[]

Arkadaşın verdiği siparişinin parasını almak mı almamak m

Kırsal kesimde yaşayan çok yakın ve çok eski bir arkadaşım ikizleri için yaşadığı şehirde olmayan bir mağazadan elbise ve ceket almamı istedi. Ben de aldım tabi ki hatta siparişlerini bulmak için saatlerce mağaza gezdim sıra bekledim vs. Sorun değil. Akabinde Iban istedi parasını göndermek için ben de verdim ve gönderdi.

Yalnız ben sonra çok pişman oldum. Çok yakın bir arkadaşımdı. Toplam ücret yaklaşık 1800 falan tuttu. Benim bunu almamam ve hediye etmem gerekirdi. Yalnız benim maddi durumlar da kelimenin tam anlamıyla bombok hesaplarım hep ekside kredi kartıma her ay borç yüzünden yüklü faiz ödüyorum vs. Yine de arkadaşımın çok yakın olduğunu ve 40 yılda bir kez böyle bir şey istediğini göz önüne alınca Iban istememem ve o parayı almamam gerekir diye düşünüyorum. (Arkadaşımın maddi durumu oldukça iyi) ayrıca ben boşver falan dediğimde ilk, kesinlikle olmaz bir daha bir şey isteyemem senden dedi

Pişmanlık fayda etmez tabi ama siz bu durumda ne yapardınız ya da bu düşüncesiz davranışımı nasıl telafi edebilirim edebilir miyim?

 
Sizden talebi kendi ulaşamadığı için ona ulaştırmanız olmuş, satın almanız değil. O yüzden ona ulaştırmanız yeterli bir durumda. Maddi durumunuz iyi değilmiş şu an, arkadaşınız da biliyordur bunu.

Iban göndermeseniz, arkadaşınız daha suçlu hissedecekti borcunuz olduğunu bilerek sizden böyle bir şey istediği için.

Arkadaşınızın ricasını yerine getirmişsiniz zaten bence üzülecek bir durum yok.

Maddi durumunuz iyileşince bu olay sebebiyle değil zaten içinizden geldiği için hediye alacak birine benziyorsunuz. Üzülmeyin, kısa sürede maddi durumu da toparlarsınız umarım.
  • black holes in the sky  (05.05.24 11:16:49) 
Hocam kendini bu kadar feda etme, iyi yürekli etrafına iyilik incelik yapmayı seven bir insansın fakat şu an bu durumda değilsin

Arkadaşının durumu da senden kötü değilmiş, kendini biraz toparlayınca insanlara cömert olmanda fayda var, şu an yapamadığın için mahçup hissetme
  • grimavi  (05.05.24 11:21:36) 
Bir daha isteyemem demiş ya, o kısım çok doğru. Almasaydınız eminim o çok mahcup olacaktı. Bir daha da isteyemeyecekti.

İlk bir araya geldiğinizde ikizlere minik bir hediye alıp, arkadaşınıza yaa mahcup oldum, kem, küm dersiniz. olur biter.
  • Mirket  (05.05.24 11:29:47) 
Maddi durumunuz iyi değilse maddi durumunuzla destek olmayın.
Sizin konumunuz iyiymiş, zamanınız varmış arkadaşınıza destek olmuşsunuz.

Bu durum sizi çok rahatsız ettiyse arkadaşınızın sevdiği o mağazadan ikizlerine başka bir şey alın. Maddi durumunuza göre belki 400 liralık belki 1400 liralık bir hediye. Ama şimdi değil.
Bir süre sonra, ortada hiçbir şey yokken alın.
  • michael_knight  (05.05.24 11:49:52) 
Meseleleri mesele etmezseniz ortada mesele kalmaz durumu bu tip şeyler.

Arkadaşınız doğru söylemiş, bir daha bir şey isteyemez insan. İçinizden geliyorsa "benden olsun" diye teklif edersiniz ama ısrar etmezsiniz. Bu iyilik olmaz çünkü, karşıdaki kişi zor durumda hisseder.

Arkadaşınız sevdiğiniz biriyse, başka bir zaman da hediye verebilirsiniz. Vermelisiniz de, hediyeleşmek güzel şey. Hediyenin maddi açıdan değeri önemsiz. Böyle zamanlarda şu an hissettiğiniz şeyi hissetmezsiniz.
  • akhenaten  (05.05.24 12:54:13 ~ 12:59:35) 
neden sizin almanız gereksin ki gerçekten çok yanlış düşünüyorsunuz. para durumunuzu sunmanız bile yersiz, paranız olsa da almanız falan gerekmiyordu. o elbise ve ceket olmadan yaşayamayacak değil bebişler, e kimse de durduk yere havadan 1800 lira vermek zorunda değil. sizden aracı olmanız istenmiş sponsor olmanız değil. neyse ki arkadaşınız düzgün bir insanmış da yararlanmamış sizin kafa karışıklığınızdan.
kendiniz hediye almak isterseniz gider cebinize uygun bir şeyler alırsınız, kimseye borcunuz yok ne kadar yakınınız olursa olsun.

  • suyin  (05.05.24 17:55:46) 
Benden almamış olsanız sizden bir daha böyle bir şey isteyemezdim, şehirle bir alışveriş bağlantımı kaybetmiş olurdum ve üzülürdüm. Her şey internetten alınamıyor. Birinin gidip görüp alması daha iyi olabiliyor. Bu da sizinki gibi iyi bir arkadaşlık gerektiriyor. Arkadaşınıza her anlamda iyilik etmişsiniz.


  • cosmicstring  (06.05.24 08:25:39) 
Sıkıntılık durum yok sen doğru yapmışsın


  • basond  (06.05.24 08:49:31) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.