[]

Bir beyefendi üzerine düşünceler

Yorumlayalım lütfen.

Bir süredir bir beyefendi ile görüşüyorum. Kırklı yaşlarda, İzmirli. Oldukça düzgün bir adam. 5-6 yıl önce boşanmış. İyi niyetli, kibar, zarif, sevecen, eğlenceli, haddinden fazla yakışıklı. Ailesi ve akrabalarıyla yakın ve tatlı bir ilişkisi var, arkadaşlarının her biri gayet düzgün insanlar.

Atadan devam ettirilen bir siyasi görüşü sahiplenmiş. Atatürkçüyüz işte, CHP'ye oy veririz diyor ama herhangi bir politik duruşu veya temelli bir tarafgirliği yok. Sadece öyle görmüş, öyle bilmiş ve onu devam ettiriyor.

Rahat bir adam, daha doğrusu pek bir zorluk görmemiş hayatta. Babasının meyhanesi varmış, belli bir yaştan sonra ona devretmiş. Kendisi hem orayı işletiyor hem de çok kazanamasa da tutkusu olan müzisyenliği yapıp arkadaşlarıyla çeşitli mekanlarda sahne alıyor.

Ben sokak kedisi gibi büyüyüp hayata biraz yaralı ve kendimi korumak için görece saldırgan bir noktadan bakıyorum, davranışlarım da istemsizce bu tondan renkleniyor her daim. Normalde böyle değil veya en azından bu kadar değil ama benim yanımda tamamen pasif bir adama dönüşüyor. Bana sadece hayran hayran bakıyor, ne desem yapıyor. Ama sorun da bu ya, hep ben diyorum. Hep ben yönlendiriyorum, her girişimi ben başlatıyorum, her eylem(imiz)e ben karar veriyorum.

Çok sık bahsetmiyorum ama yeri geldiğinde, birkaç cümle ile bile geçse bende izi kalmış hatıraları anlamadığını hissediyorum. Daha doğrusu beni anlamak istiyor ama anlamlandıramıyor çünkü hayatında benzer bir çaresizliği hiç tatmamış. Yokluk görmemiş, bilinçsiz anne babaların evlatlarını ne kadar yaralayabileceğini hiç fark etmemiş, ötekileştirilmeye hiç maruz kalmamış. Say say bitmez. Bunlara ilişkin sık olmasa da herhangi bir cümlemde yabancı bir ülkenin hiç duyulmamış kabilesindeki kadınların evlilik merasiminden bahsediyormuşum gibi ''Allah Allah yav, hayatta böyle şeyler de mi yaşıyormuş insanlar? Çok ilginç valla.'' dercesine bana bakıyor.

Aslında son derece de düzgün bir adam, diyorum ya. Adamda hiçbir belirgin kusur bulamıyorum. Önceki ilişkilerim genelde derin ama bolca yaralı ve dengesiz adamlarlaydı, ben de böylesine alışkın olduğum için kendimi onlarla güvende bile hissediyordum. Fakat bu sefer bir şey var, olmamış bir şey. Yerini yadırgama, ait olamama hissi gibi. O kadar da hoş bir adam ki gerçekten hem fiziksel olarak hem huyu suyu olarak. Hoşlanmadım desem hoşlandım, gerçekten hoşlandım. Uyumumuz da fena değil. Beni asla kırmaz veya üzmez, bunların da farkındayım.

Bilmiyorum, şu an ben mi hiç yoktan sorun yaratıyorum? Acaba onu yüzeysel mi buluyorum? Bu mu bu huzursuzluğumun sebebi? Böyle hisler içinde yuvarlanmama rağmen devam edeyim mi onunla? Olmamışlık zamanla yerini farklı duygulara bırakabilir mi? Durumu ''p*ç seven, efendi erkeği beğenmeyen hatun'' seviyesine indirmeden yorumlarsanız çok mutlu olurum Ekşi Duyuru sakinleri.

