[]

İş değişikliği hk.

Merhaba,
güzel bir teklif aldım, karşılaştırma yapınca yaklaşık %30 gibi bir avantajı bulunuyor. mevcut işyerim kurumsal, fakat üzerine ekleyebileceğim kendimi geliştirebileceğim bir şey bulunmuyor. kısacası rutin. 9-6 ve haftasonları tatil. mesai saatleri dışında kesinlikle rahatsız edilmiyorum. aynı zamanda ofisten çalışıyorum. teklif aldığım yer ise büyük bir global ve kurumsal bilişim firması, entegratör. fakat TR ekibinde çok çalışan yok, o yüzden şirket hakkında ayrıntılı bilgi sahibi olamadım. ofis yok, tamamen remote. kendimi geliştirebileceğim bir yer. Fakat yaşım 40, bu saatten sonra kendimi geliştirebileceğim bir yere geçmek mi mantıklı olur yoksa mevcut işimi korumak mı mantıklı olur bunun ikilemini yaşıyorum. konfor alanım gayet iyi durumda, fakat eğer kabul edersem geçeceğim iyşerinde belki mesai saatleri dışında bile çalışabilirim çünkü tamamen remote olduğu için öyle bir ihtimal her zaman var. bu da benim hazzettiğim bir şey değil. aynı zamanda remote olması benim için oldukça olumsuz bir durum, ofis olmayınca evden çalışmak çok çok zor geliyor.

düşüncelerinizi merak ettim. teşekkürler

 
"Bence" mevcut işinizdeki şartlar gayet iyi. Eğer maaşımı düşük bulmuyorsam kesinlikle değiştirmek istemem.

"Kendimi geliştirmek" çok sık kullanılan bir amaç tanımı bu tip bir konuda. Ama bence bu kullanım o kadar yaygınlaştı ki kendinizi nasıl geliştireceğiniz üzerine iyice kafa yorsanız iyi olur. Kendimi geliştirmek deyince benim aklıma gelen sahip olacağım bilgiyle ve yaptığım işle daha saygın bir pozisyona evrilecek olmak geliyor. Sadece birkaç yeni şey öğrenmeye kendimi geliştireceğim diyesim gelmiyor, bir sıçrama olmalı ya da mevcut pozisyonum ilerlemeye kapalıysa geçeceğim yerde pozisyon olarak ilerleme şansım olmalı. Tabi burada pozisyon olarak ilerlemekten bahsederken sadece kağıt üstünde görünen çok bir özelliği olmayan pozisyonlardan bahsetmiyorum.

Ancak tamamen kişisel bunlar tabi.
  • akhenaten  (06.05.24 10:23:41 ~ 10:26:39) 
maddi olanaklara dair bi fark yazmamışsınız. maaş farkı, yan haklar gibi.

istisnai durumlar olabilir ama mesela cumartesi çalışmak olağan hale gelecek bir durumsa ben kabul etmezdim.
  • elorelia  (06.05.24 11:02:04) 
Bence kesinlikle yeni işe geçmelisiniz.
%30 hiç de az bir fark değil.

Bu teklifi kabul etmezseniz ileride daha iyi bir teklif gelme ihtimali neredeyse yok. (%50'lik bir teklif geleceğine inanmıyorum)
O sebeple bu teklifi kabul etmezseniz sonsuza kadar mevcut şirketinize mahkum kalacaksınız. Bir süre sonra hapishane gibi hissedeceksiniz.

Güzel bir teklif varken yeni yere geçin.

Önemsiz bir karar değil bu, fikrine güvendiğiniz bir dostunuza bira veya kahve ısmarlama teklifinde bulunup onunla konuşun konuyu. Ona anlatırken zaten hangi kararı vermenin mantıklı olduğunu kendiniz anlayacaksınız.
  • michael_knight  (06.05.24 11:05:25) 
Hocam alan nedir bilmiyorum ama ben birçok entegratorde çalıştım halen de çalışıyorum. Maas ve kendini geliştirme için iyi ancak arıza/kurulum durumunda gece gündüz demezler problemin çözümünü beklerler. Ben önümü göreyim gece telefon gelirse stres yaparım dersem 4 kere düşün.


