almis, avusturya'da da köyde yasayan, yani viyana trafigine bile sadece 2-3 defa girmis biri türkiye'de araba kiralasa sorun yasar mi? ayda yaklasik 1000 km kullaniyoruz ama türkiye'deki trafik korkutuyor :/


 
Burada makasa girenlere, önüne kıranlara vs paniklemeden sürebilirsen şehir içi sıkıntı olmaz şehir dışı yol daha rahat zaten önemli olan şehir içi. İstanbul'da yine millet birbirinin hatasını kapatıyor bence Ankara daha tehlikeli diyorum, İstanbul ve Ankara'da da trafik kuralı filan çok bekleme hayatta kalan kazanır :D


  • titanic kemancısı  (06.05.24 16:49:46 ~ 17:53:34) 
Valla biz kullanamıyoruz kardeşimle. Ben İstanbul'da yaşadığım süre boyunca 5-10 kilometre zor gidiyordum, korkuyordum. Şimdi gayet rahat kullanıyorum yaşadığım ülkede.

Kardeşim de hep yurtdışında araba kullandı (10 yıldır ehliyeti var ve bir sürü ülkeye gitti); 3 yıl önce İstanbul'da kısa mesafe bir yere gidip gelmesi gerekti. direksiyonu bıraktığında elleri sırılsıklam olmuş, bacakları 2 saat agrimisti. Öyle gerilmiş.

Önemi varsa ben kadınim, kardeşim erkek. İstanbul'da trafik trafik değil, Survivor.
  • fraise  (06.05.24 17:20:18) 
Adrenalin sevdalısı isen bir dene derim :) şehirler arası sağ şeritten tin tin gitsen bile acayip derecede algılarının açık olması lazım. Ben yaparsın diyorum ama. Ben ehliyeti aldım, arabayı aldım, bin kilometre yol gittim, hiçbir şey olmadı, istanbul'da mahalleye girince kaza yaptım (ufak).


  • prole  (06.05.24 17:28:07) 
Avusturyada şehir ve şehirlerarası trafiğe çıkmış olsanız rahatlıkla halledersiniz derdim de şu haliyle zor. Trafiğe çıktığınız bölgede tahminimce yeterince değişken, dış faktör yok. Türkiyede böyle değil. Yoksa İstanbuldan Edirne veya Ankaraya gitmek kolay. Dümdüz yol.


  • glamdr1ng  (06.05.24 17:59:36) 
Üçü arasındaki açık ara en tehlikelisi ve kötüsü Ankara trafiği. İstanbul trafiği sıkışıklık ve park yeri yüzünden insanı intihara sürükler. Şehirler arası trafikte sorun yok.


  • nawar  (06.05.24 19:22:09) 
muhtemelen yasar. ben istanbul'da aldim ehliyetimi, 10 sene kullandim. su an almanya'daki trafik beni geriyor. turkiye'ye gidince cok rahat kullaniyorum mesela.


  • bohr atom modeli  (06.05.24 19:28:08) 
Yaşar. Araba kullanmak bir kenara adam gibi agresif araba kullanmayan taksici bulmak bile imkansız gibi. Tavsiyem İstanbul'da şehiriçinde metro ve toplu taşıma kullanın uzun yolda otoyollarda fazla sıkıntı yaşamazsınız.


  • doharkoman  (06.05.24 20:11:28) 
ist şehir içinin trafik yoğunluğu ürkütücü ama tr şartlarında trafik kurallarına uyulan iyi şehirlerden biri. şerit, ışık, sinyal gibi kavramlar var bu yüzden üzen şey saatlerce trafikte kalmak oluyor. bir randevuya yetişmedikçe gideri var. şehiriçi çok merkezi bir yere gideceksen raylı sistemi öneririm araba kiralasanız bile. en azından park sorunu hissetmezsin benim en büyük stresim bu çünkü. ankara'ya giderken de kocaeliyi anlatırsan sıkıntı kalmaz derim. note:ank şehir içinde navigasyonda bayağı sorun yaşadım 2 yıl oluyor ama güncelini bilmem.


  • ala09  (06.05.24 20:15:45 ~ 07.05.24 00:29:41) 
@glamdr1ng şehirlerarası trafiğe haftaiçi her gün çıkıyoruz çünkü commuter'ız ama büyükşehir babında viyana'ya sadece 2-3 defa gittik.


  • konusma ben konusuyorum daha bitirmedim  (06.05.24 21:10:42 ~ 22:54:55) 
Haha soruda kendimi gordum. Istanbulda 10 yil arac kullanmis kisiyim. Umraniye, dudullu, mecidiyekoy, sisli, taksim arasi hergun belki 100 km yaptim.
Son 4 yildir ingilterede arac kullaniyorum, turkiyeye tatile geldigimde arac kiralama fikri tuylerimi diken diken ediyor. Kac sefer dusundum, ama su an ustume coken buranin kurallari ve aliskanliklariyla "yok ya" deyip birakiyorum.

  • quaker  (07.05.24 00:05:55) 
tr trafiğinin kendi kuralları ve kendi kültürü var ve hiçbir yerde yazılı değil. bu yüzden çok zorlanırsınız gerek yok bu strese.


  • ThomasJefferson  (07.05.24 01:06:43) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.