[]

adam olmayan alt komşu

merhaba. valla ne yapsam bilemedim size dert yanacağım. 4 ay oldu taşındığım yere. 2. kattayım, altımda 2 kat daha var. kotsuz bir bina.

kiraların 15 binden başladığı bir ankara semti. alt komşum 2 sene önce kiralar tavan yapmadan önce taşınmış bir adam. eşi ve 2 çocukları var. çocuklara elbet gürültü yapar, çocuğun olduğu yerde gürültü olur. buna itirazım yok ancak pazar günü dahil her sabah 6-6:30 civarı 3 yaşında olan çocuk ve 7 yaşında olan çocuk çığlıklar atarak evin içinde koşmaya başlıyor.

eşim hamileydi 1,5 ay kadar önce. ayıp olmasın diye numarasını bulup konuşalım kapıya gelmek olmaz dedim. "hayırdır" diye açtı telefonu. dedim çocuktur yapar ama uyarsan ya da tek bi odaya toplasan ne güzel olur. eşim hamile zaten bizim de bebek olacak vs anlattım. tamam uyarırım çocukları dedi kapattık konuyu.

aradan 3 gün geçmeden bu sefer kendisi ve karısı bağırmaya, kavga etmeye, çocuklara da bağırmaya falan başladılar. 1 ay duymazdan geldim. sonra tekrar yazdım. bebek doğdu 10 günlük çocuk bile sizin sesinizden sıçrayarak uyanıyor ne yapalım olmaz böyle dedim.

istediğin yere git seninki çocuksa benimki de çocuk dedi. yöneticiye söyledim onlar öyle dedi. alt komşusuna gittim 75 yaşında emekli bir öğretmen. beni de tehdit ettiler oğlum geldi kavga etti biraz sustular yine başladılar oğlum, duvara vurmaktan da anlamıyor bunlar. ucuza oturuyorlar gitmezler dedi.

şimdi eşim bana gerek yok aman bir şey deme modunda sürekli ama bu sabah yine küçük bebenin çığlıklarına sıçrayarak uyandım. ne yapayım ne edeyim valla bilmiyorum.

 
taşınmaktan başka çare gelmiyor aklıma. kim ne yapabilir ki? sonuçta daha önce de uyarılmışlar, siz de uyarmışsınız, işe yaramamış.


  • elorelia  (02.05.24 11:23:33) 
ev sahibi kimse ona da sikayeti iletin


  • ala09  (02.05.24 11:25:24) 
Resmi olarak yapabileceğiniz hiçbir şey yok.

Ya araya birilerini sokacaksınız, ya da ağzının ortasına 2 tane çakacaksınız. Bunlar bana uymaz derseniz, taşınacaksınız.


.
  • kartallar yuksek ucar  (02.05.24 11:31:40) 
ev sahibini bilgilendirin, çevre dairelerden benzer şikayetlerinin olduğuna dair imza toplayın ev sahibine verin, hem o dava açıp çıkartıp daha fazlaya kiraya verecek hem siz kurtulacaksınız.

win win
  • wild honey suckle  (02.05.24 11:34:40) 
Öncelikle hayırlı olsun.

Alt katta olanlar onlar, bazen medeniyet dışına çıkmak gerekiyor.

Evde giyin ses yapacak terlikleri tak tuk devam. ufaklık biraz daha büyüyünce en ses yapacak oyuncağı verin bam güm vurur zaten her yere.

onların yatak odasına denk gelen yere telefonu yere titreşime bırakın zangır zangır sabaha kadar uğraşsınlar.

Bu devirde böyle dişe diş.
  • kimlanbu  (02.05.24 11:36:51) 
hocam böyle bir şey buldum umarım işinize yarar.

hurhukukburosu.com
  • sizofren06  (02.05.24 12:03:10) 
Ahh ahh geçmiş olsun
Ben üst komşumdan çekiyorum. Kadın sabahın köründe 8 - 9 gibi temizliğe başlıyor. Her gün de yapıyor. Ama sanki yeri kazıyor. 2 tane canavar gibi erkek çocuğu var. Birisi sadece bağıra çağıra ağlıyor, diğeri de kendini at zannediyor. Yetmedi üçüncüyü de doğurdu, geceleri gacur gucur beşik sallıyor, bir tarihi eser olmalı:)) başta kapılarına mı çıkmadık, eşini mi aramadık, yöneticiye mi söylemedik. Velhasıl kabullendik, apartman kültüründe yaşamaya alışkın değil bunlar, bunlara müstakil yapı lazım. Benimki üstümde olduğu için çaresiz kalıyorum ama keşke alt katta olsaydılar kesinlikle kimlanbu'nun dediklerini yapardım. Ama bundan da anlayacakları muamma. Taşınmaktan ya da duymamaya çalışmaktan başka çare yok.

  • huzurlarinizda huzursuzluk  (02.05.24 12:13:02) 
@kimlanbu'nun önerisi daha güzelmiş. Ses yaptıkları zaman siz, 2 katını yapın :)


.
  • kartallar yuksek ucar  (02.05.24 13:06:56) 
sizin durumunuzda çok kaldık biz de. hala üst komşumuzdan gelen gürültüden şikayetçi olurum. ben bebek için bir çözüm sunacağım size, bu tarz gürültülü durumlarda uyku odağım şaşıyor ve uyumamaya daha çok odaklanıyorum. böyle olunca beyaz gürültü benim için kurtarıcı oluyor.

60 desibelin altında 50 cm uzaklığa beyaz gürültü yayını yapabilirseniz en azından ufak bir çözüm olacaktır diye düşünüyorum.
  • kablelvuku  (02.05.24 13:35:43) 
hiçbir şey yapmayın ya, tahammül edin. belli ki laftan anlayan, nazik insanlar değiller. sinirlendiğinizle kalırsınız. siz de gürültü yapın falan da demeyeceğim saçma sapan nedenlerden ötürü insanlar hastanelik oluyor, kin güdüyor, öldürülüyorlar.


  • deartheodosia  (02.05.24 14:26:21) 
Hukuk kurallarını geçtim toplumsal kurallar (dini, ahlaki, görgü) uygulanmıyor Türkiye'de çoğunluk böyle maalesef. Şimdi buraya dert yanmışsınız çözüm yazayım uygulayacak mısınız hiç sanmıyorum ama ben yine de yazayım tek çözüm TAŞINMAK. Atalar bosuna dememişler ev alma komşu al diye.


  • doharkoman  (02.05.24 15:33:18) 
kendi içinde kavga eden ve çocuklarına bağırıp duran bir karı kocanın, sizin uyarınızla susmasını beklemek çok naif bir düşünce olmuş. polis çağırın. iş biraz ciddiye binsin.


  • co2s2  (02.05.24 16:37:08) 
başınıza bela almaktan korkmayan biriyseniz karı-koca kavgası olan bir akşam polis çağırın. hatta emekli öğretmen de sizden 2 dakika sonra polisi arasın, aynı yerden birden fazla ihbar gelince farklı oluyor.


  • ofelia  (02.05.24 17:23:46) 
Açıkçası medeni çözümler aradığınıza göre kabadayılık ve çirkeflik yapabilecek birisi değilsiniz belli ki. Kanuna falan güvenmeyin, o tipler fiziksel şiddet dahil sizi her türlü üzer. Zaten üst kattasınız aldırmamaya çalışmak her türlü yararınıza.


  • parka  (03.05.24 12:32:34) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.