  • mirty  (06.05.24 13:28:06) 
Kesinlikle değiştirme. O işi yapabilecek gibi durmuyorsun. Bir de global şirketlerde işten çıkarma çok kolay oluyor bildiğim kadarıyla. Sonuçta asıl yöneticiler başka ülkede ve senin durumunu anlayabilecek insanlar değiller. Olaylara tamamen objektif bakıyorlar.


  • dissendium  (06.05.24 13:32:45) 
@dissendium, mesela neye göre o işi yapabilecek gibi durmuyorum? tanıyor musun beni?


  • infinitedreams  (06.05.24 15:55:00) 
infinitedreams, seni nereden tanıyayım. Yazdıklarından anlaşılıyor.

1. yaşım 40, bu saatten sonra
2. konfor alanım gayet iyi
3. mesai saatleri dışında bile
4. bu da benim hazzettiğim bir şey değil
5. remote olması benim için oldukça olumsuz
6. evden çalışmak çok çok zor geliyor

Bu şekilde düşünen biri işi yapar izlenimi vermiyor.
  • dissendium  (06.05.24 16:09:29 ~ 16:12:47) 
Şimdi maaş farkina göre bazı sorunlar çözülebilir.
Misal şu an yüz bin aliyorsanis 130 bin iyi fark. Şu an 30 aliyorsaniz 39 acayip fantastik bir şey değil. Ki daha remote verdiği firsat maliyeti tasarrufu var.

Remote konusunda size katılıyorum; kesinlikle full remote insanı değilim. Hybrid benim olayım. Bunu ancak shared office gibi olaylara girerek çözebilirsiniz bence. Ben hiç denemedim ama sorarak bunun deneyimini ogrenebilirsiniz.

Bu arada ben de sürekli is değiştir muhabbetine kesinlikle katılmıyorum. Yani bazen iyiye çıkıyor ama bazen de kötüye çıkıyor. Degistirip öncekinden daha kötü yerlere düşenler gördüm. Bir de sektöre de bağlı, çok kolay is bulunabilen bir yerse belki ama kişi mutluysa, hayatından memnunsa niye?

Bence şirketle konuşun. Remote illa köpek gibi çalışılacak demek değil. Benim sap analyst remote arkadaşlar benden az çalışıyor:)
  • logisticsmanager  (06.05.24 16:11:41) 
40 yasta ne var ki? en kötü ihtimalle 25 see daha calisacaksin. sanki böyle kariyerin sonuna yaklasmis gibi konusmak icin erken. üstelik bircok meslek grubunda kariyer asil 40+'da gaza basar.
%30 fark olayi da su an ki maasina göre degisir. 30 bin lira aliyorsan 9 bin lira ahim sahim bir sey degil ama 100 bin lira aliyorsan 30 bin lira fark baya güzel.

full remote benim de yapabilecegim bir sey degil ama bunu ofisle konusabilirdin bence.
gene de ben senin endiselerinden keyif insani oldugunu düsünüyorum. o sebeple senin durumunda degistirmek iyi bir fikir olmayabilir.
  • konusma ben konusuyorum daha bitirmedim  (06.05.24 16:43:24) 
Bu arada benim yazdığım maaş olayinda asıl anlatmak istediğim şuydu;
Misal 40 alan biri 52 teklif gelirse 55 de bulabilir belki 60da. Yani aradaki farklar az ve piyasada tahminen bu maaş skalasında işler vardir. Başka firsat çıkar.

Ama 100 alan birine 130 gelmesi , kişinin maaşı piyasanin altinda kalmamissa, genel olarak bence zor. Ve bu tarz isler de sürekli çıkmaz. Haliyle bu firsat giderde bir sonraki ne zaman gelir belirsiz. Aslında anlatmak istediğim buydu.

Alacağınız para öyle çok ciddi değilse ve zorlasaniz bu tarz bir işe girmeden de alacaksanız çok gerek yok. Ama bu parayi belki ayda yilda bir veren bir piyasadaysaniz o zaman düşünmek lazım.
  • logisticsmanager  (06.05.24 17:02:55) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.