 
Bana boş muhabbet yapıyorsun gibi geldi. Adamın ilgisini çekmediği için, ilgili gözükmek için (ayıp olmasın diye) kısa tepkiler veriyor. 40 yaşındaki bir insanın ne yaşadığını bilemezsin. Zorluk görmemiş diyorsun. Nereden biliyorsun. Boşandığı için üzülmüş, çok düşünmeyi bırakmış biri olabilir. Bence onun ilgisini çekmiyorsun. Bu onun yaşından olabilir.


  • dissendium  (04.05.24 01:49:50) 
İnsanlar derdini (toksik veya sağlıklı) en çok sevdiği insanlara paylaşmak ister. Yalnız her insan da dert dinlemeyi seven ve beceren kimseler olmuyor. Acıların ile görülmek ve sevilmek istiyorsun, melankoli böyle bir şey tam olarak. Sırtındaki geçmişin yükünü doktora anlatırsan sevgiye çok çok daha fazla yer kalacaktır emin olabilirsin. Ondan beklediğin şeyler senin ihtiyaçların sadece, ve ihtiyaçlarını tek bir kişiden karşılamak zorunda değilsin. Fiziksel temas hariç tüm ihtiyaçlarını diğer insanlardan da karşılaman mümkün. Ve lütfen insanların düşünce yapıları hakkında bilgi sahibi gibi tespitler yapmayın. Hemen hepsi yanlıştır Garanti verebilirim.


  • hasmetizm 2046  (04.05.24 10:04:58) 
Geçmişinizdeki toksik ilişkiler bugününüzdeki muhtemel güzel bir ilişkinin önüne set kurmuş. Son cümleniz ne yazık ki doğru.


  • thesomberlain  (04.05.24 13:06:09) 
Ben hikayeyi beğendim.
Yazılı anlatım kabiliyetinize de bayıldım.
Bir edebiyat çalışmışlığınız var ve başarılısınız.
Yalnız bu hikayede oturmamış yerler var.
Adam hiç evlenmemiş Devlet Memuru olsa, anlatım en az 3 provayla, usta terzi elinden çıkmış takım elbise gibi oturacak adamın üzerine.
Ama burada bir meyhaneci, bir müzisyen ve bir boşanmış adamdan bahsediyoruz.
Hikaye doğruysa Adam sizin yanınızda, Al Pacino'nun kilisedeki hali gibi huzur bulup yumuşacık oluyor.
Bence henüz torbadaki yüzünü çıkarmamış, henüz tırnaklarını göstermemiş.
  • Mirket  (04.05.24 13:31:21) 
Sokak kedisi gibi büyüyüp hayata biraz yaralı ve kendini korumak için görece saldırgan bir noktadan bakanlar mutluluğun, sevginin kolay elde edebileceğini düşünemiyor, akıllarına yatmıyor. Bakış açısı değişmezse bu tür ilişkilerde mutlu olabilmek ve kalabilmek çok zor. Bol şans ve sabır diliyorum beyefendiye.


  • gabe h coud  (04.05.24 15:02:18 ~ 15:03:49) 
Düzgün adam ama ilişkiyi senin yönetmene izin veriyor?! İlişkiyi eril yürütür ama işte şimdi eriller de prenses olmak istiyor.
Benim şahsi fikrim, biraz dişil olmayı deneyimlemek gerekiyor senin için. Susmayı, yargılamayı, talep etmeyi bırakmak.
Polarite üzerine çalışıyorum bir vakittir. O yüzden şu yaptığın bir "penetrasyon" ve Mirket'e katılıyorum. İzmir'de meyhane işletecek, gece sahne alacak ama beyefendi epey bıkmış bir erkek olmalı.

Yaralı kısmından bakarsak artık yaraları bırakma vakti gelmedi mi? Daha ne kadar onların arkasına sığınacaksın???

