[]

arkadaşımla olan ilişkim

ortak çevremiz olan bir arkadaşım var,

kızla paylaşacak çok fazla ortak noktamız yoktu merhaba merhabaydık ama benle samimiyet kurmak için böyle küçük mesajlaşmalar laf atmalar müsaitsen kahveye geliyorum demeler derken onun ısrarcı hareketleriyle baktım samimi olmuşuz.
bu samimiyet 4 yıldır var.

dışarı çıkıyoruz birlikte , bir şey alacaksak danışıyoruz , birbirimize gidip geliyoruz gibi..
uzun bir aradan sonra işe başladım ilk sinyalleri o zaman aldım. ne gerek var kocanın maaşı yüksek zaten gibi saçma sapan şeyler söylemeye başladı hatta davranışları değişti aldığım giydiğim yaptırdığım ne varsa kulp buldu , ortak gittiğimiz kuaförde masajcıda benim hakkımda konuştuğunu kulağıma gelirse diye önden kendi söyledi , böyle şakayla karışık ay mantarliböreğinde götü kalktı dedim arkandan diye. o ne demek öyle dedim eskiden bişey alırken sorardın şimdi kafana göre takılıyorsun diyor.
aslında eskiden birlikte çıkardık alışverişe o yüzden her aldığıma yorum yapardı şimdi fikrini almadığımı ve çalıştığım için değiştiğimi kendi mahalle ağzıyla dile getiriyor.

uzun zamandır evdeydim çalışmaya başladığımda aslında eski beni ne kadar özlediğimi ve 3-4 yıldır evdeki halimin normal olmadığını algıladım. çocuk büyütürken kendimden ne kadar verdiğimi far ettim ve evet biraz değiştim.
ama bu arkadaşımı etkileyecek bir süreç değil. artık kendisi ile kısır-kek partisiyle 3-4 saat oturup sohbet edemiyorum. kuaföre gitme saatlerimiz uymuyor. ama fırsat buldukça mutlaka yazıyorum arıyorum.
sonra ben aramadıkça aranmadığımı fark ettim sonra fırsat bulup görüşmek için mesaj atınca da denk gelemedik bir türlü böyle bir süre soğukluk girdi.

dün bana mesaj atmış.
'kocam diyor ki ne oldu kankanla arana kara kedi mi girdi'
bende yazdım uzun uzun işte denk gelemedik kurslar çocuklar iş güç derken kara kedi demeyelim de yoğunluk diyelim diye
bana sadece gülücük atmış.

yani mesaj atan o, cevabıma böyle dönmesine sinirlendim.
mesela bayramın 2. günü aradım aaa sonunda aklına gelebildim diye açtı.
neden ben ona bu tepkiyi vermiyorum da o beni her fırsatta iğneliyor anlamadım.
yani galiba tahammülüm çok düştü.
kırmak üzmek istemiyorum ama çok sinirim bozuldu. düzgün ilerlemeyen bişey var gibi geliyor.
yıllar sonra işe dönüp kendimi yeniden mutlu hissettiğim bir dönemdeyim ve 4 yıldır çok yakın sandığım arkadaşım tarafından sürekli eleştiriliyorum.

en son kuaföre gittiğimde geçen hilal burdaydı saçını senin renginden yaptırmak istedi ama fiyat yüksek geldi dedi. ama geçenlerde bana yazık ettin saçlarına keşke eski halini bozmasaydın diye yorum yapmıştı.

ne yapayım , nasıl davranayım? kaybetmek istemiyorum seviyorum ama bir yandan da hareketleri beni çok üzüyor

 
Ayril coco…
Böyle toksik insanlarla arkadaslik yapilmaz. Cocugun mu var? Yanin onun yaninda da aptal aptal konusacak

  • robert bosch  (30.04.24 17:01:49) 
ben işteyken ara ara uğrayıp annemle kahve içiyormuş , oğlum onu görünce annem nerde diye ağlamış bir gün. annen 1 sene daha dişini sıkamadı para tatlı geldi demiş. çocuk anlayacak yaşta değil neyse ki
annem şok olmuş bana söylemişti

  • mantarliborekk  (30.04.24 17:07:39) 
Arkadaşınız mutsuz bir insan. Yardıma ihtiyacı var. İğnemelerle bunu bastırmaya çalışıyor. Kendisi bir sebepten iş hayatına dönmediği veya dönemediği için kendini terk edilmiş hissediyor. Açık açık söyleyin nasıl hissettiğinizi onu suçlamadan. Baktınız bir değişiklik yok, görüşmemek de bir seçenek.


  • auroraaurora  (30.04.24 17:38:01) 
Hocam bence sen kendi hayatını kurmaya çalışan koşturan işe giden sorumluluk sahibi bir insansın

Anormal olan, iletişim kurmayı bilmeyen, samimiyet sınırını çoktan almış biri

Bu insanla vedalaşmak hayatından bir şey eksiktmez, başka kafa dengi insan yok ya da 3-4 yıllık paylalışımınız var diye vazgeçme

insanlar hayatımıza girer bir süre birlikte yürür ve ayrılırız
  • grimavi  (30.04.24 18:11:38) 
Herkesle yakin arkadas olmak zorunda degilsiniz, her yakin arkadasinizla da yakinliginiz hayatinizin her doneminde ayni derecede olmak zorunda degil. Hayatinizdan cikarmak istemeyebilirsiniz, illa cikarmak zorunda degilsiniz ama yakinliginizi ve daha dogrusu yakinlik derecenize iliskin beklentinizi yeniden gozden gecirip gercekci bir duzeye getirirseniz rahatlarsiniz muhtemelen. Gercekten yukarda yazildigi gibi mutsuz olabilir ya da o da sizi ozluyor ve nasil ifade edecegini bilemiyor olabilir, uzaklastiginizi dusunuyor ve kalbinin kirikligini boyle gostermeyi ogrenmis olabilir; herkesin iletisim becerisi ayni degil zira bakin siz de nasil iletisim kuracaginiz konusunda kararsizsiniz.

Herkes hayatimizin her doneminde hayatimizda ayni sekilde yer almak zorunda degil, kimse dun oldugu insan degil, herkes degisiyor, yasamlarimiz evriliyor. Kendiniz ve arkadasliginiz uzerinde kurdugunuz kaygiyi ve baskiyi rahatlatmaya calisin.
  • kassiopeia  (01.05.24 01:02:08) 
iletişimi kes. belli seni aşırı kıskanıyor. kendi de çalışmadığı için. böyle insanlardan uzak durmak gerek. böyle insanlar kendinlerinden alt seviyedeysen seni yanında tutar. azıcık üstteysen hemen boklamalar başlar. sana daha fazla zarar vermeden iletişimi kes.


  • jelly bear  (01.05.24 01:21:51) 
sizi görünce yazmak istedim. benim ekşi duyuruya katılma sebebim siz ve hee isimli yazarlardı. uzun süre yazar olmayı bekledim. ilk adımla üye oldum ama şifremi unuttum, sonrasında böyle bir üye yok dendi. ekşi de yazar olmak için uzun süre bekledim derken.. buraya geldiğimizde siz yoktunuz. hatta soru açmıştır mantarlı börek nerede diye...sonra sorum formata aykırı silinde vs.
sizin ilk sorular neydi şu an hatırlamıyorum ancak adınızı görünce nostaji oldu yazmak istedim.
soruna cevap vereyim:

araya mesafe koymakla birlikte ara ara iletişimde kal derim, çünkü yaptığı belirgin birşey yok.
  • hacirotti  (01.05.24 13:38:44) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.