Sevilmeyi ne zaman kabul edeceksin?

her iki tarafı da değerlendirdim.
  • janderzel zartanyan  (04.05.24 15:15:56) 
adam para kazanma zorunluluğu olmadan büyümüş, o sebeple de rahat. siz ise şu an bulunduğunuz noktaya gelebilmek için çalışmış, çabalamış, didinmiş, uğraşmışsınız gibi anladım. farklı yollardan geçerek bugüne gelmiş olmanız, herhangi birinizin yüzeysel olduğu anlamına gelmez. sadece bu sebeple yüzeysel olduğunu düşünüyorsanız, gidiş yolunuz yanlış bence.

sizin çalışma hayatınız nasıl? mesela yoğun bir çalışma hayatınız vardır, işteki yoğunluğun üzerine özel hayatınızda da karar verici olmak, aktif taraf olmak sizi yoruyor olabilir. sıkıntınız buysa, bunu partnerinizle konuşarak çözümleyebilirsiniz gibi geliyor.

bence yaşayın biraz daha birbirinizin hayatını. bakarsınız sizin hayatı yaşama şekliniz ilgi çekici gelebilir, o size daha uyumlu hale gelir; ya da siz onun hayatı yaşama biçiminden etkilenip kendinizi o yönde değiştirirsiniz. ilişki içerisinde birbirinizden bir şeyler öğrenecek, gelişeceksiniz işte.

bu arada belki içten içe p*ç seviyor olabilirsiniz :) daha ihtiraslı, duygu geçişlerinin olduğu, hareketli bir ilişki istiyorsunuzdur, olabilir. ama durum böyleyse karşınızdakini de bundan haberdar edin.
  • tnz  (04.05.24 15:53:23) 
karşıdaki kişiye psikolog vasfı yükleyip anlamasını beklemek gereksiz. rahatsız olduğunuz durum varsa konuşarak çözmeye çalışın. ama 40 yaşından sonra da insanlar değişmez.

kafalar uymuyorsa zaten bir süre sonra hisler kaybolur, düşünerek çözülecek mevzular değil. deneyimleyip sezgisel yaklaşmak lazım.
  • orpheus  (04.05.24 23:17:54) 
Yukarida biri yazmis, adam super vs ancak anlattiginiz gibi ise ve dahasi yoksa, bu saldirgan, sevgi almayi bilmeyen, duygulara guvenli liman olmayan bir kadin olarak saglikli bir erili yasaminiza cekmeniz cok zor zaten. O nedenle sacma sapan tipler tamamlayamadiginiz donguleri tamamlama cabanizdan yasaminiza giriyor ya da daha eril enerjide olan partnerler. Bu arada adama firsat vermiyor bile olabilirsiniz tabii.


  • kassiopeia  (05.05.24 11:50:46) 
adamda sorun yok ama sizde bağlanma - bağ kurma ile ilgili sorunlar var bence, terapi alabilirsiniz. aksi takdirde asla sağlıklı bağlanma yaşayamayacağınız kişilerle ilişkide olmaya meyillenirsiniz bu çekim meselesi değil bir travma yanıtı aslında.


  • titanic kemancısı  (05.05.24 15:34:11) 
Eskiden olsa piç erkek seven kadın moduna girerdim ama yaş aldıkça şunu farkettim maalesef bazı erkekler çok efemine, hanımsı, eril değiller. Haliyle çekicilik oluşmuyor. Zıt kutuplar çektiği gibi farklı cins olduğumuzdan kadın-erkek ilişkisi oluşuyor. Bir kadın da haliyle kadınımsı bir beyi içgüdüsel olarak tüm pozitif huylarına rağmen çekici bulamıyor. Bence olay bu


  • MonteKristoKontu  (18.05.24 00:02:38) 
Sen şu daddy issuesları bir aşamadın. Başlıktan nickini tahmin ettim. Ya vibrator al ya da haydar dumene git


  • ferenc  (18.05.24 00:23:57) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.